USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Профспілкову бібліотеку в Луцьку хочуть лишити громаді, а не продати

30 Січня 2017 17:03
Рішення про продаж приміщення бібліотеки профспілок, що на проспекті Молоді, ухвалила всеукраїнська федерація профспілок. Втім, в облдержадміністрації хочуть лишити будівлю у власності волинської громади.

Про це йшлося під час засідання оперативної наради в голови облдержадміністрації Володимира Гунчика 30-го січня.

Як пояснила голова обласної федерації профспілок Іванна Дубинко-Філозоф, бібліотека до 2012 року була на балансі обласної федерації, а потім її передали Києву через фінансову скруту.

«Так, її фінансували до того часу, поки не згорів будинок профспілок у Києві. На сьогодні федерація профспілок України попросила в нас дозвіл розірвати договір й передати бібліотеку знову на наш баланс. Відповідно, президія вирішила перепрофілювати приміщення, не знищуючи бібліотеку, адже утримувати її дуже складно.

Книжковий фонд й частину працівників переводимо в комфортні умови у наш навчально-методичний центр, який знаходиться в тому ж мікрорайоні. Щодо приміщення, то розглядаємо варіанти - продати його чи знайти орендаря», - поінформувала Дубинко-Філозоф.

Проти такого рішення виступив Володимир Гунчик, мовляв, будували за кошти волинян, а продають приміщення не враховуючи інтереси громади.

«Свого часу ця бібліотека й ці приміщення, і взагалі, всі профспілкові активи були створені не за рахунок окремого спонсора, а за рахунок волинської громади, профспілкових внесків, які усі ми платили. Треба розглянути використання цих активів у розрізі користі для громади, щоб не повторити ситуацію з готелем «Світязь», який був профспілковим, а зараз через суди відійшов у власність держави. Подібне відбувається із відпочинковою базою на Світязі. Тому прошу від вас підготувати звернення, аби мати можливість вивчити питання чи можна використати це приміщення в рамках обласної громади», - звернувся голова ОДА.

На це Іванна Анатолівна відповіла, що повинна запитати про дозвіл у свого керівництва в Києві, чи не проти вони, й чи дадуть «добро» на підготовку такого звернення.

Нагадаємо, що приміщення бібліотеки має площу 1100 квадратних метрів та 75 тисяч екземплярів книг книжкового фонду. Свого часу депутати міськради пропонували міському голові Миколі Романюку вивчити питання щодо подальшої долі приміщення. Тоді мер передав це підлеглій, а та розвела руками, що не в її компетенції.

Варто відзначити, що з приводу збереження бібліотеки теж не все так, як розповідають. Зокрема, до депутата міськради, члена фракції «УКРОП» Петра Бойка звернулися працівники профспілкової бібліотеки й повідомили, що все майно передадуть в методично-профспілковий центр, який знаходиться за адресою проспект Відродження, 24. Натомість керівництво методично-профспілкового центру повідомило працівників бібліотеки, що вони не в змозі прийняти цей книжковий фонд до себе через відсутність вільного приміщення. Відповідний запит розібратися із ситуацією депутат надіслав градоначальнику.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
орест Показати IP 30 Січня 2017 17:45
ЕЙ,ПРОФСПІЛКИ,ДУМАВ ЩОВИ ВЖЕ ВСЕ ПОДЕРИБАНИЛИ,АЛЕ У ВАС ЩЕ Є БІБЛІОТЕКА.яК ЖЕ ТАК УЖЕ З РІК ЯК УВАС НОВА КЕРОВНИЦЯ А ЩЕ НІЧОГО НЕ ВКРАЛА.вИЧІКУВАЛА МОМЕНТУ.щОБ ЗРАЗУ 1000 МЕТРІВ І ХИТРО ЧЕРЕЗ кИІВ.вАМ МАРОДЕРАМ МАЛО ЩО З НАС ВИЩИТУЮТЬ НА ВАШІ ЗАРПЛАТИ ПО 10 ПРОЦЕНТІВ. хТО ЗНАЄ ЩО ЗРОБИТИ ЩОБ НЕ ВИЩИТУВАЛИ, НАПИШІТЬ
Теремно Показати IP 30 Січня 2017 19:59
Бібліотека має бути там, де вона є. Досить деребанити профспілкове майто. Хто така ця Іванка Дубинко-Філозоф, щоб розпоряджатися майном волинської громади в особі членів профспілки. Хай продає майно тата чи мами. А наше хай не рухає!
Анонім Показати IP 12 Квітня 2017 14:16
Продають бібліотеку через те, що немають грошей на її утримання. Кількість членів профспілки зменшується, відповідно і грошей стає менше. Все логічно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus