USD 39.50 39.78
  • USD 39.50 39.78
  • EUR 39.45 40.00
  • PLN 9.70 9.86

МВС реформують: а що зміниться

18 Вересня 2014 18:14
Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков на своїй сторінці у Facebook представив концепт майбутньої реформи Міністерства внутрішніх справ у вигляді відеоролика.

З його слів, перед внесенням проекту на розгляд Кабміну треба ще багато чого доробити, тому він попросив читачів озвучувати свої зауваження, - інформує Українська правда.
Згідно з концептом, МВС очікують низка радикальних змін. Перша з них – міліція буде перейменована у поліцію.

Аваков зазначив, що таке рішення прийняли після того, як Верховна Рада дозволила створювати загони "народної міліції" в окремих регіонах Донбасу.

"Міліція є рудиментом радянської епохи і означає "озброєне народне ополчення". Натомість поліція – це професійний державний орган, покликаний забезпечити правопорядок, уникаючи каральних функцій", – сказано у ролику.

Оновлене МВС займатиметься правоохоронною діяльністю, захистом конституційного ладу та теробороною, міграційною діяльністю, охороною держкордону, рятувальною справою.
Будуть ліквідовані такі органи як ГУБОЗ, транспортна міліція, ветеринарна міліція, міліція у справах дітей.
Крім того, будуть ліквідовані всі спецпідрозділи типу "Беркута" чи "Грифона", а замість них створять єдиний спецпідрозділ на кшталт американського S.W.A.T.
Всі працівники МВС повинні пройти переатестацію згідно з законом про люстрацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ДЄСАНТ Показати IP 18 Вересня 2014 18:58
Де вони цікаво бабла наберуть на цю реформу, а, забув, можна і так врізати ту нікчемну зарплату міліціонерам...
Антон до ДЄСАНТ Показати IP 18 Вересня 2014 22:39
Це потрібно провести негайно поки ще не впав престиж роботи в підрозділах міліції де не дають хабарів. Роботу міліції в нинішніх умовах можна охарактеризувати як повна деградація персоналу який в пошуках посад, на яких можна заробити, готовий на все в тому числі і до зради інтересів. Повний провал в кадровій роботі в системі МВС підтверджений продажністью працівників иіліції в Донецькій та Луганській областяж. не є благонадійними кадри в Харківській та Одеських областях. В останій, їх продажність ми спостерігали наяву. Розумних, професійних працівників в системі МВС керівники не сприймали давно. Хто любить розумнішого за себе. А коли посади почали продаватись ми побачили та і на жаль спостерігаємо сьогодні хто зараз керує міліцією. А думка громадськості, це так для показухи, ніхто керівників МВС цієї думки не сприймав і не сприймає, прикладом цього є призначення Терещука начальником главка м.Києва і мене особисто це не здивує коли його призначать заступником Міністра. От такі наші реалії і їх необхідно терміново міняти, тому, що нас опустили і так нище плінтуса і якщо не будемо робити оперативних втручань, то будемо скоро в повній ж-пі.
Григорій Іванович Показати IP 18 Вересня 2014 19:15
Два роки тому Комітет ВР з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності у рамках вивчення питання реформування системи МВС розглянув проблему відповідності штатної чисельності співробітників правоохоронних органів міжнародним та європейським стандартам. Згідно з повідомленням Комітету, кількість працівників МВС (357 700, або 780 міліціонери на 100 тис. населення), перевищує загальносвітовий середній показник (300 правоохоронців на 100 тис. населення) більш, ніж вдвічі, а рекомендований ООН — більше, ніж втричі (222 поліцейських на 100 тис.населення). От незрозуміло чи з того часу, за два роки, населення України виросло в два з половиною рази, чи міліціонери вимерли прямо на службі і посади залишились вакантними (ну щоб зрозуміти співвідношення 376 на 100 тис.)?! Чи міністр не володіє інформацією, чи комітет ВР нас в блуд вводить разом з екс міліціонером по прізвищу Москаль с цифрою... 376000 ментів в штаті?!
ВОНО до Григорій Іванович Показати IP 18 Вересня 2014 21:43
є брехня, є велика брехня і є статистика - ось з допомогою статистики можна ЛЮБУ цафру вивести, одних порахували інших не порахували декого порахували двічі і маємо заказаний результат
Григорій Іванович до ВОНО Показати IP 18 Вересня 2014 23:57
Тобто залучивши повію статистику міністр чи комітет ВР нас свідомо вводять в оману?! Невже для міліцейських мужів з генеральськими погонами так складно порахувати кількість підлеглих? Розумію, уроки в школі прогулювали, підручник математики в 3-му класі пустили на самокрутки, але ж бобло рахують добре і швидко
белое крыло Показати IP 18 Вересня 2014 19:22
Смотрите на картинку..всем будет управлять система СВАТ,потом БРАТ.потом КУМ....и все чуки пуки) как не принимали заявлений об разбоях и хулиганстве как не ловили уродов мразей так и не будут.Ну и еще кто будет читать из МВС..вас не нужно увольнять просто поднять по боевой добежать до с.Гаразджа....и вся калюжестрация..добежит может 5-7 человек) .
ВОНО до белое крыло Показати IP 18 Вересня 2014 21:46
знайдеться чимало тих хто добіжить, тільки вони на 99% будуть без зірок на погонах, так шо в основному ви праві
хм до белое крыло Показати IP 18 Вересня 2014 23:07
З ВАТОМ все зрозуміло, БРАТ - бойова рота автотранспортна, тобто замінять ДАІ, а КУМ - комітет української міліції? Да, казав один сатирик, в'їзд якому сюди зась: міліція походить від "милые лица", а от які лиця будуть під знаком "по" здогадайтеся самі. Окрім того люстрація - проти чиновників. Яку люстрацію мають пройти рядові працівники? Та й взагалі з схеми виходить що окрім поліції і ВСУ більше будуть не потрібні, охорона кордонів та територіальна оборона буде їхнє. Ну як тут можна забути "Свадьбу в Малиновке"?!
гусь Показати IP 18 Вересня 2014 19:40
хай почнуть реформу і люстрацію з міністрів і керівників МВС, а простим міліціонерам піднімуть зарплату з 2 тис. грн. хоча б до 3-4 тис., а то самі по 10-15 тис. отримують мінімум, а смішно.
екскурсовод Показати IP 18 Вересня 2014 20:47
Аваков, не нада піаритись, після виборів викинуть з КМУ як паршивого собаку.
Ольга Показати IP 18 Вересня 2014 22:29
Пусть лучше пенсионеров уволят, а то на пенсию заработали и никак не выгнать их!
пс Показати IP 19 Вересня 2014 12:48
відповідно до проекту закону про очищення влади п.в ч.2 ст. 4 не пройшли перевірку особи начальницького складу органів внутрішніх справ, податкової міліції. Тобто всі міліціянти від молодшого сержанта та вище підлягають звільненню. питання: що після цього почнеться в державі?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus