USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.80 9.95

Лучанам не дозволили охороняти державний кордон

6 Серпня 2014 13:00
У Луцьку не зареєстрували громадське формування з охорони громадського порядку «Волинський щит», члени якого мали б братиь безпосередню участь в охороні державного кордону.

Про це стало відомо під час засідання виконкому сьогодні, 6 серпня.

Зі слів начальника юридичного відділу Луцької міської ради Олександра Рачкова, у зв’язку з війною, країні потрібна охорона державного кордону. Усі документи «Волинського щита» були перевірені і погоджені юристами із Луцького прикордонного загону. Вони відповідають Закону «Про участь громадян у охороні державного кордону».

Водночас, обласні та місцеві правоохоронці також відповіли, що зауважень до нового громадського формування не мають, тож вони поставили погодження на статутних документах своїх юридичних відділів.

«Є нагальна потреба в охороні кордонів, бо ті підрозділи, які цим займаються, перекидаються на Схід. Люди, які мобілізуються, будуть служити на кордоні. Відомо, що на нашому кордоні затримали два «безпілотники», й уже є наказ їх збивати. З боку Білорусі є загроза проникнення розвідних груп, бо як бачимо, вже на кордоні з цією країною стоять міномети», - зазначив головний ініціатор створення громадського формування Ігор Левчук.
До слова, інформація про безпілотники на Волині поширилася в інтернет-просторі, і в контексті подій на Сході України сприймається громадянами неоднозначно, навіть як загроза безпеки.

Однак, як повідомили Інформаційному агентству Волинські Новини власні джерела в обласному управлінні СБУ, в цьому випадку йдеться про дрібну контрабанду.

Під час виконкому, продовжуючи тему створення нового громадського формування, патрулювання кордону повинно було б відбуватися під егідою луцьких прикордонників, тобто саме вони мали б координувати дії організації. Факттично є війна в країні, тож такі підрозділи потрібні.

Натомість, представник Спілки ветеранів Афганістану Олександр Тиводар зазначив, що на Волині є територіальний батальйон «Світязь». «Чому б вам не приєднатися до них», - звернувся він до активістів.

Тож, лишень двох голосів від членів виконкому не вистачило, аби «Волинський щит» отримав реєстрацію, якої його члени добиваються уже протягом трьох місяців.

«Ми збираємось, тренуємось за власні гроші. Є люди, які хочуть охороняти країну власними силами і коштами. А ви порушуєте наше конституційне право», - не заспокоювався представник формації.

Однак секретар Луцької міської ради Сергій Григоренко підкреслив, мовляв, недоцільно робити багато громадських організацій, які мають право носити зброю: «Хто заважає приєднатись до уже існуючих батальйонів? Я поважаю те, що ви робите. Мій батько служить у батальйоні «Азов». Але тиском ви нічого не досягнете. Не вистачило двох голосів? Поспілкуйтесь із членами виконкому, запросіть на тренування. Можливо, вам вдасться їх переконати», - резюмував він, звертаючись до активістів, які наголосили, що «нікуди не підуть із зали засідань, поки їх не почують».


Однак достукатись до членів виконкому їм так і не вдалось.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
фєдя Показати IP 6 Серпня 2014 13:15
оці левчуки вже так назахищають. аби тільки попіаритись. хочеш захищати - йди в "сітязь". Але ж ні, дай булаву. наполєон, блін, чи македонський.
патріот Показати IP 6 Серпня 2014 13:17
Тепер зрозуміло що то за тип той Рачков! Неодноразово бачив його на всіх "революційних" заходах і погромах установ і це держслужбовець?! І такого на кордон пустити? Да по таких спеціалізовани установи повинні піклуватись!!!
фест Показати IP 6 Серпня 2014 14:15
має подоражчати в два раза і для тих роботи не буде
Оптиміст Показати IP 6 Серпня 2014 14:16
Знову негатив. На Волині сині свині, синій льон цвіте... Все вам погано, нитіки.
Міра Показати IP 6 Серпня 2014 14:26
хочуть кордони захищати - хай йдуть це робити на схід...
Липини Показати IP 6 Серпня 2014 15:52
А це який Рачков? У госпсуді був якийсь Рачков?
Костя Показати IP 12 Серпня 2014 23:19
Левчук хай йде далі старе місто своєю дупою "захищати"!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus