USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

На місці «бурштинових розбірок» на Волині знайшли автоматні гільзи

16 Грудня 2014 12:53
Ситуація з приводу затримання «бурштиношукачів» на Маневиччині отримала нові факти. Хто зі сторін, які взяли участь у конфлікті, стріляв - нині розбирається слідство.

Нагадаємо, днями Правий Сектор Волині заявив про те, що вони виявили копанки бурштину в лісах поблизу села Оконськ. Згідно з інформацією, правоохоронці на місці злочину затримали 15 осіб, які безпосередньо видобували бурштин. Більшість із них - мешканці Рівненської області. У декого із них була вогнепальна зброя, якою погрожували активістам. Їх затримали працівники міліції і відправили у Маневицький райвідділок.

Як розповів під час брифінгу начальник УМВС на Волині Петро Шпига, коли міліціонери виїхали на виклик, то затримали бус, який перебував на приватному подвір’ї. Затримання «на гарячому» не було.

Свідки також повідомили, що чули постріли. В лісі, де ймовірно була стрілянина, правоохоронці вилучили гільзи від автомата калібру 7.62 та виявили пошкодження на самому бусі. Нині гільзи проходять балістичну експертизу. Але не виключено, що кулі були випущені зі зброї, яка була видана офіційно і зареєстрована. Так і сподіваються визначити власника.

«Ми бачимо, що в Рівненській, Житомирській областях відбувається перерозподіл сфер впливу. Не виключаю, що останній інцидент на Маневиччині теж з цим пов’язаний. Згідно з фактами, які були зареєстровані у Маневицькому районі, порушена 240 стаття, також внесено до ЄРДР порушення за статтею 296 частиною 4 «Хуліганство з використанням вогнепальної зброї». Ми не дамо на території області влаштовувати розбірки, використовувати вогнепальну зброю і лякати людей. Зараз я дав чіткі вказівки, додатково виділю туди сили і засоби, щоб мати змогу контролювати ситуацію і вчасно реагувати», - зауважив Петро Шпига.

Нагадаємо, на місці інциденту «зустрілися» люди, які представилися самооборонівцями і представниками Правого сектора. Зі слів Петра Шпиги, до міліції звернулися представники одного з громадських формувань, і повідомили, що їх автомобіль зупинили на дорозі і стріляли по ньому. В повідомленні йдеться, що нібито стріляли представники Правого сектору. Всіх - і самооборонівців, і Правий сектор доставили у райвідділ. В УМВС пообіцяли розібратися – хто є хто, і хто у кого стріляв.

«У нас немає упередженого ставлення до одного чи іншого громадського формування. Але з 25 виїздів по бурштину були спільні виїзди і спільні рейди з Самообороною. Якщо брати на даний час, то більше Самооборона помагає вилучати і документувати злочини, аніж Правий сектор. Але ми затримуватимемо всіх, незалежно від причетності до формувань. Є порушення закону – за них треба відповідати», - каже начальник УМВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
марчук Показати IP 16 Грудня 2014 13:45
Шпига бл*, не треба було добро всім підряд давати!!!!! Маємо те що маємо.....
пасажир до марчук Показати IP 16 Грудня 2014 18:17
не всім підряд, а лише самообороні
Оконськ Показати IP 17 Грудня 2014 12:30
Шпига з Айдаром і самообороною організовє видобуток бурштину а правий сек бажає мати свою частку от і воюють як на фронті. Погано це закінчиться перш за все для Шпиги бо ці фронтовики його злиють.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus