USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Луцький громадський транспорт: сервіс проміняли на менші гроші

19 Листопада 2014 19:00
У липні ЛПЕ отримало старі тролейбуси з Польщі, які «витіснили» автобуси на маршруті № 15 і № 15а. Як кажуть лучани під час відеоопитування: їздити стало дешевше, але сервіс значно погіршився.

Нагадаємо, що 6 так званих старих-нових тролейбусів представили у Луцьку 22 липня, кожен з них вартує близько 100 тисяч гривень.

Тоді директор підприємства Анатолій Тимощук наголошував, що це - його особисте досягнення.

«На ці тролейбуси претендувало чимало охочих з інших областей, але я - агресивний менеджер, і не втрачаю того, що може принести гроші», - наголошував Тимощук.
Потому, тролейбуси вийшли на рейс маршрутів №15 і №15а, замість синіх автобусів «Богдан».

У зв’язку з цим городяни отримали зменшення вартості проїзду – з двох гривень до 1.25. Однак, разом з тим, лучани відчули й погіршення сервісу: тролейбуси часто ламаються. Проте на підприємстві електротранспорту відмахуються, мовляв, усе в порядку.

Про нещодавнє нововведення із «рогатими» сьогодні мешканці міста думають так:
«Дуже не влаштовує, бо повільно їздять, часто зламаються», «Маршрутка швидше приїжджає», «На жаль, тролейбуси не завжди з’являються, інколи їздять не по графіку, взагалі не приїжджають». Однак є і противники маршрутних таксі, які переконують, що «від них вихлопні гази виходять, це заважає дихати, маршрутки забруднюють місто»


Як, своєю чергою, повідомив директор КП «Луцьке підприємство електротранспорту» Анатолій Тимощук у відповіді на інформаційний запит – тролейбусні маршрути № 15 та № 15а обслуговує 6 тролейбусів польського виробництва. Інтервал руху тролейбусів – 14 хвилин, під час перерви для відпочинку і прийому їжі інтервал руху – 28 хвилин.

Зауважимо, нещодавно Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що лучани скаржаться на етику водіїв громадського транспорту. Зокрема, за півмісяця у групу оперативного реагування «15-80» надійшло 17 звернень, які стосувалися руху міського пасажирського транспорту.

Також редакція повідомляла про те, що надходження в ЛПЕ збільшилися на 50%. Пов’язують це із нарощенням кількості тролейбусів на лінії і контролем за грошима.

Нагадаємо, поки луцький транспортний комунальник «бореться» за старі тролейбуси з Польщі - закордонні сусіди купують у волинян нові тролейбуси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 23
ололо Показати IP 19 Листопада 2014 19:14
Стаття ні про що, зайвий раз облити брудом керівництво ЛПЕ.
Корінний лучанин до ололо Показати IP 19 Листопада 2014 19:47
Маєте рацію! Чому у Рівному теж купують тролейбуси із Польщі і там все всіх влаштовує!? І водії задоволені тим, що тролейбуси зручні у керуванні і рівняни теж задоволені. Чого лучани (деякі ) обливають брудом те , що покращується рух тролейбусів. Тролейбуси - це перспективний транспорт і пора принити всякі дискусії з цього приводу! І не треба порівнювати з тим , що Польща купує тролейбуси з України( Луцьк). Луцьку НЕ ПО КИШЕНІ купувати НОВІ .
калькулятор до Корінний лучанин Показати IP 19 Листопада 2014 22:29
Тролі у Рівному доречі найстаріші в Україні (відповідно у світі), тому їм гумовий труль за радість :(
Самооборона до ололо Показати IP 20 Листопада 2014 09:44
Що ніхто не в курсі по чому вони цей металобрухт купили???
Хлоп Показати IP 19 Листопада 2014 19:46
В чому суть заказухи? ВН об'явить збiр коштiв на купiвлю нових тролейбусiв в завода пана Гунчика? Фонд Новий Луцьк очолить цей рух та надасть кiлька мiльйонiв?
СаньОК Показати IP 19 Листопада 2014 19:58
Щоб ви собі розуміли - дизельний вихлоп викликає онкологію. Тому дуже добре, що забрали автобуси. Те,що тролейбуси ламаються - можливо треба уважніше оглядати їх при покупці?
Ірина Показати IP 19 Листопада 2014 20:09
Диву даєшся. Це дуже невигідно маршрутникам, що часто курсують тролейбуси;15 і 15-А . Ось і замовив котрийсь хитрун таку статтю. Навпаки, я спілкуюсь і з студентами, і з пенсіонерами, всі задоволені! Це тільки у нас "жаба заїдає", якщо хтось зробив людям краще, а він від цього не виграв. Маршрутники. якби могли б. то всі рейси тролейбусів скупили б і то один одного "взад" стукають, як сьогодні біля "ТАМ-ТАМ". Чи вже підрахували скільки вкрадуть на купівлі нових тродейбусів? Коли вже насититесь ?
просто Показати IP 19 Листопада 2014 20:35
а мені дуже подобається їздити на польських тролейбусах і набагато краще і зручніше як на синіх "Богданах"
Анонім до просто Показати IP 19 Листопада 2014 21:27
Особливо було приємно ту вонь вихлопних газів в синіх "Богданах" нюхати. А взаді посидів - шум - пів дня на роботі та дома ввечері нікого не чуєш.
Лучанин Показати IP 19 Листопада 2014 22:17
Діло добре. Тролейбуси хороший транспорт. Але те що вони їздять через 14 хв - це повний абсурд. Уже два тижні інколи чекаєш 15-ку і її немає більше як півгодини. А зважаючи на пору року це НЕПОРЯДОК. Літом ще можна постояти почекати, але зимою... І + тролейбуси завжди повні! Мабуть треба добавити машин на рейсі! Чи хтось вірить, що ТРИ тролейбуса (в одну сторону) обїжджають свій маршрут за 14 хв??? І всі завжди на рейсі?
я до Лучанин Показати IP 20 Листопада 2014 07:15
Перший правдивий коментар. Де ви бачили тролейбуси через 14 хв, особливо в чвси пік іх нема!!!!Набиті повнісінькі, не можна добратися на роботу, але посадовці в тролейбусах не іздять, ім пофіг!!!
Лучанин Показати IP 19 Листопада 2014 22:23
Давайте називати речі своїми іменами. Якщо маршрутка ламається, то водій всіх висаджує і кожному "в лапку" віддає оплату за проїзд. Якщо ламається тролейбус, то починається сварка з кондуктором, а потім всі стоять і чекають поки буде їхати наступний тролейбус - ніхто грошей за невиконану роботу не повертає. Проте за час стояння і очікування наступного тролейбуса можна 20 раз проїхати маршруткою. Відповідно задаєш собі питання "а якого я сів на цей тролейбус?". Інтервал 14 хвилин? Іноді буває що доводиться чекати маршрутку і по 20 хвилин в потрібному напрямку, який співпадає з 15(15а), проте за чей час дуже рідко можна побачити щоб проїхала хоч одна 15. А буває що відразу їдуть одна за одною. А інтервал 28 хвилин - це для кого? Я маю стояти на зупинці пів години і чекати тролейбуса? А приїде 210, в якого за 3 зупинки 5 разів спадають струмоприймачі, то взагалі весело стає. Про яке замовлення можна говорити? В нас що все добре? Не треба вимагати нормальних умов, все влаштовує, будемо далі як бидло тихо їхати і мовчати? Так, в мене лише немає претензій до старого російського та українського транспорту і до 5 останніх польських тролейбусів іншого зразка. Всі інші Єльчі - справжнісінькі зламки. Якби не зупинялися посеред дороги, то стоячи в них можна було б їздити, але сидячи всю дорогу відчуваєш спину сусіда сидячого позаду тебе - то ти його то він тебе. Невже не можна нормальні спинки поставити? Це так дорого кусок ДСП хоча б між сидіннями втулити? От через це я обираю маршрутку, коли бачу польський зламок. До маршруток в мене претензій не менше - вартість проїзду збільшили, а сервіс знову пропорційно впав! В половини автобусів, особливо 2 маршруту, не працюють кнопки виклику. Як їх несправними на лінію випускають. Є й такі що колеса по дорозі гублять. На одній 3 зчеплення постійно несправне. 4 взагалі на лінії немає. Багато що ще написати можна. Особливо образливо за те що влада в долі і їй не те що покращення, а й взагалі підтримання умов перевезення пасажирів до одного місця!
Анонім Показати IP 20 Листопада 2014 01:17
Про комфорт і зручність тролейбусів не говорю . А от реклама польська на них - це вищий пілотаж..... Де взагалі мізки? Ви хоть на мить можете собі уявити , щоб отак ми всі споживали чужий рекламний продукт? Де робота управління прав споживачів, чи не вистачає мозгів щоб припинити це? Чи настільки всі байдужі , щоб оце їздило з рекламою іншої країни їздило по місту.Де автомайдан , де рада майдану? З отаких речей і починається відношення до нас , до нашої держави, А в світі війни з рашею - повага до нас самих видно кожен день на вулицях міста. Депутатам міської ради треба виставити до електротранспорного підприємства вимоги при невиконанні яких - експлуатація , зокрема , зовнішнього вигляду тролейбуса стала би неможливою. Зовнішній вигляд , реклама поклеєна на бортах транспортного засобу - це все вплив на громадян, особливо діток. Повірте , чужа реклама, яка їздить у нашому місті - не дуже підвищує патріотизм, це те , що сьогодні надзвичайно важливе є для всієї країни . Дрібниць тут не буває.
Ігор Показати IP 20 Листопада 2014 01:56
безперечно, що тролейбуси мають плюси, але не в такому безпорядку як зараз. Я б краще платив 2.5, аби були маршрутки. І це добре що ВН розповідає про ці проблеми, може дійсно влада зверне увагу на проблеми: кажуть 14 хвилин інтервал руху, але це повна брехня ! Це як в народі говорять: ти йому с*и в очі, а він каже - дощ. Тут повний антисервіс: в салонах ваняє, навряд коли там взагалі прибирають, передні дверні не хочуть відкривати, то лізиш через повний салон по людях на середні, та це свинство і неповага до лучан!
Док Показати IP 20 Листопада 2014 06:53
В 19ч ВН вбросило очередную чернуху на городскую власть, и три часа мы ждали, к чему бы это)). И - вот оно! Столько желчи, столько злобы полилось. Вина властей огромна: троллейбусы едут долго, их мало и на них вражеская реклама! Да, и спинки "ненормальные")). "Не треба вимагати нормальних умов, все влаштовує, будемо далі як бидло тихо їхати і мовчати?" - обоснованно возмущается житель и патриот, переживающий за простой народ Украины. Требовать - его любимое занятие сейчас, которое показывает остальным, "что делал бы я, если бы умел". И если требуешь, то требуй поставить денежный печатный станок в Там Таме, чтобы каждый желающий мог напечатать требуемое количество денег. И тебе хватит, вылечит от избытка желчи, и ВН избавит от заказухи, и властям перепадет на новые троллейбусы. И всем будет хорошо! А пока, конечно, троллейбус - враг ВН и патриота! "Дрібниць тут не буває" , особенно для патриотичных хозяев маршруток.
я до Док Показати IP 20 Листопада 2014 07:19
Про щось про..дів, не зрозуміло, но па руські, мерзота!!!
Док до я Показати IP 20 Листопада 2014 07:30
Вибач, любий)) вiдрубиш руки чи вiдразу голову?))
Юрій Показати IP 20 Листопада 2014 09:39
Для мудрих людей перспектива - це електротранспорт, для розумних - маршрутки!
Бичара Показати IP 20 Листопада 2014 10:08
Я плачу грошiв!!! Я хочу мати конфорт!!!
міша до Бичара Показати IP 20 Листопада 2014 14:44
краще б ти мав букваря...
мішель Показати IP 20 Листопада 2014 14:02
Нормальні трулі. І майже завжди є де присісти, і вартість низька. Єдине, що не влаштовує - то одна людиноненависна кондукторша. Після хамства поскаржилася на неї, то вона мене запам*ятала і тепер щоразу сама на сварки наривається, спокою не дає(( Треба в якісь вищі інстанції звертатися, чи що))
Корінний лучанин до мішель Показати IP 20 Листопада 2014 14:10
РЕПЛІКА. Купіть газовий балончик і ніякі вищі інстанції не знадобляться! (жарт, звичайно)
Бичарі Показати IP 3 Лютого 2015 16:53
Які гроші,такий і комфорт....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus