USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

КП «Бурштин Волині» депутати так і не створили

30 Вересня 2015 14:41
Третє пленарне засідання 36 сесії обласної ради обранці громади вчергове зірвали. Напередодні розгляду питання про створення КП «Бурштин Волині» депутати не зібралися на сесійне засідання після перерви.

Чи зробить обласна рада перший крок до легалізації видобутку бурштину на Волині, створивши відповідне комунальне підприємство сьогодні цікавило багатьох. Проте до розгляду питання так депутати і не дійшли, бо по обіді два десятки обранців «загубилися».

Нагадаємо, на Волині триває «бурштинова лихоманка»: правоохоронці продовжують затримувати нелегальних копачів бурштину. А місцеві після того, як виганяють приїжджих починають вимагати допустити їх на копанки. Правоохоронці вже затримали близько двох сотень копачів бурштину і ситуація продовжує розхитуватися.

Представники влади, домовляючись з місцевими мешканцями, намагалися заспокоїти їх і запропонували узаконити копальні через комунальне підприємство. Проте, сьогодні, 30 вересня питання навіть не почали розглядати.

Так, під час третього пленарного засідання до обідньої перерви вже були розглянуті 44 питання. А за номером 57 в порядку денному було зареєстроване питання про КП «Бурштин Волині». Після обідньої перерви в сесійній залі не зібралося достатньої кількості депутатів, аби продовжувати пленарне засідання.

Про те, хто саме з обранців громади вирішив не повертатися до сесійної зали, обіцяють оприлюднити на сайті органу самоврядування.

Голова облради Валентин Вітер оголосив перерву до 8 жовтня, коли має відбутися четверте пленарне засідання 36 сесії.

Нагадаємо, з 6 жовтня розпочинає роботу в сесійній залі Верховна Рада України. До порядку денного включений законопроект щодо бурштину, який ще у квітні пройшов перше читання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
Хлоп Показати IP 30 Вересня 2015 14:47
І що, жодного представника Правого сектору, Свободи, Самооборони чи Народного контролю не вимагало поставити питання під номером першим? Якось у Фейсбуці та в інтернет-виданнях вони набагато активніше "вимагають у влади" забезпечити порядок в волинському лісі...
дід Панас до Хлоп Показати IP 30 Вересня 2015 15:15
ви праві! проте згадайте ту приказку: "Піз$%еть не мішки таскати". В інтернеті вони всі герої, а тут реальні гроші, які вони можуть втратити.
ті Показати IP 30 Вересня 2015 15:02
Хто без роботи всі на бурштин...
СБУ Показати IP 30 Вересня 2015 15:03
Кормушка для всіх, а особливо для влади.
факт Показати IP 30 Вересня 2015 15:21
Все до камінця викопає криміналітет, а тоді проголосують і зареєстровано буде КП «Бурштин Волині» ...
кум Показати IP 30 Вересня 2015 17:44
Депутатський корпус Волині- ганьба , якої не бачив світ. При послідуючому загастренні ситуації в Маневицькому районі - всіх депутатів облради в примусовому порядку привезти на розборки з бруштиношукачами.( незалежно від пори доби) Досить за все віддуватись п.Гунчику.
Кузнецовськ Показати IP 30 Вересня 2015 21:46
Хто саме з обранців громади вирішив не повертатися до сесійної зали, булоб цікаво знати!?
енергодар до Кузнецовськ Показати IP 1 Жовтня 2015 14:12
Нажаль електорат і кузнецовськ в тому числі вибрав собі тих депутатів що із партіі регіонів 15шт.селснська , жінки украіни ,і т.д.от іх всі аж 25шт.то чогож ви на зеркало кричите.
Андрій Показати IP 2 Жовтня 2015 13:39
Хто незанятий їдем на янтарь

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus