USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

На Волині – майже 33 тисячі представників національних меншин

1 Серпня 2016 08:00
3,1 % від загальної кількості населення Волині становлять національні меншини.

Про це у власному звіті за результатами дворічної діяльності повідомив голова Волинської ОДА Володимир Гунчик.

Так, з його слів, на теренах Волині мешкає 32 з половиною тисячі представників національних меншин. Вони проживають переважно у містах обласного значення.

Активними національно-культурними товариствами є Товариство польської культури на Волині імені Єви Фелінської, Товариство польської культури імені Тадеуша Костюшка у Волинські області, Обласний громадський центр російської культури «Співвітчизник», обласне товариство чехів «Матце Волинська», Обласна організація циган «Терне Рома», Волинське товариство польського мистецтва «Барви рубежів», Обласна релігійна організація прогресивного іудаїзму (на 90% діє як національно-культурне товариство), Громадська організація «Російська пісня Волині», Громадська організація вірмен Волині «Лорі Берт» та «Ані», ГО «Кримські татари Волині».

У Луцьку функціонує загальноосвітня школа з російською мовою навчання №5, діють недільні школи з вивчення рідних мов (польска, чеська, єврейська громади).

Нагадаємо, сучасний Луцьк – одне із доволі однорідних у національному плані міст. Втім, протягом багатовікової історії міста, воно було домівкою для представників значної кількості націй та віросповідань. Свідками тих часів лишилися розташовані неподалік одна одної будівлі православних храмів, римо-католицького костелу, вірменської церкви, євангелічної кірхи та синагоги. Про декілька знакових націй з числа тих, які протягом століть творили історію міста, напередодні відзначення 930-ї річниці першої літописної згадки про Луцьк. - йдеться у одному із матеріалів на сторінках Інформаційного агенства Волинські Новини.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Сова Показати IP 1 Серпня 2016 10:09
Меншини мають прилаштуватись до більшості. І крапка.
123 Показати IP 1 Серпня 2016 11:04
Коли пройти вулицями Торчина, то складається враження, що там українська меншина
Цікаво Показати IP 1 Серпня 2016 14:31
Хто порахував? Як рахували?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus