USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Луцьк підписав угоду з Волновахою

25 Лютого 2015 09:39
Об’єднати схід та захід України вирішили, підписавши документ про співпрацю Луцька та Волновахи.

Підписання Меморандуму про співпрацю поміж містами Луцьк та Волноваха відбулося 25 лютого.

ЧИТАТИ ЩЕ: МЕР ВОЛНОВАХИ ПОБУВАВ НА МОГИЛІ МОЙСЕЯ В ЛУЦЬКУ

Як розповів один з ініціаторів підписання меморандуму, нардеп від Волноваського округу Дмитро Лубінець, ця ініціатива виникла спонтанно, а меморандум, з його слів, – показник, перш за все, культурної співпраці.

«Усі роки незалежності нас ділили на схід та захід, україномовних та російськомовних. Шкода, що так мало подій нас об’єднували. У Волновасі ми вільно володіємо українською мовою, шануємо традиції, надягаємо вишиванки на День Незалежності. Я намагаюся завжди виступати російською, щоб показати, що російськомовні патріоти люблять Україну не менше, ніж патріоти на заході», - зазначив депутат.

На його думку, Україна швидко відновить Донбас після завершення війни, але зараз місто потребує допомоги. Цю руку допомоги простягнула Волновасі громада Луцька.

Міський голова Волновахи Сергій Демченко зазначив, що цим меморандумом утверджують те, що схід та захід - разом. З його слів, наразі йдеться не про економічні дивіденди, а про те, що схід і захід - разом і двом містам потрібно спільно будувати майбутнє у єдиній Україні.

Луцький міський голова Микола Романюк зауважив, що Луцьк має 16 міст-партнерів у 9 країнах світу, але не має такої тісної співпраці з містами України. Він підкреслив, якщо, якби подібну угоду підписали 20 років тому, то не було б зараз таких проблем на сході.

Після підписання документу представники двох міст обмінялися подарунками. Так, Луцьку передали герб та прапор Волновахи, а також вишитий рушник.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
До авторів Показати IP 25 Лютого 2015 10:08
Після вчорашнього ефіру, як ще не написали, що Лапін ініціатор підписання меморандуму...
Ковельчанин Показати IP 25 Лютого 2015 10:13
А що в мерії АТО??? Вдіньте законотворця-"адвоката" в цивільний одяг.
Лучанка Показати IP 25 Лютого 2015 13:16
Ініціатором підписання Меморандуму був Сергій Григоренко

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus