USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Польсько-український кордон роблять європейським. ОНОВЛЕНО

8 Вересня 2015 14:21
Реконструйований відділ прикордонної служби «Коритниця» Львівського загону відкрили 5 вересня, на українсько-польському кордоні в Іваничівському районі Волинської області.

Відкриття відбулося за участю Голови Державної прикордонної служби України генерал-полковника Віктора Назаренка, Голови Волинської обласної державної адміністрації Володимира Гунчика, заступника Голови Волинської обласної ради Сергія Кошарука, начальника Північного регіонального управління полковника Володимира Єгорова, начальника Західного регіонального управління генерал-майора Володимира Плешка, коменданта Надбужанського відділу Прикордонної Варти Республіки Польща полковника Вальдемара Скарбека та представників місцевої влади і взаємодіючих органів. Про це повідомили у прес-службі Державної прикордонної служби України.



Генерал-полковник Віктор Назаренко привітав персонал з відкриттям відділу, подарував цінні подарунки, а кращим військовослужбовцям вручив нагороди та відзнаки.

«Впродовж цього тижня прикордонне відомство складало перший іспит щодо виконання, в рамках компетенції, програми лібералізації візового режиму з ЄС. І відкриття відділу «Коритниця» є ще одним кроком, який наближує нас до сучасних європейських прикордонних стандартів», – зазначив Голова Держприкордонслужби.

Віктор Назаренко

Загалом на облаштування відділу прикордонної служби «Коритниця», реконструйованого в рамках проекту міжнародної технічної допомоги «Розвиток сучасної інфраструктури відділів прикордонної служби» Програми транскордонного співробітництва «Польща-Білорусь-Україна» Європейського Інструменту Сусідства та Партнерства, протягом 2012-2015 років виділено 7,5 мільйонів гривень. В рамках фінансування забезпечено розбудову шести будівель та споруд адміністративно-житлового та господарського призначення, прокладено мережу водопостачання та водовідведення, повністю переобладнано мережу теплопостачання та збудовано нові бокси для автомобільної техніки. Також у розпорядженні прикордонників 14 одиниць техніки, зокрема «Volkswagen T-5», 3 автомобілі «Dacia Duster» та 2 квадроцикли.

Під час відкриття гості мали можливість оглянути відремонтовані будівлі, новостворені робочі місця для прикордонників та ознайомитися з сучасними технічними засобами, що їх використовують наряди в охороні кордону.

Слід зазначити, що відділ прикордонної служби «Коритниця» був створений ще у 1953 році. Персонал відділу охороняє державний кордон України з Республікою Польща. Протяжність ділянки – понад 25 кілометрів, при цьому весь відтинок кордону – річковий і проходить руслом Західного Бугу. Охорона складної річкової ділянки кордону вимагає від

тамтешніх прикордонників постійної готовності та нестандартних підходів. Всього у цьому підрозділі проходить військову службу понад 60 прикордонників. 24 військовослужбовці відділу протягом останнього року брали участь в антитерористичній операції на Сході України, деяких з них було нагороджено державними та відомчими нагородами.

Як зазначив під час урочистості Віктор Назаренко: «Прикордонне відомство успішно склало перший іспит щодо виконання в рамках її компетенції програми лібералізації візового режиму з ЄС. Адже відкриття оновленого відділу «Коритниця» є ще одним кроком, який наближує нас до сучасних європейських прикордонних стандартів».

До речі, учасники заходу стали свідками зворушливої події. Адже один з військовослужбовців відділу сержант Степан Сайчук, котрий нещодавно повернувся з зони АТО і втратив там свого бойового побратима – службового пса. Натомість мужньому сержантові-прикордонникові урочисто вручили на вишкіл цуценя також службової породи.

Степан Сайчук





Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
уточніть Показати IP 6 Вересня 2015 21:45
Там Гунчика не було, а Кошарук не заступник Вітра.
люстрація Показати IP 8 Вересня 2015 16:11
Европейськи кордон стане коли нам візи у ЕС відмінять і зарплатня в нас буде европейською. Поки що тільки показуха та пусті балачки
Волинянин Показати IP 8 Вересня 2015 16:36
Оновиться коли Гунчики, Романюки і вся ця свора комсомольська і злодійська піде в небуття як і їх поперєднікі
Місцевий Показати IP 8 Вересня 2015 20:30
Їх всіх з тих кабінетів вони вийдуть тільки вперед ногами- це все комуністична наволоч
ЛЮСТРАТОР Показати IP 9 Вересня 2015 00:10
ЦІ ПРОДАЖНІ СВОЛОЧІ З ПОРОШЕНКОМ ДОСТАЛИ НАРОД , ЯНЕК ПРОСТО СВЯТИЙ ПРОТИ ЦІЇЇ НАВОЛОЧІ,БАНДУ ГЕТЬ.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus