USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Очільників районів Волині просять не лізти у релігійні конфлікти

15 Вересня 2014 15:36
Не втручатися у справи конфесій закликали голів РДА в облдержадміністрації.

Про це йшлося під час оперативної наради в голови облдержадміністрації 15 вересня.

Володимир Гунчик повідомив, що існує подання СБУ про те, що у окремих населених пунктах на Волині існує загострення протистояння громад вірян УПЦ та УПЦ КП.

«Звертаюся до голів райдержадміністрацій та міських голів, ми не повинні створювати прецеденти, коли влада починає втручатися в справи конфесій. Деякі представники РДА імітують це втручання і я прошу діяти відповідно до закону, виконувати свої функції, і ні в якому разі не керувати конфесіями і не втручатися в протистояння», - зазначив голова ОДА.

З його слів, він дасть доручення про роз’яснення цієї ситуації і участі у ній представників влади, адже «нам в області ще не вистачало міжконфесійного конфлікту».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
лучани Показати IP 15 Вересня 2014 15:49
Росія атакувала Україну,вбиває українців, а ми повинні толерантно ставитися до російської церкви? РПЦ (КП) повинна бути заборонена.
Остап до лучани Показати IP 15 Вересня 2014 17:10
Написало чудо і не знає про що!!!
ллл до Остап Показати IP 15 Вересня 2014 17:23
і я за те, щоб РПЦ(КП) була заборонена)))))))))))Навіть не знала, що така церква існує)))))))))))
Патріот до лучани Показати IP 15 Вересня 2014 18:07
РПЦ(КП) повинна зникнути як і УПЦ КП - 100%, те чудо написало то написало)))
куегкт до лучани Показати IP 16 Вересня 2014 09:14
Власне в ТзОВ "РПЦ МП" духовні ідеї відсутні як такі - бо єлина "ідея" в них "ми самі канонічні й самі благодатні" - більш нема ідей. А як подивитися по селах, то ніякої духовної проповіді ТзОВ "РПЦ МП" не несе - народ спивається і розкладається духовно і морально. Досить на могілки піти - середній час життя чоловіків 50-60 років, довше не живуть, спиваються. А молодь розкладається, то зранку до "канонічної церкви" а вечором до клюбу ковбаситися, а там і "травка" і алкоголь і по*бушки без розбору в кущах за клубом. Висновок - духовну роботу серед пастви ТзОВ "РПЦ МП" провалило.
до лучан Показати IP 15 Вересня 2014 15:54
Невже таким способом ми завоюємо прихильність щиро віруючих до УПЦ КП ... Дуже сумнівні заклики. Чим же ми тоді будемо відрізнятись від дій войовничих атеїстів 20-х років минулого століття ?
Петро Показати IP 15 Вересня 2014 16:19
Прикро, інтелект далеко, а підлабузництво близько - поряд. Ганьбаааааааааа!
Лучанка Показати IP 15 Вересня 2014 16:21
Не лізьте в церковні справи. Люди самі знають куди і до кого їм ходити. Силою нічого не вийде. Прийде час обєднаємося. І правильно пише (до лучан).
Хомич Показати IP 15 Вересня 2014 17:08
Тих фашистів, які сколочують між собою людей та захоплюють церкви (не важливо якої віри) -треба вішати на воротах догори дригом. А політиків та чинуш, які закривають очі на міжконфесійні розборки - гнати мітлою!
Анонім Показати IP 15 Вересня 2014 17:11
Гунчику пазор!
Філь до Анонім Показати IP 15 Вересня 2014 22:01
коментар було видалено
панянка Показати IP 15 Вересня 2014 17:21
А в Угринові для Турака закони не писані, вчора зібрав своїх... і силою зайняли храм.
Осип до панянка Показати IP 15 Вересня 2014 21:38
коментар було видалено
Всезнайко до панянка Показати IP 15 Вересня 2014 21:38
коментар було видалено
Патріот Показати IP 15 Вересня 2014 18:05
Панщина. Сьогодні страшне. Сьогодні смерть, яка вірусом забирає життя молодих хлопців, нащадків Української нації, на сході. Де справедливе? Де чесне? Де законне? Тим часом у наших селах «прекрасні» і «зажерливі» Пани не можуть насититися… Чим? І можливостями, і тими ж страшними смертями! Як це можна У такий час користуватися ситуацією? Я живу в селі Угринів, Горохівського р-н.. У прекрасному селі, з чудовими людьми. Але… З повагою до пана А. А. Турака, керівника ПОСП ім. Шевченка, не можу спокійно дивитися на те що «бабло робить все». Таке враження, що він у нас Пан, а всі решта не відомо хто, тому що як « Турак скаже, так і має бути». Всі знають, яка ситуація в нас з церквами: поділі розподіли і т.п., саме в нас, так званий «Московський патріархат», але в церкві ні разочку не правилося московською мовою і т.п.. Завжди відправлялися молебни за майданівців (ще тоді, коли Яник був!) і зараз за солдатів і волонтерів. Молодий отець Ростислав з сім’єю ( матушка і два сини 11 і 16 років) завжди справедливо оцінювали ситуацію і совісно молилися за всіх, адже вони в нас вже 16 років, всі звикли одні до одних. Але наш Пан вирішив, що церкву змінити можна, як партію напевно. Зібрав людей, які в церкву ходять лише коли «Христос Воскрес» і то над ранок, так званих «наближених», ну і, ясне діло, що купу попів з Київського патріархату ( з повагою до священнослужителів – вони поводили себе як «рекет»). І в місцевому Будинку культури в такому складі проводилися «збори громади»(цирк).(Ну і звичайно,що прийшла ще я, але довго на те паскудство дивитися не могла). Отже, коротко про збори. Нікому не надавалося слово, не можна було, далі голосування – не важливо, чи всі руки піднімали, чи ні – рішення прийняті одноголосно – КОМЕДІЯ. А найстрашніше те, що пан А. А. Турак сказав, що до 1 жовтня 2014р.священику вибратися з хати, інакше отець Ростислав з сім’єю буде платити по 50 грн.м.. Де це бачено! У той час, коли приймаємо людей зі сходу, ми виганяємо своїх? Ця поведінка не достойна Депутата Облради! Дуже гірко переживати в наш час такі ситуації, коли дійсно робиться на нашій землі «страшнюче». Дуже хочу, що люди не стрибали вище своєї голови через одне, тому що мають гроші, бо правда все одно на кожного з нас знайдеться. А одночасно допомагати і забирати (не маючи на це права людського) не можна. Тому що гроші – це ще не все. Зробивши огорожу і алею біля сільської школи, і засипати ями камінням показово, коли маєш мільйони – це не така велика допомога, як на мене. Краще б не викидали і не палили пластикове сміття з молочного заводу і відходи з ковбасного цеху на сільському смітнику і не лізли в справи сільської громади. Це не у компетенції А. А. Турака, це не лише моя думка. Так що люди гинуть не за Панщину, не за «бабло» і не за нового януковича, І НЕ ВСЕ ПРОДАЄТЬСЯ! ТАК ЗАВЖДИ НЕ БУДЕ! ПАНЩИНИ НЕ БУДЕ!
до Адміна до Патріот Показати IP 15 Вересня 2014 20:10
даний коментар необхідно подати як Статтю !!!!!!
Олександр до Патріот Показати IP 15 Вересня 2014 20:14
Вам ці слова необхідно викласти на папір і надіслати Гунчику!!!
Анонім Показати IP 15 Вересня 2014 20:42
геть московських попів
Філь Показати IP 15 Вересня 2014 21:52
коментар було видалено
АТОвець Показати IP 15 Вересня 2014 21:59
Якщо той Турак не заспокоїться, то прийдеться шукати нового керівника ПОСП ім. Шевченка, так як цього телепня за пляшку заріжуть під забором як свиню, або замовлять за 100 баксів" гицилям" на відстріл як пса смердячого.
Колгоспник до АТОвець Показати IP 15 Вересня 2014 22:09
А він же депутат, його ж хтось обирав? І вмирати буде розкольником?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus