USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

На Волині розпочали процес над екс-заступником голови РДА та його дружиною

7 Липня 2016 17:33
Справу про отримання хабара екс-заступником очільника Ківерцівської РДА Сергієм Третяком правоохоронці до суду скерували ще у травні поточного року. Але лише сьогодні, у четвер 7 липня, відбулося перше засідання у цій справі в Луцькому міськрайонному суді. Про це повідомляє Волинь.Post.

Нагадаємо, 18 січня 2016 року працівники СБУ, Нацполіції і прокуратури затримали 35-річного посадовця на хабарі. Сергій Третяк, перебуваючи на посаді заступника голови Ківерцівської райдержадміністрації, вимагав у представника одного з товариств з обмеженою відповідальністю та отримав гроші в сумі 40 тисяч гривень за надання переваги в тендері на постачання пально-мастильних матеріалів.

Чиновника правоохоронці затримали «на гарячому». Гроші вилучили. Посадовцю оголосили про підозру в скоєнні злочину, передбаченого частиною 3 статті 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального кодексу України.

Крім того, під час досудового розслідування правоохоронці з'ясували, що до махінацій причетна і його дружина - депутат Ківерцівської райради Тетяна Третяк. Жінці оголосили про підозру у вчиненні злочину, передбаченого частиною 5 статті 27 (Види співучасників), частиною 3 статті368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) Кримінального Кодексу України.

За клопотанням одного із обвинувачених, справу намагалися перевести в Ківерцівській міськрайонний суд. Мотивували таке прохання тим, що інкримінований органом досудового розслідування злочин вчинений за його місцем роботи, зокрема в приміщенні Ківерцівської районної державної адміністрації Волинської. Крім того, свідки у цьому кримінальному провадженні також працюють та живуть у вказаному населеному пункті.

В'ячеслав Покидюк, суддя Луцького міськрайонного суду, клопотання задовольнив. Проте пізніше це рішення суду оскаржив прокурор в Апеляційному суді Волинської області. Тож справу повернули на розгляд в Луцький міськрайонний суд.

Перше підготовче судове засідання у справі не відбулося - захворів один із захисників обвинувачених, тож справу перенесли.

До слова, обвинувачені виступають проти фотозйомки в судовому засіданні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
))) Показати IP 7 Липня 2016 22:42
А не заплатиш-х*р чого добєшся. ДЕПУТАТИ нічого не вирішують для людей.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus