USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.20 39.50
  • PLN 9.76 9.94

На Волині - 3 кримінальні провадження щодо крадіжок на шахті №1

23 Січня 2017 11:51
Поліція Волині розслідує факти крадіжок обладнання та кольорових металів на шахті № 1 «Нововолинська».

Про це стало відомо під час засідання оперативної нарад у голови облдержадміністрації 23 січня.

Голова ОДА Володимир Гунчик повідомив, що під час зустрічі з правоохоронцями з’ясувалося, що з приводу подій навколо шахти № 1 «Нововолинська» відкрили 3 кримінальні провадження, які зараз розслідуються.

Нагадаємо, восени минулого року охоронник та шахтарі виявили відсутність роз’єднувачів високої і низької сторони та трансформатор підсилюючої електростанції ТСШВП-240. Крадіжка була скоєна в середині шахти, підозрілих осіб у момент підняття підстанції на поверхню не помітили. Вартість підсилюючої електростанції ТСШВП-240 складає майже 300 000 гривень.

Працівники шахти також повідомили про те, що директор активно займається продажем арочного кріплення, кабелів та інших речей на шахти в Червоноград. Зі слів самих гірників, складається враження, що з першою шахтою хочуть зробити те саме, що і з 5-ю – затопити та приховати розкрадене обладнання.

Згодом, місяць по тому охоронці шахти та працівники поліції затримали чотирьох осіб, які вже на той час повністю демонтували та намагалися викрасти кольорові метали (мідь) з магнітного металоуловлювача, який знаходиться в одному з приміщень технічного комплексу шахти в кількості близько 500 кілограмів. Виявилось, що ці особи працюють на шахті №1, а з ними разом перебував та контролював процес викрадення їх начальник дільниці.

Це не єдині повідомлення про крадіжки на шахті № 1. Ще у 2015 році про розкрадання 7 тисяч тонн вугілля, видобутого шахтою, заявив Міністр енергетики і вугільної промисловості України Володимир Демчишин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus