USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі чиновники пересядуть на велосипеди

15 Вересня 2014 17:00
Луцькі чиновники пересядуть на велосипеди, але ненадовго.

Із завтрашнього дня по 22 вересня у Луцьку триватиме Європейський тиждень мобільності (ЄТМ), основна мета якого – поліпшити навколишнє середовище і умови життя лучан, - повідомили у відділі інформаційної роботи міськради.

Цьогоріч наше місто вперше долучилося до ЄТМ, щоб обмежити використання приватних автомобілів на користь громадського і велосипедного транспорту, пішохідного руху.

Сьогодні ж під час прес-конференції заступник міського голови Тарас Яковлев та начальник відділу розвитку туризму управління туризму та промоції міста Катерина Теліпська розповіли про те, які саме заходи відбудуться у нашому місті в рамках Європейського тижня мобільності.

Тарас Яковлев акцентував, що таким чином, міська рада намагатиметься нагадати лучанам про можливість перейти на використання більш екологічного виду транспорту або ж перейти на громадський, щоб зменшити викиди від приватних автомобілів. “Це, своєю чергою, покращить якість повітря, а також розвантажить вулиці нашого міста”, - зазначив він.

Цього року ЄТМ відбудеться під гаслом “Наші вулиці, на вибір!” Як розповіла Катерина Теліпська, з 16 по 22 вересня у школах Луцька відбудуться виховні уроки, тематика яких — негативний вплив автомобільного транспорту на екологію міста.

А луцькі чиновники взагалі 19 вересня пересядуть на велосипеди в рамках акції “Чиновник на велосипеді”. Усі охочі на роботу приїдуть саме на цьому транспорті.

До слова, цього дня у Центрі туристичної інформації та послуг міста Луцька буде 50% знижка на прокат велосипедів.

Також 19 вересня відбудеться акція “День ПАРКування. “Лучани зможуть побачити, якою може бути пішохідна вулиця Лесі Українки, якщо її звільнити від автомоблів”, - зазначила Катерина Теліпська.

20 вересня з 10:00 у Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі України працюватиме “велошкола”. Усі охочі зможуть безкоштовно навчитися їздити на велосипедах, перевірити його справність, а головне — навчитися, як безпечно їздити на дорогах. Цього ж дня від Центру туристичної інформації та послуг відбудеться безкоштовна екскурсія, початок — о 16:00.

Завершиться Європейський тиждень мобільності акцією “День без автомобіля”, що відбудеться 22 вересня.

Тож міська рада закликає лучан долучитися до заходів, що відбуватимуться у нашому місті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
вова Показати IP 15 Вересня 2014 17:10
що небудь. вже б давно забронили їздити усім у місті на авто -а тільки на громадському транспорті або на велосипедах а хто пішки а у вихідні хто хоче кудись їхати будь ласка на автівках але за місто і тоді було б повітря чистішим набагато. а то
Лучанин до вова Показати IP 15 Вересня 2014 17:19
Ти або "не розумний"(м"яко кажучи) або обкурений. Ти можеш собі уявити наслідки таких змін? - Величезні черги на громадський транспорт, ускладнений рух, давка в транспорті, ПОСТІЙНІ ПРОБКИ (згадай стан наших тролейбусів) і взагалі це "Брєд" сивої кобили. А чиновників не на велосипеди треба пересадити, а на ВИЛА! (Ніякої агітації за одного з нардепів тут не передбачено, особисто я проти нього ;-) )
пилип до Лучанин Показати IP 15 Вересня 2014 17:26
давно пора на електротранспорті їздити чи на роверах.....
Лучанин до пилип Показати IP 15 Вересня 2014 17:33
Розумник, поїзди зимою на велосипеді, або повози вантажі 200-300 кг велосипедом.. Меблі собі додому теж велосипедом вози. Люди, не говоріть дурниць, бо виглядаєте ви смішно, з такими пропозиціями. Ляпнути, аби ляпнути, навіть не подумавши про мінімальні ризики і наслідки такого ідіотизму
пилип до Лучанин Показати IP 15 Вересня 2014 17:45
вали на лугандонщину ---будеш їздити на паровозі.....
Лучанин до пилип Показати IP 15 Вересня 2014 17:47
І до чого це сказано? Яке відношення має ЛуганДон до моїх постів? І де мова про паровози? Якщо немає аргументів, то краще промовчи, а так ти тільки показуєш свою грубість, невихованість і розумову відсталість.
УСЕ до Лучанин Показати IP 15 Вересня 2014 19:33
А че мона по частинах вивозити. І усьо
тиць-п..диць до вова Показати IP 15 Вересня 2014 17:20
а за місто автівкою з міста, як виїхати ? повітряним шляхом?
Петро Показати IP 15 Вересня 2014 17:49
Потішила фраза “Лучани зможуть побачити, якою може бути пішохідна вулиця Лесі Українки, якщо її звільнити від автомоблів” )))
Лучанин до Петро Показати IP 15 Вересня 2014 17:53
Ще б лучани хотіли побачити як виглядає вулиця Винниченка біля прокуратури, проспект Перемоги біля СБУ і ще багато цікавих місць без прикарвоної купи машин(з порушенням ПДР)
Patrik Показати IP 15 Вересня 2014 18:57
Iдея хороша, але було б краще, якби луцькi чиновники пересувались з допомогою не велосипедiв, а - роликових ковзанiв... Повiрте, дороги в Луцьку б набули эвропейського рiвня!
УСЬО до Patrik Показати IP 15 Вересня 2014 19:35
Ідея хороша! Ще краще на лижах. Всі на лижи!
Дякувати Богу вже не до Patrik Показати IP 15 Вересня 2014 20:27
Совість майте.... Ті чиновники точно незабаром на ролики пересядуть, бо кровно зароблених на проїзд не вистачатиме))))
Варвара Показати IP 15 Вересня 2014 22:51
Господи! Яку маячню ви всі пишете.Краще подавайте якісь ідеї або вперед на СХІД.
Лучанка Показати IP 15 Вересня 2014 23:26
Велике прохання в цей день до журналістів відправикти зранку кореспондентів до будинків Романюка і Кравчука. Нехай на відео знімуть як ці два старі перд*ни відтелепають з дому до роботи без велосипедних доріжок))))) хіба дорогу "випадково" в цей час перекриють)))) бо сядуть за рогом " сфоткай мене, типу їхав аж з дому"
Анфіса Показати IP 16 Вересня 2014 00:17
А там в кутку часом не полонений Шаповал розсівся?Мабуть знову під прикриттям працює!У нас же також терористів вистачає.
Андрій Показати IP 16 Вересня 2014 08:19
Пропоную відмовитися від газу,світла,каналізації.Будемо жити в екологічно чистому середовищі,з усіма витікаючими звідси наслідками.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus