USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

«Кохана, я повернуся», - волинські строковики відбули на службу

22 Квітня 2015 12:39
«А можна передати привіт дружині? Наталочко, я повернуся», - скромно каже один із хлопців, який відбуває служити. «А я не одружений, 21 рік, дітей немає», - додає інший, натякаючи, мовляв, дівчата, я вільний – можете писати листи.

У Волинському обласному військовому комісаріаті сьогодні, 21 квітня, проводжали 97 призовників на строкову службу.

Хлопці усміхаються, в один голос відповідають «Героям Слава!» на вітання і натхненно співають гімн.

Нагадаємо, в Україні відновили призов до війська. Молодих хлопців, переконує вище керівництво, не відправлятимуть в гарячі точки. Головне завдання, яке стоїть перед ними, – навчитися бути воїнами, щоб бути готовими захищати свій дім.

Володимир Мельник з села Вишеньки Рожищенського району проводжає до війська 21-річного сина. З сумом в очах, але впевненістю в голосі каже, що син хотів служити в президентських військах, але, ймовірно, буде прикордонником.
«Син йде в армію, щоб був мир в країні. Працював у селі, виріс спортивний хлопець, може захищати країну… Чи страшно відправляти? Ні. Треба всім виконати обов’язок перед Батьківщиною. Коли я був у армії - тоді війни не було. А зараз – такий час… Але, може, зміниться на краще. Хай служать і повертаються додому», - бажає синові і його побратимам чоловік.
Проводжали строковиків урочисто – з оркестром, напутнім словом і молитвою.
«Сьогодні наші молоді земляки відбувають для проходження військової служби в частинах Збройних сил України та Національної гвардії України. Перед нами стоять юнаки, які завтра вдягнуть однострої і стануть на захист Батьківщини у вкрай непростий для неї час», - зазначив виконувач обов’язків військового комісара області Роман Кулик.
Вшанувати хвилиною мовчання полеглих земляків у зоні АТО закликав голова облдержадміністрації Володимир Гунчик.

«Я впевнений, що подвиги старших братів, батьків, синів і дочок нашої Волині будуть яскравим прикладом виконання священного патріотичного обов’язку наших воїнів. Важливе завдання перед вами. Ви підете в навчальні частини, пройдете військовий вишкіл. Важливо, щоб ви відчули дух бойового братства, дух солдатської підтримки», - висловив очільник облдержадміністрації.
Настанови призовники отримали і від ветеранів Афганістану.

«Здається, нещодавно я так само був призовником і звідси нас відправляли в частину. Ми ніколи не чекали, що ті, хто з нами пліч-о-пліч служив у далекому Афганістані, стануть інтервентами і прийдуть на нашу землю. Від спілки афганців хочу оголосити наказ: щоб ви були гідними наших ветеранів Другої світової війни і війни в Афганістані, бо ми віримо, що ви - наші захисники», - пояснив заступник голови Волинської обласної спілки ветеранів Афганістану Микола Оніщук.
Ще один воїн-афганець, полковник Микола Пугач побажав юнакам козацьких звитяг і не забувати про рідних, які їх чекають.


«Найперший ворог солдата – це переляк. Не бійтеся. Бережіть командирів, від яких залежить життя солдатів, приходьте на виручку один одному», - попросив полковник.
«Через рік-півтора ви повернетеся справжніми мужчинами. І знайдете друзів з усієї України. Але, перебуваючи на військовій службі, згадайте про тих хлопців, які полягли на Донеччині. Дякуйте своїм батькам, що виростили справжніх мужчин, які гідно представляють українське військо», - додав боєць батальйону «Айдар» Ігор Рицко.
По тому хлопцям дозволили поспілкуватися з рідними, напередодні відправки до своїх частин.

Олексія прийшла проводжати кохана.
Хлопець каже: рік – невеликий термін. «Рік - це небагато. Ми впораємося», - впевнений він. Олексій також переконує: до війська має піти кожен хлопець. Тим паче, що сьогодні всі сподіваються на підйом Збройних сил України. Найближчий рік він служитиме в лавах Національної гвардії України. Чи залишиться у війську далі – покаже час.

Юнаки зібралися в групки і обговорюють, що їх чекає там – за межами рідного дому.

«А можна передати привіт дружині? Наталочко, я повернуся», - скромно каже один із хлопців. «А я не одружений, 21 рік, дітей немає», - додає інший, натякаючи, мовляв, дівчата, я вільний – можете писати листи.
А ось Іван Марцинкевич буде служити в підрозділах протиповітряної оборони, де охоронятимуть західний округ.
«Історія показала, що в нас мало друзів-сусідів. Тому захищатися треба. Раніше і поляки й росіяни Україну ділили, а тепер не будуть», - каже він. І додає: вже кілька разів приходив до військкомату добровольцем, але його не взяли через проблеми зі здоров’ям. Однак тепер йому вдалося переконати, що він може служити в ППО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
сержант Показати IP 22 Квітня 2015 12:54
А Гунчик-би міг підійти до хлопців і поспілкуватись, руку потиснути!!! Ех... Служіть хлопці справно і повертайтесь здоровими до рідних!!!
ЛуАЗ до сержант Показати IP 22 Квітня 2015 19:16
А Гунчик лише хизується та піариться, люди для нього то...!!!
пр Показати IP 22 Квітня 2015 13:55
Удачи вам пацаны! Возвращайтесь живыми!!! Вы нужны Родине.
Гуннер Показати IP 22 Квітня 2015 14:27
дякую, повернемось живими і здоровими! можете спати спокійно))
Луцьк Показати IP 22 Квітня 2015 15:43
Завдяки цим хлопцям відроджується украінське військо. Слава Украіні!!!
Рожище до Луцьк Показати IP 23 Квітня 2015 07:04
А ті що повтікали і поховались від призову будуть у мирних містах хизуватись, ДТП влаштовувати, людей грабувати...Негідники!!!
Тато Показати IP 22 Квітня 2015 15:57
Які бідні наші хлопці,хай їх Бог береже. А які фейси нагодовані,бідові у воєнкомів, б їх в АТО,хай жир зженутью.Жах
Анонім Показати IP 22 Квітня 2015 15:59
А Гунчика синки,чого не їдуть родину зищіщать.Вперед синки олігархов.Зігнувся, як дід старий,Совісті нуль, а нас на мясо

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus