USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

«Мораторій на МАФи» пропонують у Луцьку для 12 вулиць і бульвару

23 Вересня 2016 17:00
Заборону видавати дозволи на встановлення тимчасових споруд пропонують цього разу не для всього міста.

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії міської ради з питань комунального майна та приватизації учора, 22 вересня.

Нагадаємо, рішення про введення «мораторію» на встановлення кіосків у місті обговорюється уже другий місяць. Однак 25 серпня 2016 року під час засідання комісії з питань торгівлі, послуг та розвитку підприємництва у її членів виникли побоювання, що цей проект рішення може утискати права підприємців.

А під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту депутат Ігор Поліщук заявив, що кількість МАФів у Луцьку врегулює не «мораторій», а сама економіка. У серпні проект рішення під час сесії депутати не розглядали, бо після того, як майже всі комісії не підтримали, його зняли з порядку денного.

Та уже на вересневу сесію підготували змінений проект рішення. Документом, повідомив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко, пропонується тимчасово призупинити видачу дозволів на встановлення МАФів на 4 місяці - з 1 жовтня до 1 лютого. І не в усьому місті.

У міськраді вирішили цього разу обмежитися 12 вулицями: Воїнів-Інтернаціоналістів, Кравчука, Конякіна, Володимирською, Дубнівською, Федорова, Ветеранів, Окружною, Гнідавською, Потебні, Бенделіані, Станіславського та бульваром Дружби Народів.

«На 4 місяці не приймаємо документи. Після того, як схеми будуть розроблені, обговорені, затверджені - з лютого приймаємо», - пояснив Сергій Григоренко.

Власне, мотивація цього проекту рішення така, що після затвердження схем розташування кіосків на головних вулицях, підприємці почали просити встановлювати МАФи на інших, віддаленіших. А за 4 місяці планується розробити комплексні схеми. Що ж до робочої групи з погодження кіосків у Луцьку, то Сергій Григоренко свого часу заявив, що на нього і на членів робочої групи тиснуть, а дехто з членів робочої групи відстоює власні інтереси.

Однак підтримки в членів комісії проект рішення не отримав: четверо з п’яти присутніх членів комісії утримались від голосування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 23 Вересня 2016 23:21
Це те саме що кульове поранення пластиром лікувати... Мафи не просто псують облік міста... вони вбивають ділову активність (не знімається оренда, відповідно не будуються нові обєкти... будівельники без роботи, немає нових потенційних робочі місць, не сплачуються податки.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus