USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Як облаштовують батальйон тероборони на Волині і кого туди беруть

10 Лютого 2022 21:36
В батальйонах тероборони можуть проходити службу особи, старші 18 років, незалежно від статі та військового досвіду. Наразі батальйон, який дислокується в Нововолинську, ще облаштовується.

Про це повідомив заступник керівника батальйону Олексій Труханов.

Наразі батальйон тероборони в шахтарському місті розташований в адмінбудівлі на вулиці Нововолинській, де раніше був МРЕВ Державтоінспекції.

«Підрозділ тільки формується, приміщення було не пристосоване для розміщення особового складу, там йде ремонт. Паралельно є ще низка питань. Триває комплектування штабу і всього батальйону – особового складу резерву. Всіх охочих запрошую. Це буде офіційна служба в резерві, будуть проводитися збори, навчання, люди розумітимуть, що робити, як діяти. Треба бути готовим до того, щоб обороняти свій дім, свою громаду, своїх рідних», – пояснив він.

Читати ще: На Волині розгортають частини тероборони

З його слів в батальйоні зараз формують апарат, можуть брати службовців на контракт і в оперативний резерв. Є вакансії в штабі батальйону, а не лише в оперативному резерві. В оперативний резерв можуть набирати осіб від 18 до 60 років, в штабі – до 54 років. Для резервістів не обов’язково мати військовий досвід. Так само можуть подавати свої заяви до участі в батальйоні тероборони і жінки, і комісовані за станом здоров’я військовослужбовці.

Як додав голова Володимир-Волинської районної ради Віктор Хиць, три роки служби на контракті в батальйоні тероборони прирівнюються до року служби в Збройних силах України.

Зі слів Нововолинського міського голови Бориса Карпуса, міська рада теж почала допомагати батальйону.

«Ми тісно співпрацюємо з теробороною, допомагаємо з ремонтом, меблями, намагаємось знайти спільну мову щодо обладнання. Зараз там триває ремонт – заміна вікон, облаштування зброярні», – пояснив він.

Своєю чергою, нардеп Ігор Гузь звернувся за допомогою до представників бізнесу.

«Настає час, коли треба ваша допомога. Міські голови, керівництво батальйону знають потреби. Я б просив: знайдіть можливість допомогти, можливо з ремонтом, можливо з технікою. Я прошу всіх представників підприємницьких структур включитися до підтримки розгортання тероборони, щоб вона могла адекватно функціонувати», – зауважив він.

Нагадаємо, на Волині анонсували громадську ініціативу під назвою «Штаб захисту Волині», яка стартує у Володимир-Волинському районі і має на меті об’єднати людей, які хочуть долучитися до загонів територіальної оборони та добровольчих формувань територіальних громад. Планується, що в рамках цієї ініціативи будуть організовуватися курси з надання першої медичної допомоги, стрільби, тактичні навчання, вестиметься роз’яснювальна робота про те, як діяти в критичних умовах.

Як повідомлялося раніше, на Волині почали формувати та набирати штати працівників для укомплектування п’яти батальйонів територіальної оборони та управління бригади. Батальйони розмістять у Володимир-Волинському, Камінь-Каширському та Луцькому районах, а також у місті Ковель.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
беруть всix пiтарiф Показати IP 10 Лютого 2022 22:09
Я вже записався
Анонім Показати IP 10 Лютого 2022 22:36
Ремонт то святе. Продавці шпаклівки заробляють завжди.
Братан Показати IP 12 Лютого 2022 08:01
Три роки служби в ТрО прирівнюється до 1 року служби в ЗСУ.....! Ха-ха-ха......!!! Послужіть хлопці за 2 копійки.....!
Зеля хуйло Показати IP 12 Лютого 2022 15:45
Бред

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus