USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Прощання з Віктором Божидарніком: «Пам’ятайте і шануйте наставників ваших»

28 Квітня 2015 13:39
Лучани попрощалися з ректором Луцького національного технічного університету Віктором Божидарніком.

Заупокійна літургія відбулася сьогодні, 28 квітня, у Луцькому Свято-троїцькому кафедральному соборі об 11:00.

Вшанувати пам'ять поважної людини прийшли рідні, близькі, друзі померлого, а також представники влади та студенти.

«Церковний дзвін і людське передання сповістило нам про відхід із земного життя новопредставленого Віктора. Біля труни великої по своїх ділах людини ми стоїмо. Господь дав йому прожити повний вік та дорости до дорослого мужа. Жити, любити, боротися, працювати – ось внутрішній світ померлого», - сказав під час заупокійної проповіді митрополит Луцький та Волинський Михаїл.

Він зазначив, мовляв, різні думки можуть бути стосовно померлого, однак, не помиляються тільки ті люди, які нічого не роблять.

«Немає людини, яка б жила й при цьому не згрішила. Але ділами своїми вона свідчить про своє життєве кредо. Згадайте притчу про жінку, у яку Ісус пропонував кинути камінь тим, хто є абсолютно безгрішним. Людина своїм життям вшанувала власне ім’я. Це не просто похорон, а велика втрата для громади. Як казав апостол Павло: «Пам’ятайте і шануйте наставників ваших». Тож ми ще довго будемо згадувати це імення у молитвах, за вчинками і, врешті-решт, як приклад для всіх», - резюмував він.

Довідково:

Віктор Володимирович Божидарнік народився 22 квітня 1945 року у селищі Голоби Ковельського району Волинської області. У 1970 році закінчив механіко-математичний факультет Львівського державного університету імені Івана Франка (спеціальність — механіка). Продовжив навчання в аспірантурі університету, працював у ньому асистентом. У 1974 році він захистив дисертацію на присудження наукового ступеня кандидата фізико-математичних наук. Із 1977 року очолював Луцький національний технічний університет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу



Система Orphus