USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Позиція, провокації: претензії до очільника УМВС

2 Квітня 2014 15:51
Волинські активісти аргументували небажання громади бачити на посаді керівника обласного УМВС Віктора Швидкого. Причиною стала позиція генерала щодо подальшої діяльності міліції. Зокрема, посадовець зазначав, що «міліція – це каральний орган». Окрім того, активісти звинувачують правоохоронця у провокаціях.

Про це стало відомо під час прес-конференції представників громадських об’єднань та громадських організацій. Активісти написали офіційне звернення до в.о. Президента України Олександра Турчинова та Прем’єр-міністра Арсенія Яценюка, у якому просили втрутитись у ситуацію з призначенням на посаду обласного очільника міліції Віктора Швидкого. Нагадаємо, громадськість не сприйняла цю кандидатуру на пост керівника УМВС у Волинській області. Тоді для того, щоб зняти напругу у суспільстві, Швидкий написав рапорт на звільнення, який, зрештою, не прийняв міністр МВС Арсен Аваков.

«Під час громадських слухань і представлень Швидкого було повне несприйняття громади. Потім він пішов на лікарняний, після чого повернувся на робоче місце. Згідно закону питань немає. Наші збори – це превентивний захід. Це - наш меседж до влади, щоб з нами двічі не грали в ту ж гру», - каже начальник штабу Волинської Самооборони Андрій Хведчак.
Також активіст упевнений, що Швидкий хоче використати провокації проти Правого сектору, які зараз відбуваються в Україні, а зокрема – у Києві, для того, щоб показати себе так званим борцем з бандитизмом на Волині. Мовляв, всі його голосні заяви, це - ніщо інше, як намагання показати на рівні Києва, як він тут на місцях працює.

«А тут бандитів немає, ні в Самообороні, ні в Правому секторі. А його дії – це ніщо інше, як демонстрація сили. Я не здивуюсь, якщо в інтернеті скоро з’являться меми, де Швидкий в касці, зі зброєю, буде боротися з так званими волинськими сепаратистами», - жартує Хведчак.

Також додав, що активісти не збираються «бити, стріляти та палити». Тому, мовляв, немає необхідності у стягуванні правоохоронців до будівлі УМВС у Волинській області.
«Без надії сподіваємось», - цитує Лесю Українку начальник штабу Волинської Самооборони, та висловлює надію, що керівництво країни дослухається до думки громади.

Чимало присутніх обурили слова Віктора Швидкого, який заявляв: «А взагалі нас і не повинні любити. Міліція - то каральний орган!». Представник організації «Автомайдан Україна» Леонід Голод резонно зауважив, що згідно з чинним законодавством міліція є правоохоронною, а не каральною структурою.

Натомість представник Спілки Ветеранів Афганістану Олександр Тиводар зазначив, що громадське обурення викликала не лише кандидатура Віктора Швидкого, а й сама процедура його призначення:

«Та ми не проти Швидкого, якщо говорити про нього на спеціаліста. Ми заперечуємо підхід до формування органів місцевого самоврядування. Людина не прийшла процедуру громадського обговорення, а зараз нам кажуть – ось Швидкий, ви маєте прийняти його таким, який він є», - зазначає Олександр Тиводар.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
Хведчак Показати IP 2 Квітня 2014 15:54
Как увижу Хведчака, начинаю верит Дарвину...
Анонім до Хведчак Показати IP 2 Квітня 2014 16:57
Как увижу Хведчака, та и чешеться рука)))
йопт Показати IP 2 Квітня 2014 16:06
що це за убогы створыння сидять там???
Хвате вже) Показати IP 2 Квітня 2014 16:06
Нема сили вже читати плоскообразні опуси про геройства цих обділених бажанням працювати молодиків
Свідок Показати IP 2 Квітня 2014 16:11
Увага правий сектор приніс заяву!В цій країні всі заяви з інтернет ресурсами приносять.Читайте Волинь. В ЦЕЙ ЧАС ПРОСТА ГРОМАДЯНКА НЕ ЗУМІЛА ПРОЙТИ В УМВС.ЯК ЇЇ ПРАВА ДЕМОКРАТИ
саша Показати IP 2 Квітня 2014 16:13
хто такий тиводар щоб давати оцинку милиционеру
Анонім до саша Показати IP 2 Квітня 2014 16:21
Зачепили твого хазяїна?
Анонім Показати IP 2 Квітня 2014 16:35
«Та ми не проти Швидкого, якщо говорити про нього на спеціаліста. Ми заперечуємо підхід до формування органів місцевого самоврядування" Цим по моєму сказано все..Привернути увагу до себе і показати себе владою. А потім люструвати автоматом і шантажем.Хоче до влади-на вибори.
дава Показати IP 2 Квітня 2014 16:44
Та дайте поработать ему до выборов а потом оценивайте. Из бывших Хода рев. Щур. Прош ковский и др. Он профессионал и предъявить ничего кроме того что работал ранее не могут. ПО и другие боятся что вольная ихняя закончится. Назначьте Тарасенка или Мартовицкого
Я Показати IP 2 Квітня 2014 17:14
Громадськість сприйняла Швидкого,а правий сектор ні.Потрібно слухати думку громадськості,а не радикалів.
пенсіонер мвс Показати IP 2 Квітня 2014 19:06
швидкий ще раз хоче роздеребанити житло !!!!
Лучанин Показати IP 2 Квітня 2014 19:24
Правий сектор! Йдіть в поліклініку 2 і наведіть там порядок проти "добровільних внесків" ОБОВЯЗКОВИХ! Та в ЗАХІДІНКОБАНК - це люди оцінять!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
007 Показати IP 2 Квітня 2014 20:56
Проавий сектор це зграя невдах типу - угонщика "Лімаля", що стояв поруч із Данильчуком, дебіла Чикалова Діми, що з мамою своею свариться (напевно вона змиритися не може, що дебіла народила) та ім подібним бувшим ментам, яких з міліції погнали типу Кербалая Тараса, що працюючи в карному розшуці гроши збивав з квартирних злодіїв і всю інформацію їм за це зливав (до речи не бачив його сьогодня), а мабуть Алексеєнко Паша йому пообіцяв востановитись, якшо стане начальником УМВС (напевно спьяну пообіцяв, бо він тверезим не буває)
10 до 007 Показати IP 2 Квітня 2014 21:16
Алексеєно тверезий коли треба, але мужик нормальний!
дава до 007 Показати IP 2 Квітня 2014 22:13
Ты во всем прав. Куча банков и шизофреников
волынь Показати IP 2 Квітня 2014 20:58
да откройте глаза! У власти СТАРАЯ МАФИЯ Юля-Турчинов-Аваков...Им очень мешает Правый Сектор---лезут не туда! ОНИ бы хотели дальше воровать,убивать...НО МЕШАЕТ ПС! Чем отличается захарченко от Авакова? Захарченко---ушёл по трупам ,ПАЛАЧЁМ, а АВАКОВ ---прищёл по крови и трупам и стал ПАЛАЧЁМ! Что лучше ? А на места он назначает ВЕРНЫХ ПСОВ, ане прпфиссионалов! ЗА что умирали наши дети?
Волиняка Показати IP 2 Квітня 2014 21:05
Гнильчук поверни Маневичам памятник леніна, що ти вкрав і здав на металолом, та 7 стволів, що забрав у ДАІ-шніків в Цумані, а то не дай Бог хтось із твоїх неадекватних дебілків почне стриляти як в Києві, вони ж в армії не служили і зброю в руках не тримали, добре якщо сам застрелиться, або ще краще пусти собі кулю в лоб і не мороч нікому голови
Аира Показати IP 2 Квітня 2014 21:13
Правый Сектор----это единственная сила, что может изменить что-то в стране и на местах! Старые жулики в парламенте все целуются, они все в одной упряжке! Если в местные рады и в Верховную Раду не попадут лидеры ПС, то напрасно мы воевали! Это очевидно! А эти старые мошенники миллионеры, что годами меняются местами у кормушки не в состоянии что-то изменить! Патию "Батькивщина", " Регионы",,комунистов надо удалить из политики---прще на выборах! Ввести в местные рады ПС! ПОРА ИЗБАВЛЯТСЯ ОТ МАФИИ!
оля Показати IP 2 Квітня 2014 21:29
да что делется? ПС перломил ход революци! Если бы не они,эти Аваковы,,.Турчиновы...были бы в бегах! Аваков убивает героев революции, а цель----ДИКТАТУРА похлеще яныка! Получается, что погибшие герои, а живые "бандиты"!
истина Показати IP 2 Квітня 2014 22:03
Ничего не стоит убрать АВАКОВА от власти, чтобы было спокойствие в стране! Есть кем заменить( а не эти ошибки делал янык?) Но...Это проэкт Юли.! И глубоко плевать им на людей! Те, что расстреливали майдан, продолжают работать в Авакова, они ему пригодятся !
саши Показати IP 2 Квітня 2014 22:07
оценку милиционеру? Где ты видел милицию? Группа бандитов,под руководством Захарченка, а теперь Акккакова!
неее Показати IP 2 Квітня 2014 22:35
всіх кінули
Піскун Показати IP 3 Квітня 2014 00:05
Ось так громадськість прийняла Швидкого http://www.volynpost.com/video/533-lucke-viche-zasvystalo-novogo-golovnogo-milicionera
робін Показати IP 7 Квітня 2014 12:34
На третьому фото - ну просто "опори" волинської демократії, але, мабуть, їх з ліжка витягли, бо небриті і з бодунця виглядають.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus