USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Міськрада переписала умови конкурсу «під директора» ЛПЕ

23 Березня 2016 20:00
Луцька міська рада змінила умови конкурсу на посаду директора Луцького підприємства електротранспорту таким чином, щоб у ньому міг взяти участь нинішній тимчасово виконувач обов’язків Ігор Грицюк.

Відповідне оголошення міськрада подає в газеті «Луцький замок». Серед вимог – досвід роботи на керівних посадах не менше 3 років. Паралельно оголошують конкурс на заміщення вакантної посади директора КП «Луцьксвітло», де серед вимог на керівних посадах не менше п’яти років.

На думку депутата міськради Ігоря Поліщука, який також є членом тимчасової контрольної комісії міської ради з вивчення проблем діяльності КП «ЛПЕ», вимоги до потенційного керівника «Луцьксвітло» більш суворі, ніж вимоги до майбутнього керівника ЛПЕ. Хоча ЛПЕ значно складніше в управлінні, адже має значно більшу матеріально-технічну базу та штат працівників.

Відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України №951 від 22 вересня 2015 року, до керівника підприємства, серед інших, є наступні вимоги: вища освіта другого рівня за ступенем магістра за відповідною галуззю знань або вища освіта другого рівня за ступенем магістра та післядипломна освіта за галуззю знань «Управління та адміністрування» або «Право». Стаж роботи на керівних посадах нижчого рівня майбутнього претендента має бути не меншим ніж 5 років. У той час як в оголошенні міськради йдеться про необхідний мінімум у 3 роки.

Відтак, умови конкурсу, оголошенні ЛПЕ, суперечать цьому наказу. На запитання Поліщука до виконувача обов'язків директора ЛПЕ Ігора Грицюка про досвід роботи на керівних посадах, останній відповів, що він становить 3 роки.

Щоб з’ясувати цю обставину, Поліщук подав депутатське звернення, на яке отримав відповідь про те, що «основні вимоги до кандидатів на заміщення вакантної посади директора ЛПЕ були визначені галузевим виконавчим органом міської ради»
Зі слів депутата, це свідчить про те, що умови конкурсу були прописані під конкретну людину. Попри це, колектив підприємства при призначенні на посаду керівника просить врахувати його думку та рекомендують кандидатуру Володимира Пуца. До слова, під цим зверненням підписалось 197 працівників ЛПЕ.

Нині підприємство переживає свої не найкращі часи. Під час засідання профільної комісії у виконувача обов’язків підприємства хотіли витребувати детальний бюджет і договори оренди маршрутів, проте надавати їх відмовились, заявивши, що вони, буцімто, є конфіденційними. Хоча такого не може бути по закону.

Схожа історія трапилась, коли депутат Поліщук намагався витребувати акти останньої перевірки ЛПЕ Держфінінспекцією.

«Теж з цим виникли проблеми. Принесли нам якийсь лист від голови Держфінінспекції на дві сторінки. Коли я запитав, де акт, директор почав виправдовуватись, нібито акт – це такий документ, який не враховується навіть в суді (хоча це не правда). Сказав, що він має 67 сторінок і взагалі «для чого він вам». У цьому я побачив намагання приховати інформацію. Можливо, така людина (директор Ігор Грицюк, - авт.) зручна для міського голови», – пояснює юрист Поліщук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Тарас Микитюк Показати IP 23 Березня 2016 22:07
розженіть вже те кодло! тримаються за крісла, як воші кожуха
ПІДТРИМУЮ Показати IP 23 Березня 2016 22:24
Пане Поліщук нагадайте ним ч. 2 ст. 68 Контитуції та загальноправові принципи«не заборонене законом дозволене" діє для фіз. та юр. осіб та «можна тільки те, що прямо дозволено законом»- для посадових осіб.. А того безграмотного юриста, який пише про відсутніть Наказу пропонуйте негайно звільнити,бо завтра він програє суд на мільйони гривень і буде пізно. І запропонуйте таку інформацію розміщати на сайті міськради..А начальника такого давно звільнити треба було. В Луцьктеплу звільнили, а що заважає в ЛЕП!!???
юрист ЛПЕ до ПІДТРИМУЮ Показати IP 24 Березня 2016 08:39
Ти свої штани не здатен підтримати, а тут даєш оцінки іншим людям. Іди учись, неграмотне
До підтримую до реда до юрист ЛПЕ Показати IP 24 Березня 2016 10:31
Ніяких коментарів на дану публікацію від юрист ЛПЕ не подавалось.
Підтримую до юрист ЛПЕ Показати IP 24 Березня 2016 16:10
Я бачу на що ти здатний..видно вже всої штари згубив та й піна зрота сиплеться бо причине місце відмерзло)))А якщо ти дійсно юрист ЛПЕ то спочатку киньте пити і займайтесь роботою а неприкриванням заду для керівництва ЛПЕ.
добрий Показати IP 24 Березня 2016 08:41
коментар було видалено
До тавторів статті Показати IP 24 Березня 2016 12:20
21 березня нинішнього року у статті "ЛПЕ готується підвищити перевізникам "таксу"за маршрут було викладено зовсім протилежне щодо дій адміністрації і роботи детутатської комісії. Самі собі суперечите та вводите людей в оману.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus