USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Міськрада не продовжила оренду скандальному підприємству у Луцьку

29 Квітня 2015 18:13
Не поновлювати договір оренди землі підприємству, яке на ділянці для автостоянки побудувало автосалон, вирішили депутати міськради.

Про це йшлося під час 73-ї сесії міськради 29 квітня.

Вже не вперше на розгляд депутатів вносили проект рішення «Про поновлення договору оренди землі ТзОВ «ТРАНС КАПІТАЛ» для влаштування та обслуговування відкритої стоянки автотранспорту на вулиці Карпенка-Карого, 10 (площею 0,2788 гектара)».

Член депутатської групи «Новий Луцьк» Ігор Поліщук зауважив, що об’єкт на цій ділянці, наскільки йому відомо, побудований в обхід закону. Так, ділянку надавали для облаштування автостоянки, але там побудований автоцентр. Він запитав у начальника управління земельних ресурсів Сергія Шабали, чи мають депутати важелі впливу на власника автосалону.

Сергій Шабала відповів, що інших санкцій, ніж звернення до суду, міськрада застосувати не може. З його слів, майно зареєстроване належним чином і є акт введення його в експлуатацію.

Депутат Юрій Вега зазначив, що одна й та ж сама інформація лунає щодо цього питання у сесійній залі вже не вперше. Він поцікавився у очільника управління земельних ресурсів, чи воно взяло на себе ініціативу звернення у правоохоронні органи щодо цього питання.

Сергій Шабала відповів, що матеріали після першого розгляду питання під час сесії відправили правоохоронцям, а у відповіді, що надійшла на ім’я міського голови, йшлося про те, що документи оформлені належним чином.

Своєю чергою, депутат Євгеній Ткачук поцікавився, скільки коштів місто отримуватиме у вигляді орендної плати за цю ділянку. Сергій Шабала повідомив, що сума становитиме приблизно 100 тисяч гривень.

Позиція міської влади здивувала голову депутатської групи «Новий Луцьк» Андрія Осіпова. З його слів, міський голова є єдиним посадовцем, який має право звернутися із відповідним позовом, якщо вважає, що будівництво на ділянці здійснювалося незаконно. На його думку, міськрада може звернутися до суду із позовом про знесення будівлі, що зведена із порушенням закону.

На це Сергій Шабала зауважив, що для позову потрібно зафіксувати факт порушення, а такого факту немає і майно зареєстроване.

Депутат Ігор Поліщук зазначив, що наразі продовжити термін оренди підприємству означає створити прецедент, а з іншого боку, якщо його не продовжити, місто не отримає частину надходжень до бюджету. Отже, він закликав колег відслідковувати такі ситуації та вживати превентивних заходів. На його думку, звертати увагу контролюючих органів на подібні випадки потрібно на стадії будівництва.

У підсумку, лише 19 обранців міської громади підтримали проект рішення. Таким чином міська рада наразі не продовжила термін оренди земельної ділянки ТзОВ «ТРАНС КАПІТАЛ».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
євгеній Показати IP 29 Квітня 2015 18:19
ткачук поціквився..знов масу тянув..женя сто штук місто могло б мати лише вівід здачі в оренду одного з твоїх з линником павільйончиків в вигляді плати за землю..але ти їх зробив просто задаром бо красівий..да не ти а син твій там ..забув..
Патріот Показати IP 29 Квітня 2015 21:00
Осіпов знову рулить))))Читайте адвокати Осіпов та Поліщук закони України. Ст. 376 ЦКУ передбачає можливість знесення самочинного будівництва за позовом відповідного органу державної влади або органу місцевого самоврядування (А РОМАНЮК, ЯК ГОЛОВА ЛИШЕ ПІДПИСУЄ). Відповідно до частини 1 статті 376 Цивільного кодексу (ЦК) України, житловий будинок, будівля, споруда, інше нерухоме майно вважається самочинним будівництвом, якщо вони збудовані або будуються на земельній ділянці, що не була відведена для цієї мети(ЗЕМЕЛЬНА ДІЛЯНКА ДЛЯ АВТОСТОЯНКИ), або без належного дозволу чи належно затвердженого проекту, або з істотними порушеннями будівельних норм і правил. Згідно ст. 7 ЗУ«Про архітектурну діяльність» та ст. 18 «Про основи містобудування» затвердження проекту може бути здійснено за наявності рішення органу містобудування та архітектури про погодження проекту(АРХІТЕКТОРА ЛУЦЬКА). ОДЖЕ,причина для знесення-побудовано на ділянці,яка для цього непризначена,+ за зад взяти архітектора,який затвердив проект салону.(звільненя+кримінал за перевищення службових повноважень).А ненадання в оренду землі це взагалі смішно,землею користуватимуться БЕЗКОШТОВНО,місту мінус 100 тис.але ж депутатам піар дорожче.
Кася Показати IP 29 Квітня 2015 22:08
А Осіпов бачу спеціаліст широкого профілю. Все він знає. Правда забувається як продав гуртожиток з людьми і не повернув кредит у Західінкомбанк

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus