USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.90

Митника, звільнену за критику Шавлака, суд поновив на посаді

12 Вересня 2016 17:14
Посадовиця Волинської митниці через суд змогла поновитись на посаді та отримати невиплачену їй зарплату. Волинський окружний адміністративний суд розглянув справу про звільнення екс-заступника начальника митного посту «Волинь-центральний» Світлани Бондарчук у понеділок, 12 вересня, - повідомляє інтернет-видання «Волинь 24».

Як стало відомо під час судового засідання, кількох працівників митниці звільнили після того, як вони виступили зі скаргами на начальника митниці Олександра Шавлака. Митники нарікали на неправомірне скорочення та натомість призначення людей з інших областей. Зокрема, Світлана Бондарчук невдовзі після цього випадку пішла на лікарняний, а згодом – дізналась про своє звільнення.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини раніше, колектив Волинської митниці звернувся до обласної влади щодо сприяння у вирішенні кадрових питань. Зокрема призначити постійного місцевого керівника, а не так званих «гастролерів», яких призначають на посади тимчасових виконувачів обов’язків ось вже майже 4 роки.

Водночас, працівники митниці стверджували, що в колективі триває четверта реорганізація за останній рік і 12 працівників підпадали під скорочення. Окремих посадових осіб Волинської митниці, які особливо були невдоволені виконувачем обов’язків керівника Волинської митниці Олександра Шавлака, відправили на навчання нібито для оновлення та актуалізації знань, умінь, навичок щодо ефективного виконання посадових обов’язків та підвищення рівня професійної компетенції, що передбачено для працівників органів ДФС у 2016 році.

Як пояснила представник Волинської митниці Світлана Борсук, Світлану Бондарчук звільнили за порушення присяги державного службовця, однак «порушень і без того було багато». Зокрема, жінка згадала про Постанову Кабміну, яка забороняє державним службовцям критику керівництва. «Своєю критикою вона підривала не лише авторитет начальника, а й усієї митниці загалом», - наголосила жінка.

Втім зауважимо, що у присязі держслужбовця не йдеться про критику керівництва, натомість людина, яка її складає, присягає «вірно служити народові, суворо дотримуватись Конституції та законів України, сприяти втіленню їх у життя, зміцнювати їх авторитет, охороняти права, свободи і законні інтереси громадян, з гідністю нести високе звання державного службовця, сумлінно виконувати свої обов'язки".

Адвокат позивача Віталій Ульчак також запевнив, що представники митниці незаконним шляхом звільнили Світлану Бондарчук, тож вона вимагає поновлення на посаді, а також стягнення з митниці заробітної плати за вимушені прогули. Зрештою, суд розглянувши усі надані документи та заслухавши пояснення сторін, вирішив задовольнити позовну заяву повністю. Це рішення митниця ще може оскаржити в апеляційному суді. Як згодом пояснила представник митниці, аналогічні заяви до суду подали ще шість працівників, яких звільнили через візит на сесію Волиньради. При цьому більшість свої справи уже виграли.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Вован Латковский Показати IP 12 Вересня 2016 17:43
Я, колишній депутат Волинської обласної ради проти такого судочинства , по поновленню Світлани Бондарчук на посаду , корупція та побори це ганьба для Волинського краю.
увага до Вован Латковский Показати IP 12 Вересня 2016 18:18
Він дійсно той за кого себе видає??
Сергій Показати IP 12 Вересня 2016 20:11
Шавлака з'їв Микитюк і його "сім'я - родина"... Кому потрібен чужак на такій посаді ? Там постійний потік " кешу" ! На митниці кризи немає:) Та й тих митників, що взяли на хабарі більше всього Шавлак призначив, от і оформили щоб показати хто він і яка в нього команда! А незабаром призначать "слухняного" і він буде зі всіма ділитись, не тільки з Насіровим! А простим Українцями які стоять в чергах по 12 годин від тих змін краще не буде!
5.10 Показати IP 12 Вересня 2016 20:39
Кількість кормушок зменшується, і тому піранії воюють між собою))). Це добре, не звиртатимуть на нас уваги
Саша Показати IP 12 Вересня 2016 21:29
Світлана Борсук нехай назад пре в свою податкову нору з тим хто її привів і там перебирає бумажки, і то чим поскоріше... Коментатор теж мені знайшлась... Вона 2+2 не вміє додати...
Анонім Показати IP 12 Вересня 2016 22:56
Микитюк і його команда непотопляємі?
сема Показати IP 13 Вересня 2016 00:03
в мене таке враження , що без садово- ніка ,і смердіти не беде!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus