USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Призначення керівника ЛПЕ: Романюк сам заплутався

20 Квітня 2016 19:10
У міській раді заявляють, що не порушували закон при призначенні нового директора ЛПЕ Ігоря Грицюка, та запевняють, що звернення від колективу підприємства на підтримку екс-керівника Володимира Пуца не отримували.

Про це йдеться у відповіді Луцького міського голови Миколи Романюка на запит депутата міськради Ігора Поліщука.

Нагадаємо, у своєму запиті Ігор Поліщук вказував, що відповідно до наказу Міністерства соціальної політики України №951 від 22 вересня 2015 року, до керівника підприємства, серед інших, є наступні вимоги: вища освіта другого рівня за ступенем магістра за відповідною галуззю знань або вища освіта другого рівня за ступенем магістра та післядипломна освіта за галуззю знань «Управління та адміністрування» або «Право». Стаж роботи на керівних посадах нижчого рівня майбутнього претендента має бути не меншим, ніж 5 років. Проте, в оголошенні міськради чомусь йдеться про необхідний мінімум у 3 роки. Відтак, умови конкурсу, оголошені ЛПЕ, суперечать цьому наказу.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК ЛПЕ ОТРИМАЛО НОВОГО ДИРЕКТОРА

Тож депутат просив пояснити, чому в оголошенні про конкурс не були дотримані вимоги наказу Мінсоцполітики і у зв’язку з чим на посаду директора ЛПЕ призначили Ігоря Грицюка, всупереч нормативним документам. Та як відреагували на звернення 197 членів колективу, які підписалися за кандидатуру екс-керівника підприємства Володимира Пуца.

У відповіді, яку отримав обранець громади від міського голови, йдеться, що дісно є такий нормативно-правовий акт, як наказ Міністерства освіти, і вимога щодо стажу роботи. Проте, у зв’язку з тим, що цей наказ не зареєстрований у Міністерстві юстиції України, міська рада важає його необов’язковим для виконання та таким, що носить рекомендаційний характер.

ЧИТАТИ ЩЕ: МІСЬКРАДА ПЕРЕПИСАЛА УМОВИ КОНКУРСУ «ПІД ДИРЕКТОРА» ЛПЕ

Разом з тим, у відповіді Миколи Романюка вказується, що кандидатуру Ігора Грицюка підтримали колектив підприємства, профспілка та члени тимчасової комісії Луцької міської ради з вивчення проблем діяльності Луцького підприємства електротранспорту.

Також градоначальник Луцька у відповіді вказав, що на підтримку Володимира Пуца звернень від колективу в міську раду не надходило.
Проте, варто нагадати, нещодавно у прямому ефері телеканалу «Нова Волинь» заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко обмовився, що Микола Романюк бачив документи з підписами 197 працівників на підтримку Володимира Пуца як претендента на посаду директора. Отже, Сергій Григоренко мимоволі викрив брехню свого керівника.


Своєю чергою, під час того ж ефіру голова страйкового комітету підприємства Андрій Черчик пояснив, що ані профспілка, ані колектив не підтримують нового директора (можливо, його підтримав одноосібно лише голова профспілки та невелика кількість представників адміністрації ЛПЕ).

До слова, повтор ефіру був запланований на 12.30 8 квітня, однак о зазначеній годині волиняни не змогли побачити повтор програми «Актуально», у якій йшлося про неприємні для міського голови факти. Зі слів Андрія Черчика, це трапилося «за вказівкою згори», тому що комусь дуже не хочеться, щоб лучани дізналися про захмарні заробітки керівників комунальних підприємств, проблеми ЛПЕ і порушення законодавства конкурсною комісією з призначення керівників.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Павлік Морозов Показати IP 20 Квітня 2016 21:34
Молодець Григоренко, здав свого шефа!
axabnrg Показати IP 26 Квітня 2016 15:50
19 квітня у Києві відбулась Міжнародна конференція «Розвиток сільських територій в умовах децентралізації: стан, можливості та ризики»: http://agropolit.com/spetsproekty/85-metod-groysmana-abo-detsentralizatsiya-po-ukrayinski

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus