USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Працівників митниці переведуть на «контракт»?

9 Травня 2014 14:05
Заступник міністра доходів і зборів України Віталій Науменко розповів, як боротиметься з корупцією у митній службі. Кардинально вирішити проблему можна повною заміною особового складу.

Про це повідомляє Укрінформ з посиланням на інформацію, що опублікована на сторінці Науменка у соцмережі.

"Багато справедливої критики на предмет того, що немає помітних покращень у роботі митниць через відсутність істотних кадрових рішень на рівні середньої ланки та інспекторів. Повністю згоден з цим, і ми над цим зараз працюємо. Від баласту і гнилизни необхідно позбавлятися. Керівникам поставлені відповідні завдання", - написав Науменко.

На думку глави Митної служби, кардинально змінити ситуацію можна повною заміною особового складу.

"Ймовірні кандидати - кращі випускники вишів, відбір яких проводиться ще на етапі навчання. Скажімо, з третього курсу. Так роблять у західних компаніях і це працює, перевірено", - упевнений Науменко.

При цьому голова Митної служби вважає обов'язковою умову успішного вирішення кадрової проблеми перегляд умов роботи і перехід на контрактну основу: "Контракт на рік, а далі оцінка результатів. Або вгору або за межі. Можливе введення піврічної (проміжної) оцінки".

Для залучення перспективних кадрів у Митну службу Науменко пропонує покращити соціальний пакет для молодих фахівців: медична страховка, пільговий кредит на житло на період роботи. Крім того, для мотивації надати їм можливість регулярного стажування в Європі.

"Це неповний список, поки що тільки ідея, але її необхідно ретельно проробити і викласти на папері. Знаю, що звучить трохи романтично, але судячи з усього, виходу іншого немає. Також знаю, що такі зміни мають стосуватися не лише митниці, але з чогось (когось) необхідно зачинати. Робота у митниці повинна стати престижною і контрольованою", - упевнений Науменко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
гнат Показати IP 9 Травня 2014 15:10
це правильно. але сумнваємось що тут не буде корупції хто більше заплатить за рік того і залишать чи не так?
вова Показати IP 9 Травня 2014 16:16
ой це не віриться що так буде ті що там сиділи і "брали " там і будуть доїти людей і далі це все тільки пишуть а як до діла прийде то не все так як розписують мусять же так говорити
вася Показати IP 9 Травня 2014 22:32
Він тільки планує набирати нових а на Ягодині вже набирають наприклад абсолютно новий мелюх (не хочеться писати з великої букви)під якого і посаду терміново звільнили.А що перспективний молодий чоловяга і в хабарях не замічений
сем Показати IP 9 Травня 2014 23:54
добрий бізнес на рік))заплатив а далі думай чи встигнеш відбити бабкі за рік на митниці?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus