USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Гунчик визнав, що в ОДА «гальмують» з військовою підготовкою для школярів

7 Вересня 2015 15:15
Голова Волинської ОДА Володимир Гунчик зізнався, що нині військово-патріотичною підготовкою учнів здебільшого займаються громадські організації, тоді як обласне управління освіти і науки «ловить гав».

Про це очільник області повідомив під час оперативної наради сьогодні, 7 вересня.

«Є відповідні рішення щодо військової підготовки школярів на державному рівні, бачення сторін, громадських організацій, батьків, вчителів. Не знаю, що там придумає Міністерство освіти, але я як голова ОДА буду лобіювати внесення змін до програми в частині початкової військ підготовки. Нехай мене критикують, кажуть, що я перевищує власні повноваження, але я прошу вас у 2015-16 роках такі уроки завести», - звернувся губернатор до свого заступника Світлани Мишковець.

Він зауважив, що, якщо це потрібно, варто переформатувати навчальні програми волинських шкіл, та пообіцяв узгодити це питання з міністром освіти.

«Ми повинні це зробити негайно, бо нас починають випереджувати громадські організації, які проводять спеціальні табори вишколу, збори та відповідний комплекс заходів в цілому. І усе це без активної участі ОДА. Якщо є час на математику, то, відповідно, можна знайти й кількість годин на початкову військово-патріотичну підготовку. Дітям потрібно вчитись не тільки складати та розкладати автомат, а й патріотично їх виховувати. Бо мати навики обходження зі зброєю – то ще не все. Якщо потрібно, будемо підфінансовувати ініціативу на різних рівнях в бюджеті», - наголосив Гунчик.

У той же час заступник голови Волинської облдержадміністрації з гуманітарних питаньСвітлана Мишковець зазначила, що у школах Волині збільшилась кількість годин викладання такого предмету, як захист вітчизни.

«Якщо раніше це була година в тиждень, то зараз це дві години для учнів 10-11 класів», - розповіла посадовець.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло про те, що у Міністерстві освіти і науки ухвалили рішення збільшити кількість годин на вивчення іноземної мови в школі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
лнчанка Показати IP 7 Вересня 2015 15:55
А у Луцьку хіба в гімназії числом 4 є 2 год "Захисту Вітчизни", а в інших(навіт з посиленою фізпідготовкою) не дали 2 год., а лише 1,5.І навіщо ,дорогий губернаторе, про це говорити 7.09...потрібно було б хоч 07.08.... а так ніякий директор вас не почує і ніякий гребенюк у Луцьку точно цього не зробить.Ми й без уроків патріоти, які вмираємо, щоб ви багато і беззаботно жилиІ
ДО Гуні Показати IP 7 Вересня 2015 17:27
Цілком згідний з автором. І при чому тут Мишковець.... Що Управління освіти ОДА не існує? Мало збільшити години, треба ще фахівців, які хоч трохи розуміється на військовій тематиці. А хто такий Гребенюк? В освіті такого немає. Ех "очільнику області", як завжди - в штангу.
*** до ДО Гуні Показати IP 7 Вересня 2015 22:35
При тому, що Мишковець заступник, який курує гуманітрну сферу: освіту, культуру, охорону здоров'я
До гучні 2 Показати IP 7 Вересня 2015 20:50
Там де Гунчик гальмує все і вся ,в т.ч. І він сам!
Анонім Показати IP 7 Вересня 2015 21:57
ВІЙСЬКОВО-ПАТРІОТИЧНЕ ВИХОВАННЯ ДІТЕЙ І МОЛОДІ Заклади освіти різного рівня Ввести в штатний розклад середніх ЗНЗ і профтехучилищ посаду військового керівника (0,5 ставки) До 1 вересня 2015 р. МОН Інститут модернізації змісту освіти, із залученням обласних та Київської міської державних адміністрацій Розробити посадову інструкцію військового керівника, включивши у неї завдання патріотичного виховання До 1 вересня 2015 р. МОН, Інститут модернізації змісту освіти Розробити тематичні стенди для кабінетів військової підготовки з урахуванням найновіших видів зброї та воєнних стратегій І квартал 2016 р. МОН, Інститут модернізації змісту освіти, ІППО Розробити і виготовити моделі основних видів озброєнь для навчальних цілей ІІІ квартал 2016 р. МОН, Міноборони Укомплектувати навчальні заклади (кабінети військової підготовки) засобами і системами захисту (протигази, санітарне обладнання тощо) ІІІ квартал 2016 р. МОН, Міноборони, із залученням обласних та Київської міської державних адміністрацій
Анонім до Анонім Показати IP 8 Вересня 2015 08:35
Ви говорите про Заходи щодо реалізації концепції національно-патріотичного виховання дітей та молоді, справа в тому, що заходи Є, а механізма реалізації нема!!!
Анонім Показати IP 7 Вересня 2015 22:02
Взагалі то не дві, а 1,5 години. І з першого вересня має бути введено 0,5 ставки військового керівника, Сьогодні вже 7 вересня, а посади не введено.
Валерій Показати IP 8 Вересня 2015 08:04
В Дніпропетровськой області предмет " Захист Вітчизни ", переводять з Міжшкільних навчально-виробничих комбінатів та Центрів трудової підготовки учнівської молоді в школи , в наслідок чого ; 1. Немае матеріальної бази в школах для викладання предмета. 2. Військові керівники теряют в зарплаті. 3. Часи предмету передаються вчителям фізкультури та трудового навчання тому, що у військового керівника тільки 3 часа навантаження в школи за 10 та 11 клас .

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus