USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Нечесні тендери: волинських дошкільнят хотіли годувати неякісними продуктами

9 Липня 2014 21:00
Цьогоріч прокурорські перевірки виявили низку порушень законодавства при проведенні управліннями освіти районних державних адміністрацій та виконавчими комітетами міських рад тендерів на закупівлю продуктів харчування. Про це повідомили у прес-службі прокуратури області.

Прокуратура міста Нововолинська виявила порушення вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель" управлінням освіти виконавчого комітету Нововолинської міської ради. Зокрема, управління визнало переможцем відкритих торгів по закупівлі кисломолочного сиру на 2014 рік підприємство, яке минулоріч поставляло у дошкільні заклади Нововолинська неякісний сир та масло й ці факти були зафіксовані Нововолинським міжміськрайуправлінням.

Цього ж року підприємство не подало копію сертифіката відповідності на сир, що виключило можливість визначення його походження та несло загрозу харчових отруєнь дітей, які перебувають в дошкільних навчальних закладах.

На виявлені порушення прокуратурою міста Нововолинська міському голові внесли подання, за результатами розгляду якого до дисциплінарної відповідальності притягнули секретаря комітету конкурсних торгів, а процедуру відкритих торгів щодо закупівлі сиру кисломолочного відмінили, чим попередили незаконне витрачання бюджетних коштів на суму понад 400 тисяч гривень.

Прокуратура Ківерцівського району встановила, що комітет з конкурсних торгів відділу освіти Ківерцівської районної державної адміністрації в порушення вимог Закону України "Про здійснення державних закупівель" необґрунтовано відхилив найдешевшу пропозицію й надав перевагу пропозиції, дорожчій на понад 71 тисячу гривень.

Відтак прокурор Ківерцівського району звернувся до Господарського суду області з позовом про визнання недійсним такого рішення комітету та договору про закупівлю товарів за державні кошти, укладеного між відділом освіти Ківерцівської РДА і переможцем тендеру.

Перевірками, проведеними органами прокуратури області із залученням спеціалістів Головного управління Держсанепідслужби у Волинській області, виявили порушення законодавства про якість та безпечність продуктів при організації харчування дітей у Маневицькому, Ратнівському, Камінь-Каширському, Іваничівському, Луцькому, Турійському, Локачинському, Ківерцівському, Рожищенському районах. Виявляли такі порушення й Ковельська та Любомльська міжрайонні прокуратури.

Реагували прокурори й на порушення у роботі Держсанепідслужби, спеціалісти якої подекуди неналежно проводили необхідні перевірки якості й безпечності продуктів дитячого харчування, а в інших випадках - провівши перевірки, не контролювали виконання внесених згідно з їхніми результатами приписів.

Усього за результатами проведених перевірок органи прокуратури області внесли 34 подання, до дисциплінарної відповідальності притягнули 11 службових осіб, з них 2 - органу контролю, відшкодовано понад 14 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 9 Липня 2014 21:27
Тих хто хоче нажитися за рахунок здоров"я дітей треба садити від 10 років,мінімум!
556 Показати IP 9 Липня 2014 23:48
Відразу видно писав автор що ніколи не стикався із процедурою державних закупівель! Підприємство не подало сертифікату відповідності)) А його копію вимагав Замовник??? цікаво? сертифікат відповідності до речі не підтверджує якість товару))) він видається ЦСМ у Волинській області і вартий лише бумаги на якій написаний) щодо прокуроів це взагалі поржати треба))) подав позов до суд)) в цьому випадку суд буде розбиратись рік) і гроші заплачені будь і як то кажуть і освоєні) тут В АМКУ люди правди не можуть добитись)) а про суд то взагалі стосовно державних закупівель! Так що прохання більше толкових професійних статей менше якоїсь фігні!
чудакам Показати IP 10 Липня 2014 00:00
не зекономили кошти бюджету а не дали дітям зісти сиру називайте речі правильно
згідний до чудакам Показати IP 10 Липня 2014 09:33
правильно, нехай всі тендери відмінять і нехай діти сидять голодні, а ще краще щоб діти сиділи дома , тоді і харчувать нікого не потрібно, прокурори будуть звітувать про хорошу роботу, бо в країні більше немає проблем, там де треба їх немає.
мама до чудакам Показати IP 10 Липня 2014 09:58
Хай того сиру краще не буде, ніж діти будуть їсти неякісний чи з розлинним жиром, про це треба нам самим дбати вдома. а в садочку попробуй прокормити малечу на 13грн. в день.
він Показати IP 10 Липня 2014 00:38
Через деякий час прокуратура виявить що в ківерцях дітям замість масла дають спрей чудес не буває
мама до він Показати IP 10 Липня 2014 10:00
перевірте всі школи та садочки - і виявиться, що замість масла там в 90% випадків - спред. бо й самі виробники здешевлюють так свою продукцію, хоча насправді на пачках ніде не зазначено про домішки, а пише "масло вершкове". не будьте наївними. тільки в бабусі домашнє масло може бути натуральним.
Дмитро Показати IP 10 Липня 2014 05:49
Вони забули що на площі ще стоїть сцена!!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus