USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцькі прикордонники розповіли про корупцію в своїх рядах

20 Листопада 2014 14:20
У Луцькому прикордонному загоні не виключають, що частина прикордонників служить лише для того, аби збагатити свої кишені.

Про це говорили учасники круглого столу «Відомчі стандарти культури прикордонного контролю» сьогодні, 20 листопада.

Зокрема, тимчасово виконувач обов’язків начальника відділу прикордонного контролю штабу луцького прикордонного загону майор Олександр Андріанов послався на слова Президента України, який визначив одним з пріоритетних завдань роботи Державної прикордонної служби знищення та повне викорінення в її рядах корупції.

«В рядах нашого відомства є певна категорія військовослужбовців, які служать для матеріального збагачення. Якщо таких виявлять, то звільняють або ж порушується кримінальна справа. Проте потрібна допомога суспільства», - каже Олександр Андріанов.

Для того, аби повідомити про протиправні дії прикордонників створена спеціальна служба «Довіра». Зокрема, згідно з результатами 5-ти таких звернень винних притягнули до дисциплінарної відповідальності, декого перевели на інше місце служби.

Однак ця справа має дві сторони: злочин - не лише отримання хабара, а й пропозиція неправомірної вигоди. Так, часто є випадки, коли водії рейсового автобуса збирають з пасажирів кошти для прискорення проходження митного та прикордонного контролю, або ж пасажири підходять до водія з проханням «порішати».

«Є особи, які не хочуть перебувати в черзі і хочуть пройти контроль поза чергою. Є й прикордонники, які на це погоджуються. Особа, яка пропонує хабар, також порушує законодавство», - каже майор Андріанов.

До слова, в особливих випадках поза чергою проїхати можна, кажуть прикордонники. Особливими обставинами може бути запізнення на літак, або те, що їх чекають вдома малолітні діти.

«Ми намагаємось викорінити це негативне явище (корупцію і побори - ред.). Є в наших рядах люди, які хамлять, збагачуються. Ми від них позбуваємось або звільняємо, або відводимо від служби на пунктах пропуску», - каже тимчасово виконувач обов’язків першого заступника начальника Луцького прикордонного загону – начальника штабу майор Сергій Мельник.

До слова, він розповідає, що на телефон «Довіри» часто дзвонять аноніми, чимало надходить провокаційних скарг. Приміром, такими зверненнями громадяни намагаються прискорити перетин кордону. Або ж були випадки, коли громадяни, які повідомили про вимагання хабара, відмовлялися підтвержували свої слова, коли їх запросили на очну ставку. А згодом називали такі дзвінки «непорозумінням».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Олег Показати IP 20 Листопада 2014 14:33
Гнила система яку ніхто не хоче змінювати!!!
Білюк Показати IP 20 Листопада 2014 14:42
Да, цікаво розповідає Адріанов. Ще б повідомив би суспільству як через корупційні зв'язки із колишнім керівництвом Луцького прикордонного загону зміг відмазатись від поїздки в зону АТО.
Ігор Показати IP 20 Листопада 2014 15:12
Просто читаєш і смішно.Що говорять люди,які відповідальні за стан справ на кордоні. Та ж ви всі там злодії.Та візьміть їх зарплату і їх статки. Та й усе.І зразу за грати ри розбіжності.Де взяли? Вкрали.От і вся арифметика.
Олена Показати IP 20 Листопада 2014 15:32
Я взагалі не можу зрозуміти ,як багатьох офіцерів ,контрактників,митників не забирають в АТО ! Це ж їхня робота ...Вони навчалися за рахунок держави,отримують зарплату і т.д. І в кінці кінців це їх професійний обов"язок.А беруть хлопців з села які навіть зброю в руках не тримали ! А "прфесіонали" на кордоні збирають хабарі...
Вася до Олена Показати IP 20 Листопада 2014 15:41
якщо в тебе батьки великі чиновники або мають бабло . ніхто тебе нікуда не забере ! хіба що на канари пузо погріти . а заберуть пацана в 19 років або діда в 59 з села в яких не має грошей і звязків.
123 Показати IP 21 Листопада 2014 07:35
на кордоні робиться бог знае що

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus