USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Розробили схему, що регулюватиме розміщення МАФів у Луцьку

9 Серпня 2016 16:45
У Луцькій міській раді розробили схему затвердження малих архітектурних форм на вулицях міста, що не дозволить «вимираючому виду торгівлі» - кіоскам, розповсюджуватись обласним центром.

Про це під час оперативної наради сьогодні, 9 серпня, повідомив заступник Луцького міського голови Сергій Григоренко.

«Ми, як міська рада, не вітаємо подальше збільшення кількості кіосків у Луцьку. Це – форма торгівлі, що поступово, цивілізаційно-еволюційним матодом повинна відійти у минуле, адже ми маємо достатню кількість торгових центрів та супермаркетів. На сьогодні уже розробили схема розміщення МАФів у Луцьку. Якщо раніше управління архітектури і містобудування вирішувало, чи не шкодить об’єкт міській комунікації, і, якщо ні, у будь-якому місці погоджували втановлення МАФу. То тепер на центральних вулицях міста, зокрема по проспекту Волі і на вулиці Лесі Українки, позначили всі кіоски. І в інших місцях їх поставити неможливо. Це – чітка схема, яка заважатиме кіоскам «розповзатися» вулицями міста. На жаль, деякі кіоски, зокрема по проспекту Волі, виробили право власності хитрим і нечесним шляхом», - наголосив віце-мер.

Він зазначив, що за станом на сьогодні розробили і затвердили схеми розміщення МАФів по проспектах Перемоги, Молоді, Соборності, Відродження, Грушевського, а також на вулицях Гордіюк, Винниченка, Ковельська, Львівська, Рівненська, а також на території Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки.

Окрім цього, зі слів посадовця, до закінченя грудня цього року затвердять схеми розміщення кіосків на таких вулицях: Воїнів-Інтернаціоналістів, Кравчука, Конякіна, Володимирська, Дубнівська, Федрова, Ветеранів, Окружна, Гнідавська, Потебні, Бенделіані, Станіславського та бульвару Дружби Народів. Григоренко зазначив, що ці схеми виставлять в інтернет, аби підприємці і лучани могли висловити власну думку.

«Після ухвалення рішення виконкому і затвердження схеми жоден новий кіоск на цій вулиці не з’явиться», - резюмував Григоренко.

Він зазначив, що у Луцьку - 495 вулиць, тому неможливо зробити один великий проект на всі вулиці одночасно, бо це великі затрати й часу, але основні вулиці міста до кінця року «перекриють», мовляв, не може бути хаосу в цій сфері.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Угу Показати IP 9 Серпня 2016 17:54
Нова форма доїння грошей)
? Показати IP 9 Серпня 2016 18:15
Значіть що одних (не своїх) зламають,а інших(своїх) розмістять.Це буде називатися-благоустрій...
БІЗ Показати IP 9 Серпня 2016 19:36
Це прикрита дія перешкоджанню розвитку бізнесу.
ПП Показати IP 9 Серпня 2016 22:22
Згідно діючого законодавства МАФ -мала архітектурна форма не має жодного відношення до підприємницької діяльності і є елементом благоустрою. То ж ця стаття повне невігластво, негроматність і непрофеналізм! Соромно за Вас....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus