USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

На Волині презентували унікальний центр допомоги бійцям АТО

7 Жовтня 2014 19:15
Різні сили допомоги бійцям АТО об’єдналися в єдиний центр, тепер вони мають своє приміщення і працюють у Луцьку. Допомогли його створити громадські активісти й небайдужі люди, а працюють у ньому волонтери.

Презентація Волинського центру допомоги бійцям АТО відбулася сьогодні, 7-го жовтня.

Про те, що такий центр потрібен на Волині, ще раніше говорили громадські активісти із Самооборони Майдану. Так, вони знайшли приміщення, небайдужі люди допомогли з інвентарем. Тепер центр є пунктом, у якому: учасники АТО можуть отримати юридичну консультації, сім’ям воїнів АТО допомагають отримати соціальну допомогу, тут розшукують пропавши безвісти, координують роботу волонтерів.

«У центрі є 5 відділів. Ми координуємо роботу з різними громадськими активістами, із штабами в області й районах, створюємо базу тих, хто пропав безвісти, допомагаємо оформити соціальні пільги та робимо багато іншого. По суті, таких центрів на Заході Україні немає, для прикладу у Львові тільки думають щось подібне створити. Приміщення нам надала міська рада (за оренду в рік – одна гривня). Чимало допомагають небайдужі люди й благодійники. Так, наприклад, за підтримки благодійного фонду «Фонд Ігоря Палиці – Новий Луцьк», тут з’явилися комп’ютери і принтер», - розповідає один із співкооордтнаторів центру Сергій Ришков.

Люди, які надають допомогу – волонтери, їх тут постійно працює 22. Окрім того, приходять і студенти.

Працює центр щоденно з 8.30 години до 19.30 години, в суботу з 10.00 години до 17.00, вихідний неділя.

Придумали тут і хитрий спосіб, як вгамувати «синдром головного начальника»: щомісяця міняється головний координатор відділу, аби ні в кого не виникало бажання перевищувати свої повноваження, тому тут, по суті, кожен керівник.

Серед волонтерів є й переселенець зі Сходу України.

«Я займаюся зниклими безвісти. Ми спілкуємося з батьками, рідними зниклих, створюємо змістовні анкети, які дуже необхідні для розшуку бійців, і передаємо їх тим, хто визволяє з полону. Волонтерською допомогою я займаюся з другого дня, як приїхав на Волинь», - розповів для Інформаційного агентства Волинські Новини керівник відділу, співкоординатор центру Геннадій Щербак.
Зауважимо, що центр керується 11 принципами роботи, серед яких «неприбутковість», «не нашкодь», «політична не заангажованість» та інші.
Волинський центр допомоги бійцям АТО розташований за адресою: Луцьк, вулиця Червоного Хреста, 16.

Нагадаємо, що сьогодні також запрацював реабілітаційний центр для учасників АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus