USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.83 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Наприкінці жовтня лучани зможуть голосувати за електронні петиції

13 Жовтня 2015 14:52
Лучани матимуть змогу підтримувати чи не підтримувати електронні петиції за прикладом офіційного сайту Адміністрації Президента уже наприкінці жовтня.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 13 жовтня, повідомив перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев.

Зокрема, згідно із законом «Про звернення громадян», прийнятим в липні 2015 року, якщо петиція набирає 25 тисяч голосів, то владні структури братимуть її до уваги і виноситимуть на розгляд сесії.

Тож, віце-мер зазначив, що за станом на сьогодні спеціалісти розробили програмний продукт, що дасть можливість створювати електронні петиції вже до завершення жовтня. Відповідальним за електронні петиції буде Центр надання адміністративних послуг.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що під час засідання 78-ї сесії міськради, що відбулась 30 вересня, обранці громади прийняли рішення створити електронну платформу для того, щоб впливати на управління містом, подаючи електронні петиції.

Так, після того, як текст петиції оприлюднять на сайті, авторизованим користувачам дається 2 дні на модерацію, після чого текст петиції стане доступним для перегляду онлайн. Петиція буде активною 2 тижні, протягом яких усі охочі зможуть віддати за неї свій голос.

Задля того, аби за інновації в Луцьку не голосували люди з інших міст, які не мають стосунку до поданої проблеми, кожного «юзера» прив’язуватимуть до IP. Попередньо обранці громади планували подавати петицію на розгляд у випадку, якщо вона набере 300 голосів, однак, секретар Луцької міськради Сергій Григоренко запропонував підвищити прохідний бар’єр до 500 голосів. Мовляв, Луцьк – достатньо велике місто й 300 схвальних голосів – це занадто мало для прийняття важливих рішень.

«В Америці були випадки, що за місцеві дитячі майданчики голосували й тубільці, й нігерійці. Люди шукали сервери в мережі інтернет, тож від Америки до Азійських нетрів, користувачі голосували за підтримання проекту. Це програма для лучан, тому бажано, щоб голосувати мали право тільки лучани. Тоді це справді буде спільним надбанням прогресивного середнього класу і міської ради», - зазначив посадовець.

Однак, перший заступник Луцького міського голови Тарас Яковлев зауважив, що якщо збільшується кількість голосів, то потрібно збільшити й термін голосування.

Усі доповнення депутати вирішили розглянути під час наступного сесійного засідання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus