USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

«Нафтогаз України» вимагає 84 мільйони гривень з волинського бюджету

9 Липня 2014 07:00
Із Києва прийшов лист із вимогою заплатити 84 мільйони гривень за будівництво газопроводів у 2010-11-х роках на теренах Волині. В облдержадміністрації кажуть, що про такі зобов’язання вперше чують.

Про це повідомив у коментарі Інформаційному агентству Волинські Новини заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Волинської ОДА Володимир Бондарук.

«Нам надіслали лист, в якому говорять, що на Волині збудували певну кількість газопроводів вартістю - 84 мільйонb гривень, - і просять повернути ці гроші з обласного бюджету для НАК «Нафтогаз України». Ми зараз із цим питанням розбираємося, адже жоден представник облдержадміністрації не ставив підпис в договорі між кооперативним забудовником і НАК «Нафтогазом України», ми як третя сторона не брали тут участі», - розповідає Володимир Бондарук.

З його слів, згідно із розпорядженням Кабміну 1001Р, на будівництво газопроводів повинні були направлятися цільові кошти НАК «Нафтогаз України», а про обласне фінансування не йдеться.

Відповідне розпорядження вийшло у 2008-му році, а вже в 2010-му році 61 населений пункт Волині отримав підвідні газопроводи, ще 12 газопроводів побудували в 2011-му році.

Володимир Бондарук розповідає, що єдиний документ, який підписували керівники Волині - затверджений перелік будівництва газопроводів – 108 об’єктів з «автографами» колишнього голови облдержадміністрації Бориса Клімчука і колишнього очільника облради Володимира Войтовича.

Сума 84 мільйони гривень - надто велика й є непідйомним тягарем для Волині сьогодні, вважає заступник директора департаменту ЖКГ та будівництва Волинської ОДА, й наголошує, що зараз фахівці це питання вивчають - як правильно захищати інтереси нашого краю.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Боголюбы Показати IP 9 Липня 2014 08:18
Настоящие украинцы за газ не платят.
ВІН Показати IP 9 Липня 2014 08:46
в угодах є пункт про повернення замовниками будівництва коштів після завершення будівництва і введення обєктів в експлуатацію .Потрібно бити на те , що більшість обєктів на 100% не профінансовано і вони не введені в експлуатацію

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus