USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьких депутатів хочуть змусити голосувати до «другого пришестя»

12 Серпня 2014 15:51
Якщо запропонований проект рішення сесія міської ради підтримає, то депутати будуть змушені приймати будь-яке рішення: або позитивне, або мотивовану відмову. Термін «не підтримали» в міській раді більше не пройде.

Депутатам Луцької міської ради пропонують на розгляд сесії проект рішення, яким хочуть внести зміни до регламенту міськради й унеможливити не-підтримання проектів рішень із земельних питань.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту сьогодні, 12 серпня.

У проекті йдеться, що в разі не підтримання будь-якого проекту рішення із земельних питань, на розгляд депутатів вноситиметься проект про мотивовану відмову. Себто, якщо рішення не набере достатньої кількості голосів, депутати голосуватимуть за те, аби відмовити. Йдеться, зокрема, про рішення щодо затвердження проекту або ж надання земельної ділянки.

Якщо й мотивована відмова не набере необхідної кількості голосів, то на розгляд сесії внесуть проект, який набрав під час попередніх голосувань, найбільшу кількість голосів.

«Рішення міської ради з питань регулювання земельних відносин, щодо яких згідно з главою 19 Земельного кодексу України встановлено граничний термін розгляду, обов’язково приймаються впродовж пленарних засідань тієї сесії, на розгляд якої вони внесені. Якщо після основного і додаткових голосувань такий проект не набирає достатньої кількості необхідних голосів, то депутатами, які мають застереження, вноситься проект рішення про мотивовану відмову. У випадку, коли проект рішення про мотивовану відмову не вноситься жодним з депутатів, або не набирає достатньої кількості голосів після основного і додаткових голосувань, головуючий ставить на остаточне голосування проект, який набрав найбільшу кількість голосів доти, доки не буде прийняте рішення ради», - йдеться у проекті рішення.

Тож, якщо зміни до регламенту приймуть, то голосуватимуть депутати до прийняття рішення, хоч до «другого пришестя», як висловився ініціатор змін до регламенту діяльності міської ради Богдан Шиба.

Депутати проект рішення підтримали.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
лучанка Показати IP 12 Серпня 2014 15:56
У депутатів завжди є змова (фракційна чи ін.). Хіба вони мають право власного голосу? Сумніваюсь. І це вже дістало.
Лучанка 2 Показати IP 12 Серпня 2014 17:46
Геть продажних депутатів! Особливо партії "Батьківщини", Грибів, Григоренків і т.п. Команда по реформуванню повинна прийти з неполітичного середовища!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus