USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцький КХП № 2 не має перспектив розвитку

13 Лютого 2017 12:51
Державне підприємство «Луцький комбінат хлібопродуктів №2» продовжує існувати з мільйонними боргами, а нинішня бізнес-модель - безперспективна. Зі слів директора Вадима Гранюка,навіть інвестор не хоче сюди заходити, бо активи підприємства в рази нижчі від боргів.

Так, під час відеоселекторної наради голови облдержадміністрації 13-го лютого директор КХП № 2 звітував про фінансово-господарський стан.

«Підсумовуючи минулий рік, то він був ліпшим, ніж 2015-й. Втім, елеватор був завантажений лише на 37%. Зменшилася кількість виготовленого борошна, бо із сусідньої Білорусі давали вигіднішу пропозицію. Однак дохід торік зріс на 3%, і вперше за багато часу в 2016-му році з’явився валовий прибуток. Попри це, заборгованість щодо виплати зарплати зросла з 1.7 мільйона гривень до 2.3 мільйона гривень. Це пов’язано з підвищенням рівня мінімальної зарплати.

Загалом, така бізнес-модель немає економічного підґрунтя. Був інвестор ПАТ «Аграрний фонд», який міг завантажити потужності комбінату. Втім, немає механізму передачі комбінату без боргів. Зважаючи на те, що активи в разів 10 менші від боргів, то охочих немає», - звітував Гринюк.

Як вихід із ситуації, додає директор КХП № 2, можна було б ПАТ «Аграрний фонд» передати всі 8 комбінатів, які є в Україні з їхніми боргами та майном, але в Уряді таке рішення не знайшло підтримки.

Нагадаємо, що державний хлібокомбінат після розкрадань керівництва банкрутує з боргами на півмільярда. А за привласнення вказаного зерна торік були засуджені директор держпідприємства і його заступниця.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
полова Показати IP 13 Лютого 2017 15:27
Справа іде до приватизації. Буде власник, все буде"ок". Навіщо тоді органи державної влади,які не в змозі організувати виробництво.Скоротіть на половину "Білий дім" і результат не заставить себе ждати. Бездарі!
Гера Показати IP 13 Лютого 2017 15:30
Дудка купить за копійки і буже процвітати!
Лучанин до Гера Показати IP 15 Лютого 2017 01:22
Скоро того дудку самого збанкротують та роздеруть.
КХП Показати IP 13 Лютого 2017 17:13
Добре, що є на кого списати сьогоднішні розкрадання Гранюком і його заступницею Тіорою. Підприємство банкрутіє, а Гранюк будує будинок, їздить відпочивати на дороговартісні курорти. Його заступниця Тіора теж не відстає від шефа - двічі на рік закордонні відпочинкові тури. Зарплата не виплачується працівникам - а де прокуратура, ОДА, які повинні були б порушити справу проти сьогоднішнього Гранюка??? Це державне підприємство, чому не перевіряють його???? Але там чудова криша - Гунчик і Ко. Тому, інвестора, звичайно. Але людям що? Вони мають право першочергово на частку у ДП???
Сераховичі Показати IP 13 Лютого 2017 18:34
А що чи хто має! І Волинь як область має!? Сераховичі були перспективним селом,раптом Мазурик Л В ( обібранець до райради) -вирішила що це не правильно і ми в д*пі!?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus