USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Люстраційний комітет вимагає відставки Терещука

7 Травня 2015 22:30
Громадський люстраційний комітет вимагає відставки начальника ГУМВС України в Києві Олександра Терещука, який очолював волинське УМВС під час Євромайдану. «Кияни, а ви в курсі, що за вашу безпеку в столиці відповідає людина, яка давала команду розстрілювати світло-шумовими гранатами активістів луцького Євромайдану?», - звертаються до киян активісти у мережі Фейсбук.

«Ситуація виглядає ще загрозливішою в контексті трагедії з розстріляними міліцейськими патрульними. В умовах, коли, зі слів самого ж Терещука, кількість незаконної зброї в столиці зросла в сотню разів, нашу з вами безпеку має гарантувати людина, яка вчинками довела, що захист прав людини — не найбільший його пріоритет», - йдеться у дописі.

Олександр Терещук пережив найстрімкіше кар'єрне зростання під час Януковича-Захарченка. З березня 2010 по червень 2012 він обіймав посаду начальника Голосіївського районного управління ГУ МВС України в м.Києві. Потім став начальником управління боротьби з незаконним обігом наркотиків МВС України, а вже 17 листопада 2012 очолив Управління МВС України у Волинській області. Саме за його керівництва взимку відкрили понад 20 кримінальних справ проти активістів Євромайдану в Луцьку. Після втечі Януковича в лютому 2014 під тиском громадськості Терещук написав заяву про звільнення. А вже в червні очолив київську міліцію. Замість того, щоб покарати людину, яка тероризувала Волинь, Аваков підвищив Терещука до служби в столиці, де він вже півроку незаконно перебуває на посаді, оскільки мав бути звільненний ще в жовтні 2014 за «автоматичною» люстрацією.

Нагадаємо, минулого місяця він став фігурантом скандалу через те, що вимагав хабар у розмірі 400 тисяч гривень.

Зі слів активістів, найшвидший законний спосіб добитися звільнення корупціонера — за люстрацією. Громадський люстраційний комітет вже відправив численні звернення з вимогою негайно звільнити Терещука.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
не пацик Показати IP 7 Травня 2015 22:31
так скоро ?
МВС Показати IP 7 Травня 2015 23:17
ЦЯ ПАСКУДА ПОВИННА БУТИ РОЗЖАЛОВАНА І БЕЗ ПЕНСІЇ
Анонім Показати IP 8 Травня 2015 00:10
І чим же ця людина "тероризувала" Волинь?
А ндрій до Анонім Показати IP 8 Травня 2015 08:34
Тим,що служила не Народу України,а прихвостням від влади!
Анонім до А ндрій Показати IP 8 Травня 2015 09:49
А хто вибирає владу? Народ України!
11 Показати IP 8 Травня 2015 08:24
....це не люстрація......і не люстраційний комітет.....це якісь бандюгани себе представляють борцями за правду.....Терещук на Волині нормально керував..а на рахунок тиску на майданівців то все дописки.......і мабуть не всі ще знають чим займались "ярі майданівці".......коли почались заворушки то вони першим ділом пішли в суди де були на них заведені справи за кримінал і позабирали їх під шумок.......цих люстрантів в ато.........
Андрій до 11 Показати IP 8 Травня 2015 08:41
Ти видно крепко боїшся люстрації,судячи з інформації,чи дезінформації, скоріше всього,яку розповсюджуєш,
11 до Андрій Показати IP 8 Травня 2015 08:52
..я не підлягаю люстрації....і ніякого відношення до міліції теж не маю....я просто громадянин України......памятаю як під час майдану назганяли для кількості народ на площу....хочу наголосити темний безграмотний народ....ходили по варшавці молоді чудікі і казали закривати точки і йти на майдан..інакше побризкають зеленкою товар...і зараз і далі щось піараться тією люстацією......до чого люстранти і майданівці довели державу......ціни зросли на газ..на продукти..зарплата на місці лишилась...а вони чудікі люструють.....але це все так виглядає для темного народу....а насправді цими "двіженіями" просто відволікають народ від реальності......
лучанка Показати IP 8 Травня 2015 09:01
А ще ця гнида разом з одним, на щастя люстрованим, чиновником покривала і гальмувала за відповідну винагороду розслідування злочину скоєного проти мого батька, брала участь у залякуванні, змушувала підлеглих відкривати "пусті" справи.
Анонім до лучанка Показати IP 8 Травня 2015 09:50
то подай на нього в суд
Морда Показати IP 8 Травня 2015 09:21
Віз із Затурець. Свій. Не нада.
Патріот Показати IP 8 Травня 2015 17:48
НЕ ТЕРЕЩУК ОСОБИСТО ВІДКРИВАВ КРИМІНАЛЬНІ СПРАВИ ПРОТИ ВОЛИНСЬКИХ МАЙДАНІВЦІВ, НЕ ТАМ ШУКАЄТЕ...
Луцький до Патріот Показати IP 9 Травня 2015 07:51
Ті хто відкривав справи проти патріотів Волині або втекли або ж думають що народ все забув...
Микола Показати IP 10 Травня 2015 10:45
Олександр Терещук порядна людина і добросовісно виконує свої службові обовязки. Молодець........!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus