USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Пам’ятник Героям Майдану у Луцьку не поставлять до Дня Незалежності

18 Червня 2014 12:52
Роботи, які представили на розгляд конкурсної комісії – не відповідають задуму. Тому конкурс вирішили продовжили до 1 серпня.

Про це стало відомо під час засідання міськвиконкому сьогодні, 18 червня.

Нагадаємо, до Дня Незалежності у Луцьку планували встановити пам’ятник Героям Майдану на меморіалі «Вічна Слава». Однак вчора конкурс завершився, та рівень надісланих робіт залишає бажати кращого.

Тому термін конкурсу запропонували продовжити до 1 серпня.

Одна з можливих проблем низької якості робіт може бути пов’язана з тим, що грошової винагороди переможцеві не передбачили.

Крім того, згідно з українськими традиціями, пам’ятники не ставлять, поки не виповнилося року з дня трагедії. Член конкурсного комітету Віктор Федосюк додав, що на тому місці тимчасово можна встановити великий дубовий хрест, або камінь з написом, що на тому місці буде пам’ятний знак.

Перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук додав, що цей пам’ятник мав би об’єднати і Героїв Майдану, і тих, хто загнув на Сході України. Адже трагічні події, на жаль, ще не завершилися. Тому він запропонував розширити тему конкурсу і продовжити його до 1 серпня. Виконком рішення підтримав.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, лучанам представили конкурсні макети пам’ятників Героям Майдану.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
да ти що Показати IP 18 Червня 2014 13:00
і я жити то далі, без памятника?
Патріот Показати IP 18 Червня 2014 13:07
Що ж то тепер буде, без того памятника?????
Андрій КиЇв-ЛуцЬк Показати IP 18 Червня 2014 13:19
Нажаль специфіка людських відносин, зокрема українського суспільства така, що одні пам`ятники ми скидаємо, а інші ставимо. Зазначу, що безневинно вбитих хлопців треба памятати, але чи не здається Вам,що наразі варто цінити живих хлопців, які воюють на сході і можливо за ці кошти купити ще декілька бронежилетів, тепловізорів, приборів нічного бачення і т.д. Найважливішою цінністю має бути людське життя і Ми маємо зробити все залежне від Нас, щоб його зберегти, а не плодити каміння у містах.
свг до андрія Показати IP 18 Червня 2014 14:06
згідний на всі 100. але на жаль керівництво міста та і області хочуть показати себе такими патріотами в лапках. не зробивши нічого для громади потріпали язиками і думають що зароблять повагу . а про людей ніхто зних і не думає головне собі хатку побудувати авто придбати і тп...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus