USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Політологи Волині: без реформ Україну чекає зубожіння і банкрутство

25 Грудня 2014 19:00
Якщо не буде політичної волі задля здійснення реформ, то Україні пророкують не надто райдужні перспективи розитку.

Волинські політологи й політики поділилися думками якою буде політична ситуація в Україні і на Волині. Про це вони говорили під час підбиття політичних підсумків 2014 року в області.

Доктор політичних наук Валентин Малиновський вважає, що в системі влади зі смертю Бориса Клімчука почала відбуватися переорієнтація політичних еліт в області. З’явилися на Волині нові можливі суб’єкти політичного життя. Зокрема, йдеться про Благодійний фонд «Волинь 2014», який об’єднав представників великого бізнесу області. Не виключено, що згодом його представники вирішать піти в політику. В цьому з ним солідарний і політолог Віктор Ковальчук.

Валентин Малиновський сподівається на нове законодавство і реформи, якщо буде політична воля. Адже якщо не буде реформ в Україні - не буде допомоги від ЄС, США, МВФ. Тому політолог покладає велику надію на зовнішній вплив, інакше - Україна стане банкрутом. Значним кроком має стати призначення голови Антикорупційного бюро. Політолог вважає, що очолити його краще іноземцеві.

«Я не бачу в Україні людини для такої посади, яка була б незалежна від родичів, кумів, друзів. А головою НБУ теж варто призначити іноземця», - каже Валентин Малиновський.

Дивує, каже він, колапс в системі влади на Волині. Адже голови РДА звільняються, а нові не призначаються. Мовляв, навіщо було звільняти людей, якщо немає гарантії в швидкому відновленні влади. До слова, лише в двох волинських райдержадміністраціях працюють заступники голів РДА – в Луцькому та Рожищенському. Керівники апаратів, які нині нібито виконують функції очільників районів, не мають права підпису.

До слова, у новообраному парламенті – шестеро волинян, що вдвічі менше, ніж у попередньому скликанні. Великих надій на них, на жаль, не покладають. До прикладу, очільник обласного осередку партії «Удар» Юрій Гупало каже, що нині стоїть питання, як припинити зубожіння волинян, а політики сьогодні займаються лише риторикою.

«Шість депутатів пройшли до Верховної Ради. Я не знаю, яку користь вони принесуть Волині. Моя думка - що доброго в цьому нічого немає (що їх мало – ред.). Політичне життя бурхливе, всі партії доносять меседжі. Але ми не думаємо про зубожіння волинських людей. Влада прийшла нова, але нічого не змінилося. Корупція була і залишилася. Люди самі мовчать, бо можна вкрасти, дати хабар», - каже він.

Представник Комітету виборців України Віктор Стасюк намалював ще менш радісну картину. На його думку, перспективи в України – далеко не райдужні. Бо якщо не буде реформ – в Україні щодня збільшуватиметься вірогідність третього Майдану.

«Реформи або відсутні, або повільно відбуваються. Антитерористична операція продовжуватиметься. Зубожіння населення, падіння курсу долара, інфляція - теж. Виникатимуть соціальні конфлікти, страйки, пікети, які можуть призвести до громадянської війни і розпаду держави», - ділиться думками Стасюк.

Політолог Віктор Ковальчук, своєю чергою, вважає, що найважливішою має бути адмінреформа. Та на її здійснення в держбюджеті не закладено й копійки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 31
Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 19:08
Потрібно раз і назавжди зробити РАДИКАЛЬНІ реформи. Інакше, ми ніколи з цього лайна кацапського не виліземо. І як би це КОМУСЬ не подобалося - всім не догодиш, завжди будуть незадоволені, а три*діти усі вміють.... РОБИТИ пора!
Анонім до Анонім Показати IP 26 Грудня 2014 08:53
коментар було видалено
Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 19:21
Хоч з реформами, хоч без реформ нічого доброго Україну у найближчі роки НЕ ЧЕКАЄ! Добре жити в Україні було до майдану!
Анонім до Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 19:23
ВАЛИ В РАСЄЮ, ЯК ТУТ НЕ ПОДОБАЄТЬСЯ.
Анонім до Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 19:27
Сама туди вали!
Анонім до Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 19:30
Це мій ворог.
Дід Панас до Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 20:41
Ваш, але не наш! То може потрібно валити вам до ЄС?
Йухан до Дід Панас Показати IP 25 Грудня 2014 21:03
Діду,йди пропердись,і лягай спати.
Анонім до Дід Панас Показати IP 26 Грудня 2014 06:34
ДІДУ, в тебе НОСТАЛЬГІЯ за СеРеСеРом і тут тобі навіть путін не допоможе - ГАПЛИК.
Анонім Показати IP 25 Грудня 2014 19:47
Та ти ж кацапка! москальского диплома маєш! То й вали собі в Расєю!
Хлоп Показати IP 25 Грудня 2014 20:04
Судячи з тону дискусii, жити точно буде краще, бо люди в нас найкращi!
Дід Панас Показати IP 25 Грудня 2014 20:40
коментар було видалено
Дід Панас до Дід Панас Показати IP 25 Грудня 2014 20:44
Політологи формують суспільну думку! Жудохунту геть! Слава тим хто взяв в руки зброю і бореться з нею!
толк Показати IP 25 Грудня 2014 21:26
що з реформами, що без реформ - а результат той же
Думка Показати IP 25 Грудня 2014 21:28
Таке відчуття, що багато з коментаторів параноїки: одне слово путін викликає у них мимовільний енурез
Психіатр до Думка Показати IP 25 Грудня 2014 21:31
:)
Підозра до Думка Показати IP 25 Грудня 2014 21:45
хто мінуснув певно згадав про путіна і пустив в штани
русская Показати IP 25 Грудня 2014 21:40
коментар було видалено
українець Показати IP 25 Грудня 2014 21:52
Віктор Федорович, повернись! Врятуй Україну!
Віктор ІІ до українець Показати IP 25 Грудня 2014 21:54
не псіхуй
русская Показати IP 25 Грудня 2014 22:00
коментар було видалено
месник Показати IP 25 Грудня 2014 22:03
На мою думку не в реформах тут справа!!!! А справа дотримання самого Законодавства! В жодному законі, за весь період Незалежності, да і в принципі всі закони які писалися, не мали на меті руйнування економіки, чи розвал територіального устрою!! Біда в виконавцях цих Законів, та тих хто, ці закони трактуэ під свої інтереси!!! Чітке дотримання книги Закону, це эдиний вихід у даній ситуації. Повірте що, скількиб не робилися реформи та зміни у законодавстві, без чіткого виконнання їх (а це безпосередньо залежить від людського фактору) нічого не буде і це в черговий раз буде пусте витрачання бюджетних коштів!!
Ага Показати IP 25 Грудня 2014 22:28
У Сени на уме одни "реформы" ,как бы с украинцев бабла срубить. Одна идея лучше другой.
Анонім Показати IP 26 Грудня 2014 10:14
Ліквідація промисловості перетворить Україну в колонію ЄС. По цьому шляху вже пройшли багато країн східної Європи. Високотехнологічні виробництва на їх території були зруйновані, щоб не складати конкуренцію західним виробникам. Україна отримає всі недоліки колоніального статусу, але не отримає переваг у вигляді ринку робочої сили, і доступу до грошей Європи. Головні функції, які будуть покладені на неї, це споживання європейських товарів, і вирощування деяких видів сільгосппродукції, якою європейці не хочуть виснажувати свою землю.
Коля до Анонім Показати IP 26 Грудня 2014 10:30
Так і є, ПiвденМаш зараз топлять по повні програмі.
журналіст з Володими Показати IP 26 Грудня 2014 10:34
Взагалі то для шановного В.Малиновського невеличка поправочка щодо словосполучення " політичні еліті " області . Уважно ознайомтеся у Тлумачному словникові з тлумаченням слово " еліта" . Отже на Волині , як і в цілому в Україні ПОКИ не має еліт!! Є окремі еномочні та політичні групи людей котрі лобіюють свої зазначу, виключно свої ікомерційно -політичні нтереси. А еліта це простіше кажучи від прадіда до правнука . Це розум, знання, ерудиція, піклування про народні інтереси. а вже потім багатство. Такі якості і розумння патріотизму передаються з покоління до покоління. А назвати " елітою " декількох депутатів , а деякі ще ті ,з бандитьских деяностих чи то Волинської обласної чи то Верховної Ради, це вже наруга над тими , дійсно інтелігентами та дійсно аристократами Західної України знищеними " новою елітою" у тридцятих та пятидесятих роках двадцятого століття. Так , пане професоре прошу Вас не вживати оцей благородний термін " еліта " до наших , місцевих Волинських " недоучок, політичних вискочок -зрадників та дутих мільонерів " ОК !!
До журналіста до журналіст з Володими Показати IP 27 Грудня 2014 12:16
Якщо брати термін "еліта", то Ви праві. А якщо "політична еліта", то ні. Бо "політична еліта" -це група осіб, наділений політичною владою та впливом. Див. : політологічні енциклопедичні словники.
Анонім Показати IP 30 Грудня 2014 17:31
Ей розумники,від ваших знань нічого не зміниться.всі ми скоро будем в дупі з такими реформами
Оля Показати IP 4 Січня 2015 12:01
Політолог віктор Ковальчук - розсмішили. А те, що це політолог - вічна прокладка влади, і постійно підгодовується зі стійла партії регіонів - чому ніхто не каже? Адже це правда. А він критикує на політичне замовлення

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus