USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

На луцькій вулиці відновлять бруківку, покладену ще за Польщі

26 Червня 2015 15:33
Бруківку, яку вкладали на луцькій вулиці ще за часів Польщі, вирішили зберегти. Після ремонту дороги на вулиці Крилова лучани та гості міста зможуть пройтися бруківкою, яка збереглася в хорошому стані під шаром асфальту.

Нагадаємо, старе мощення доріг відкопали комунальники під час ремонту вулиці Крилова в Луцьку. Під асфальтом, який почали знімати ремонтники, виявилася шашка Терлінського, якою були вимощені вулиці старого Луцька ще в довоєнні часи, за Польщі. Причому, покриття збереглося в хорошому стані.

Члени комісії Луцької міської ради з міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму, 25 червня, звернулися до міської ради з листом, в якому попросили розглянути можливість зберегти історичне покриття на вулиці Крилова, доки ще не пізно і все знову не закатали в асфальт.
Як інформує сайт Луцької міської ради, старе покриття вирішили зберегти. До слова, там дорога викладена шашкою Терлінського двох видів.

Директор департаменту ЖКГ Іван Кубіцький розповів, що, ремонт проїжджої частини зупинили. Зараз ремонтуються тільки тротуари та знімається асфальт. Проект подальших робіт корегується. Шашка Терлінського залишиться на проїжджій частині, а решту дороги викладуть бруківкою.
Додамо, свого часу під час реконструкції міських вулиць в історичній частині міста, Луцьку вдалося врятувати автентичне дорожнє покриття на деяких ділянках. Тоді владі пропонували продати старовинне мощення в інші обласні центри, а в місті зробити суцільні асфальтні або бетонні дороги.

Однак, краєзнавцям і архітекторам вдалося відвоювати шашку Терлінського. Та значну частину того покриття таки закатали в асфальт.
До прикладу, на вулиці Лесі Українки, пояснював свого часу головний архітектор міста Леонід Герасимюк, тротуари були вищими, ніж проїжджа частина. Аби зробити вулицю пішохідною, покриття довелося підняти до рівня тротуарів. Все покрили плиткою.

Зауважимо, головна проблема відновлення такого старого покриття у тому, що в Луцьку немає фахівців, які можуть реставрувати старе мощення доріг, з чим і зіткнулися комунальники під час планування ремонту ще однієї давньої луцької вулиці - Лютеранської.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
ас Показати IP 26 Червня 2015 15:51
прочитали коменти мудрих людей почали думати скiльки того старого мicта? сто метрiв! потрiбно по фото весь луцьк вiдновити а не новi будинки будувати ви роботою забезпечте тих хто е а не нових заселяете, старе мiсто вiдновити треба i старой базар знести жах який вiн
психітр політолог до ас Показати IP 28 Червня 2015 07:53
Гордість лучан це СТАРИЙ базар який кормить хабарями нашу міську владу. Це корито і лице Міської ради, рівень культури, інтелекту мерів і депутатів. Це наша візитка в Європу якою ми зустрічаємо усіх гостей.
Просто лучанин. Показати IP 26 Червня 2015 18:34
Базар на Шуберт.Відновити роботу АС-2 по напрямках сіл.Розгрузиться місто від автобусів.Селяни прибуватимуть прямо на базар рейсовими автобусами.
Кривий Вал до Просто лучанин. Показати IP 27 Червня 2015 08:53
Поступово теж приходжу до тієї думки. Але зробити поетапно. 1. Спочатку ліквідувати ліву сторону "Клітку" і справа все що не є продуктове. 2. Потім навіть зліва можна побудувати пристойні капітальні будинки як той, що зправа і дозволити в них торгувати лише продуктами "від виробника".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus