USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.50 40.00
  • PLN 9.70 9.86

Підгайці, Крупа та Струмівка будуть співпрацювати з Луцьком

9 Грудня 2016 12:27
Підгайцівська сільська рада виявила бажання співпрацювати з Луцьком. Рішення щодо об'єднання Підгайцівської та Липинської сільських рад в об'єднану територіальну громаду скасували Про це йшлося під час позачергової сесії Підгайцівської сільської ради 8 грудня, інформаційної роботи міської ради.

Зі слів заступника міського голови Сергія Григоренка, про об'єднання двох громад на даний час мова не йде, а лише про співпрацю, з можливою перспективою подальшого об'єднання.

Договір про співпрацю матиме термін дії 4 роки, до кінця 2020 року. Буде створена робоча група, до якої входитимуть представники з Луцька та Підгайцівської сільської ради, яка напрацьовуватиме напрямки подальшого співробітництва. Це рішення не позбавить жодних повноважень, дві громади матимуть рівні права. Процедура передбачає, що проект рішення про співпрацю повинен пройти дві сесії: Луцької міської ради та Підгайцівської сільської ради. У разі підтримання даного рішення депутатами, напрацьовуватиметься договір, в якому будуть передбачені напрямки діяльності.

Сільський голова Юрій Семенюк зазначив, що на даний момент гостро стоїть питання маршруту №30, який нещодавно припинив курсувати до Підгаєць, та Сергій Григоренко запевнив, що автобус відновить попередній напрямок руху найближчим часом.

Заступник міського голови розповів, що для жителів Підгайцівської сільської ради, до якої входять села — Підгайці, Крупа, Струмівка, будуть, в разі співпраці з Луцьком, значні переваги, адже це розвиток інфраструктури, діти зможуть ставати в чергу в ДНЗ на рівні з лучанами. Також є перспектива відкриття філії луцького ЦНАПу, де надаватимуться всі види послуг, також вирішуватимуться питання медицини. В свою чергу місто цікавить перспектива будівництва окружної дороги навколо обласного центру та можливість будівництва комерційних і житлових об'єктів.

Після обговорення, питання було підтримано одноголосно. Тож надалі проект рішення про співпрацю має бути затверджено на сесіях Луцької міської ради та Підгайцівської сільської ради.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
Анонім Показати IP 9 Грудня 2016 13:46
Таки Луцьк "зломив" Підгайці. Безхребетні депутати разом з тим головою самі нічого робити не хочуть і не можуть. Живуть за принципом "Нехай хоч хтось щось зробить за нас, а нас люди обрали - і нам так добре". Напевно, кожен депутат вже отримав від сільської ради свою прикормку у вигляді земельної ділянки, або ще там чогось. І від чергового рішення про "співпрацю" теж очікують щось увірвати саме для себе! На заміну маршруту №30 курсує маршрут №251. Від співпраці з містом прості селяни незабаром можуть втратити чимало своїх переваг !!!
Тарас до Анонім Показати IP 9 Грудня 2016 14:44
Таки "зломив". Але ПідгайціПідгайці в лютому березні вже планують ОТГ з Липинами, а з Луцьком- тільки співпраця
Сусід депутата до Тарас Показати IP 9 Грудня 2016 18:44
Та да, таки в усіх депутатів або є участок, або євро хати відгрохані, або суперові ремонти осель зроблено, або в окремих все це є відразу, або дехто вже гарненько продав свій участок. А що вони зробили реально для села? Типу працюють за ДЯКУЮ. Та нічого не зробили! Тільки голова кладе по селах безтолково бруківку і відмиває гроші для своїх корівників і свинарників в Крупі, які все більше розширюються і ще бухає, бухає, бухає.
Тарас Показати IP 9 Грудня 2016 14:26
Григоренко дав задню з маршруткою 30, бо і там пуста і 251 незавантажена, і люди протестують. Щоб не зовсім виглядати сиішним, то вот співпраця і 30
Маша Показати IP 9 Грудня 2016 14:33
Ці ж села до лютого обговорюють обєдгання з громадами Липини, тож обєднаються і будуть мати сильну громаду, співпраця з містом не завада. Питання чи голови сільрад готові після виборів бути просто старостами в селі?
МДА Показати IP 9 Грудня 2016 14:38
Пі*ец.
срочно Показати IP 9 Грудня 2016 15:22
хто хоче знати що ми отримали як дупутати від міста терміново приіжайте у сіль раду. запитати . голову.
Хехе до срочно Показати IP 9 Грудня 2016 18:35
як дупудати )))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus