USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Облспоживспілка не домоглася оренди Центрального ринку на 5 років

3 Лютого 2016 18:24
Рішенням Господарського суду Волинської області позов облспоживспілки до Луцької міської ради про продовження договору оренди земельної ділянки в межах Центрального ринку на 5 років залишено без розгляду.

Про це в мережі Фейсбук повідомив депутат Луцької міської ради, голова фракції «УКРОП» Ігор Поліщук.

Нагадаємо, Волинська облспоживспілка подала позов до Господарського суду області щодо поновлення договору оренди земельних ділянок на території Центрального ринку у Луцьку.

Представники облспоживспілки стверджували, що їхній позов повинен бути задоволений на підставі частини 6 статті 33 Закону України «Про оренду землі». Так, 18 лютого 2009 року між Луцькою міською радою та Волинською облспоживспілкою були укладені договори оренди двох земельних ділянок у Луцьку. З урахуванням додаткових угод до цих договорів, термін їхньої дії закінчувався 31 грудня 2014 року.

До закінчення терміну дії договорів облспоживспілка направила міськраді листи-повідомлення про те, що бажає скористатися першочерговим правом на продовження терміну дії договору оренди. Як зауважують представники облспоживспілки, у визначений Законом України «Про оренду землі» термін (у цьому випадку до 31 січня 2015 року) міськрада не ухвалила рішення про продовження терміну оренди чи відмову в їхньому продовженні. Таким чином, в облспоживспілці вважали, що договори автоматично продовжилися на той самий строк, на тих самих умовах.

Міська рада прийняла рішення про продовження терміну дії договорів оренди на два роки вже у лютому 2015 року. В облспоживспілці вважали, що, приймаючи таке рішення, міська рада діяла поза межами своєї компетенції – рада, мовляв, не мала права приймати рішення, тому що договори оренди автоматично продовжилися. І оскаржила в суді це рішення. Суд першої інстанції продовжив термін оренди на 5 років. Але 4 серпня 2015 року Рівненський апеляційний господарський суд скасував рішення суду першої інстанції і відмовив у поновленні договорів оренди земельних ділянок на п’ять років.

З цим облспоживспілка не погодилася і звернулася у Вищий господарський суд, який, своєю чергою, відправив справу на розгляд Волинського господарського суду. Сьогодні, 3 лютого, суддя Сергій Бондарєв прийняв рішення про залишення заяви облспоживспілки без розгляду.

Інформаційному агентству Волинські Новини Ігор Поліщук прокоментував рішення суду: «Суддя мотивував це тим, що немає предмету спору. Адже позов звучить про продовження договору оренди, але фактично договір оренди був продовжений на два роки. Фактично, немає предмету спору. Як юрист, я не бачу підстав оскаржувати рішення, прийняте Луцькою міською радою. Це були надумані підстави, на мою думку, пов’язані з метою робити бізнес і наживатися на землі міста».

Таким чином, договір оренди облспоживспілки земельної ділянки в межах Центрального ринку закінчується влітку наступного року.

До слова, частина депутатів Луцької міської ради пропонують створити комунальне підприємство, яке займатиметься ринками у Луцьку. Однак, у Луцькій міськраді питання про створення такого підприємства не розглядають, а розірвання договору оренди з облспоживспілкою, на думку посадовців, - невиправдане.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Олекса Показати IP 3 Лютого 2016 18:41
Звичайноне на пять років продовжили, як тоді маніпулювати і бабло збирати. А так на два роки продовжили, потім ще на два, і грошики завжди принесуть, і хто хазяїни будуть памятати.
888 Показати IP 3 Лютого 2016 19:05
ДО ОБЛСПОЖИВСПІЛКИ- КОМУНЯКИ КАЗНОКРАДИ, ВАШ ПОЗОВ ДО ПАРАШІ І КРИЧАТИ ЗАНЯТО,ЧЄРТІ ЗЕМЕЛЬНІ .ПОСАДОВЦІ - ВАША ДУМКА ДОВЕЛА УКРАЇНУ І ВОЛИНЬ ДО ЗУБОЖІННЯ ,КОЛИ ВАС БУДУТЬ ВИНОСИТИ НА ВИЛАХ, ДУМАТИ СПРАВЕДЛИВО БУДЕ ПІЗНО.
Анонім Показати IP 3 Лютого 2016 21:26
888, проспишся і все пройде. До нового запою.
Нейтрал Показати IP 4 Лютого 2016 04:02
а ти зря так до цієї людини.вже не один пан-пахан пустився на вітер в "бега".888 я з вами повністю погоджуюсь.можливо трішки коректніше вплані слів,а от діями посадовцям це зовсім не сподобається.Підняти руку на торгоша.на армію трудоголіків,які поколіннями кормлять бюджет.Це вам не майдан на тлі політики,це ви в карман лізете до плінтусного класу порівняно з вами політики і крутелики.Побачимо хто кого.Слава Волині.
Варшавка Показати IP 4 Лютого 2016 21:12
В такое тяжкое для нас время поднять арендплату на 25% ?! Хитрож-й Горгут решил таким способом выгнать нас с наших рабочих мест и стать настоящим Хозяином рынка. Он знает, что такая арендплата неподъемная нам. Мы в свое время выходили на митинги в защиту его, теперь, видимо, придется снова на митинги , только против него. Да и по -старому договору он не имел права поднять арендплату до 2018 года. Так что -ВСЕ на митинг !!!
ВОВК Показати IP 4 Лютого 2016 21:54
БАЗАР FOREVER/ ДЯТЛИ як носили гроші в клюві так і носитимете на ЦЕНТРАЛЬНИЙ РИНОК. 888 ЧУВ? провірю. ВСІ НА БАЗАР.
прогноз Показати IP 22 Лютого 2016 11:04
старий ринок здав горгут аби на Варшавці панувати. ДОГОВОРНЯКИ... а там кабальний договір з всякого роду додатками.
легко зказано до прогноз Показати IP 2 Квітня 2016 16:20
то Палицю на всіх зборах палієм озивав а вже договорняк по міжрайбазі і старомуи ринку. То по закінченню 17 року всі ВОН з базару ! А далі Варшавка ?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus