USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Пропаганда туризму в Луцьку – збиткова

17 Лютого 2016 14:23
З міського бюджету витрачають на розвиток туризму більше коштів, ніж отримують від туристичного збору, а директор департаменту економічного розвитку називає місто «не надто туристично привабливим».

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міськради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 17 лютого.

Прибутком, який місто отримує від туризму, зацікавився член комісії Олександр Кравченко. Так, торік витратили 343 тисячі гривень на розвиток туризму. Депутат запитав директора департаменту економічного розвитку міськради Олександра Озіновича, що місто отримало від освоєння цих коштів.

Посадовець відповів, що вдалося отримати 116 тисяч гривень туристичного збору.

Член комісії Борис Смаль звернув увагу на те, що в такому разі у місті пропаганда туризму є збитковою діяльністю. У бюджеті на 2016 рік на розвиток туризму передбачили 600 тисяч гривень.

Олександр Озінович зазначив, що, на його думку, Луцьк не надто привабливий для туризму, порівняно, наприклад, зі Львовом. Така позиція посадовця обурила членів комісії.

Так, голова комісії Павло Данильчук закликав чиновника ретельніше обирати вислови про туристичний потенціал міста. Зі слів голови комісії, потенціал насправді величезний, але нічого не робиться для його використання. Він зауважив, що не йдеться про конкуренцію Львову, але Луцьк міг би стати на один рівень з Івано-Франківськом, Чернівцями чи Ужгородом.

Він просив посадовця переглянути дивну позицію щодо розвитку туризму у Луцьку.

Під час наступного засідання комісії вирішили заслухати посадовців, безпосередньо відповідальних за розвиток туризму у Луцьку – керівництво Центру туристичної інформації та послуг, а також управління туризму та промоції міста.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 17 Лютого 2016 15:19
в Луцьку і на Волині можна розвивати туризм, але не з чинушами, в яких пів-клепки в голові і ті не проснулись. вбухали 600 тис. грн. НА ЩО ?!!!!!!
Анонім Показати IP 17 Лютого 2016 16:18
Данильчук може показати туристам всі "гинделики", "пивнухи" і стихійні звалища - ДУЖЕ ПРИВАБЛИВО! Завершити екскурсію у "Старій підкові" під обіссаними стінами або в блювотинні.
ЛУЧАНКА Показати IP 17 Лютого 2016 16:37
Який туризм в Луцьку???? Коли скажеш правду....зразу дуже багато емоцій.. Люди з амбіціями ...вам що тяжко зрозуміти, що в країні зараз не до туризму (і в т.ч. в Луцьку), тому і така ситуація. Туризму в Луцьку вже немає років 20, я колись працювала в Волиньтуристі і прекрасно розумію що це таке...Можливо колись наші діти чи внуки побачать розвиток туризму і на Волині....а поки ми по розвитку "африканська країна"....Коли в країні зміниться ситуація,стануть європейські зарплати і т.д. тоді люди і зможуть витрачати частину грошей і на туризм....А у нас "ніщіта", з фасаду гарно ніби, а зайдіть з іншої сторони море різного хламу,грязі. Це навіть і в Луцькому історико-культурному заповіднику.... Хоча вдячна за турботу про місто Троневичу П.О. (нач.відділу в міській раді по туризму), старання великі, а результату досягти в наш час тяжко....
Анонім до ЛУЧАНКА Показати IP 17 Лютого 2016 21:19
ти вилізь зі свого кубла, забитого дошками від світу, і поїдь хоча б у Львів. побачиш, скільки там іноземних туристів
Анонім Показати IP 17 Лютого 2016 22:17
Тут хоч хтось, хто читає, знає що таке туристичний збір??? Це всього лиш 1% який надходить до міського бюджету від перебування туриста в готелі. А ще туристи ходять в замок, музеї, ресторани, галереї, кафе і т.д. гроші які лишають там, осідають в місті. А значить місто заробляє. Журналісти - будьте профі. Ви маєте в багатьох сферах розбиратись. Чи розбираєтесь в тому за що платять?? Нащо вводите в оману лучан?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus