USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.15 39.45
  • PLN 9.71 9.93

Луцьк неєвропейський: люди живуть в аварійному будинку без санвузла

19 Травня 2014 16:42
Аварійний будинок знаходиться в Луцьку на вулиці Чайковського, 2А. Мешканка другого поверху вирішила його реконструювати й добудувати санвузол. Однак через земельні суперечки вже другий рік лучанка живе в неєвропейських умовах: без туалету й ванни.

Про це йшлося під час особистого прийому громадян Луцьким міським головою Миколою Романюком сьогодні, 19-го травня.

«Я живу на другому поверсі, у мене немає санвузла. Я отримала рішення міськради, аби мені виділили для цього землю, втім через сусідів не можу цього зробити», - говорить лучанка.

Проблема виникла через те, що подвір’я знаходиться у спільному користуванні мешканців будинку скаржниці та їхніх сусідів - ОСББ. Для реконструкції будинку на вулиці Чайковського, 2А необхідно оформити право на користування землю. Однак це зробити неможливо - адже межі прилеглої території невизначені. Відповідно, без права на землю документи для реконструкції будинку не можна оформити.

Чиновники Миколи Романюка почали розводити руками, мовляв, і в школі не можна поміняти вікна, якщо немає документів на землю.

Лучанка запропонувала дозволити їй виконати будівельні роботи, опираючись на рішення міськради, де говориться про виділення їй земельної ділянки для реконструкції.

Втім, заступник начальника управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Ярослав Матвіїв такий варіант не підтримав, мовляв подвір’я знаходиться у спільному користуванні мешканців будинку та ОСББ, тому погодження видати неможливо.

Таке «вирішення» проблеми привело жінку у відчай, зі сльозами на очах вона розповіла, що вже два роки добивається свого, й більше не може відпрошуватися з роботи, аби оббивати чиновницькі пороги, а хоче лише одного – гідні умови для проживання.

Мер запевнив, що вирішити цю проблему можливо, й пообіцяв допомогти скаржниці із розробкою документації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Анонім Показати IP 19 Травня 2014 17:46
Хотів колись один чудак купити цей аварійний будинок та й будинок, де зараз створено ОСББ. Не схотіли продати, то і судіться.
Ярослав Матвіїв Показати IP 20 Травня 2014 09:24
Три роки пояснювали цій громадянці, що не можна позбавляти багатоквартирний житловий будинок прибудинкової території (для проведення ремонтних робіт, дитячого майданчика), однак для неї закони не писані.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus