USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Нідерландці не підтримали євроінтеграцію України: що це означає

7 Квітня 2016 10:17
Згідно з попередніми результатами референдуму, 61% виборців висловилися проти угоди про асоціацію України з ЄС. 61% нідерландців, які прийшли на виборчі дільниці, висловилися проти Угоди про асоціацію України з Євросоюзом. Такими є попередні результати учорашнього референдуму. Явка становила 32% – цього достатньо, аби визнати референдум таким, що відбувся. Що результати референдуму означатимуть для України, - ідеться в сюжеті ТСН.

Референдум у Нідерландах зупинив процес ратифікації Угоди між Україною та ЄС. Уряд країни розпочне переговори з представниками парламенту і Європейського Союзу, щоби знайти вихід із ситуації. Про це вже заявив глава уряду Нідерландів Марк Рютте. І це ввечері одразу після оголошення екзит-полів ТСН заявив глава МЗС Нідерландів Берт Кундерс.

"Але це політичний факт, що більшість проголосували проти. Тому нам треба розслідувати, що за цим стоїть. Нам потрібно серйозно підійти до цього питання. Це означає, що ратифікація не може продовжуватися так, наче нічого не сталося. Але ми не одні, ми будемо працювати з нашими європейськими партнерами, з Україною і тоді ми пояснимо", – прокоментував Берт Кундерс.

Скільки часу займуть політичні консультації за результатами плебісциту, уточнити глава МЗС Нідерландів не зміг. Головний дипломат країни розуміє, що природньою реакцією українців є розчарування, і закликає українців не робити передчасних висновків. "У той же час я хочу попросити українців проявити терпіння. Нам потрібен час для зустрічей в уряді, з парламентом і звичайно з нашими українськими друзями. Я також хочу сказати всім українцям, що це не стає на заваді дружбі між українцями і голандцями. І я хочу попросити терпіння", – сказав дипломат.

Натомість політичні партії, які виступають проти Угоди про асоціацію, наполягають на повністю нових переговорах по тексту Угоди між Україною та ЄС. За будь-якого результату, референдум у Нідерландах руйнівних наслідків для асоціації України з ЄС не матиме. Про це запевняють українські дипломати. Останнє слово – все ж за урядом Нідерландів, пояснили в українському МЗС. Крім того, Угоду про асоціацію з Україною вже ратифіковано Європарламентом, і її виконують.

Утім результати референдуму можуть погіршити міжнародний імідж України та спричинити чергову внутрішньоєвропейську дискусію. "Саме уряд має оголосити, що він планує робити з результатами, отриманими на референдумі. Не треба робити 6-го ввечері або 7-го зранку висновки про те, що все пропало, все скінчилось і Угоду про асоціацію "вбили" у Нідерландах. Це не буде кінцем, рухаємось далі", – говорить посол МЗС України з особливих доручень Дмитро Кулеба.

"Ми взяли до уваги попередні результати екзит-полу референдуму в Королівстві Нідерланди щодо Угоди про асоціацію між Україною та ЄС. Виходимо з того, що, відповідно до нідерландського законодавства, референдум має консультативний характер, а отже остаточне рішення щодо ратифікації Угоди після проведення внутрішніх дискусій та процедур ухвалюватиме уряд Нідерландів. Розраховуємо, що це рішення відповідатиме інтересам України, Нідерландів і Європи", – ідеться в коментарі речниці МЗС України Мар'яни Беци.

"Чи може Голандія, скажімо, безперешкодно накладати санкції або говорити "ні" будь-якій зовнішньополітичній угоді Європейського Союзу? Звичайно, ні. І це розуміють уже зараз у Голандії серйозні політики, і в Брюсселі. Очевидно, треба буде проковтнути цей гіркий ком від неуспіху на референдумі. Після чого буде знайдений вихід, яким чином можна буде продовжувати застосовувати Угоду і завершити її ратифікацію, щоби вона остаточно набула чинності", – наголошує голова фонду "Майдан закордонних справ" Богдан Яременко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
Фігура Показати IP 7 Квітня 2016 10:24
Точно: "Белое полнит, а не пирожок..."
НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Квітня 2016 10:26
як би там не було, але фактом залишається те, що в Європі не хочуть бачити членом ЄС корумповану країну із офшорним чоколядовим зайцем на чолі
лучани до НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Квітня 2016 10:41
Не мели дурниць. Нідерландці навіть не знають ,де на карті Україна. Вони голосували проти чорних біженців,які наповнюють іх вулиці, а не проти українців. Цей референдум носить тільки дорадчий характер для уряду та парламенту.
громада до лучани Показати IP 7 Квітня 2016 11:30
Ну то почитайте що з цього приводу їхній Прем'р сказав! Дорадчий не дорадчий, а до думки такої кількості голосів там прислухаються, це не так як в нас коли купка недо... диктує як жити місту, області, країні в цілому!!!
НЕЛУЧАНИН до лучани Показати IP 7 Квітня 2016 11:57
пояснюю для зазомбованих : в Європі прекрасно знають де Україна і яка там корупція. і саме корупція стала головною причиною голосування ПРОТИ. офшорний заєць тільки додав голосів ПРОТИ
Корінний лучанин до лучани Показати IP 7 Квітня 2016 12:32
Шановний , ви ( але хочеться казати ТИ) з РОЗУМОМ ДРУЖИТЕ? Не робіть із нідерландців дурнів! Вони краще за вас знають Україну! Хто сказав що "дорадчий характер"? Це в Україні таке відношення до РЕФЕРЕНДУМІВ( згадай які були референдуми і хто їх сприйняв до впровадження ). В НІДЕРЛАНДАХ поважають свій народ і ЙОГО ДУМКУ . А ратифікація буде мати затяжний процес через ПОРОШЕНКІВСЬКІ ОФШОРИ І ЧЕРЕЗ КРАДЕНІ КАРТИНИ !
патріот до лучани Показати IP 7 Квітня 2016 16:49
От по твоїй логіці і виходить, що українці і чорні біженці стоять для європейців на одній сходинці. Скільки б жовто-блакитні, проплачені канадським грантом, не скакали б по вулицям і неїздили як медведі на велосипедах результат один - йдіть на фіг.
А до НЕЛУЧАНИН Показати IP 7 Квітня 2016 10:43
А офшори підкрались вчасно.
123 Показати IP 7 Квітня 2016 10:44
Нідерландців можна зрозуміти. Постійний політичний пронос і скандали зовсім не сприяють позитивному іміджу України на міжнародному рівні. Вони хочуть спокійного життя. А серія останніх терактів в Європі їх лякає. Там теж не сліпі і глухі люди і добре розуміють, що не такий страшний ісламський мір, як рузкій.
Трикаш Коля Показати IP 7 Квітня 2016 11:09
От і догрались наші депутати ВР і чиновники. А треа менше красти і боротись по справжньому з корупцією
Беларус Показати IP 7 Квітня 2016 11:13
Интересно сколько времени Украинцы будут еще позволять их дурачить?
НЕЛУЧАНИН до Беларус Показати IP 7 Квітня 2016 11:59
так бацька бєларусів вже скільки нагинає. і нічо.
укроп Показати IP 7 Квітня 2016 13:12
Це очевидний факт, і нічого дивного я не бачу. Не буде в країні корупції, її візьмуть всюди. А також цей результат не вплине на наших громадян, хто хоче їздити, будь ласка,і без віз.Хто хоче торгувати, прошу дуже. Імпортні ставки на гол. продукцію скасують. Так що це просто була російська антиагітація, яка сильніша була за європейську і проукраїнську. Висновок буде все одно інший, українців це не зупинить ніколи. Шлях до європейських стандартів, ане росій.
ФигВам Показати IP 7 Квітня 2016 13:59
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus