USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Новий начальник розповів, що буде з культурою на Волині

14 Травня 2014 08:16
Культура Волинської області «піде» у військову сферу та села. Такі завдання "прийшли" з Міністерства й такими є плани нового начальника управління культури Валерія Дмитрука.

У коментарі Інформаційному агентстві Волинські Новини чиновник розповів, що повернувся із Міністерства культури України, де в роботі окреслили два напрямки: співпраця зі сходом для пропаганди там культурної спадщини України та культурний розвиток села.

«Цей рік буде непростим як для України, так і для галузі культури зокрема. Ми розуміємо, що зараз перед державою стоять першочергові завдання – обороноздатність. Втім ми вже почали в цьому напрямку працювати: проводимо акції на підтримку армії. Це й по збору коштів, інформаційна пропаганда; задля підняття бойового духу солдатів - виступаємо перед ними. От, нещодавно наша філармонія виступала на військовому полігоні в Рівненській області. Це не будуть лише заходи до звичайних календарних дат, ми шукаємо нові підходи, щоб залучити до цього процесу якнайбільше людей», - розповів Валерій Дмитрук.

Щодо заходів, каже новопризначений начальник, в обласному центрі тепер їх робитимуть менше, а в районах і селах - більше, мовляв у Луцьку й так завжди відбуваються головні події.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
лучанка Показати IP 14 Травня 2014 08:25
а хто він такий? який стосунок має до культури? його обирала громада? компетенних знову не відшукали?
Сход Показати IP 14 Травня 2014 08:29
Не трогайте нас, занимайтесь "культурным розвытком села".
Гость Показати IP 14 Травня 2014 09:24
Це заступник начальника обласного відділу культури. Кажуть непогана людина. Якщо така скрута хай ноий начальник познімає доплати по 50 процентів із заступників і директорів бібліотек.У них і так зарплата 4-5 тисяч і ще до цих тисяч доплата 50 процентів.За що?А робота не бий лежачого
Знай Показати IP 14 Травня 2014 09:32
Майдаун или Мы здобулы... blogs.korrespondent.net/blog/politics/3362565/ Стрелка в Ровно с участием депутата ВР (эксклюзивное видео)
Анонім Показати IP 14 Травня 2014 09:53
Не чіпайте культуру вона так нещасна і обіжена всіма. І чого ви вчепилися до Дмитрука грамотний знаючий скромний компетентний чоловік скільки часу працював заступником. Хвала йому що дав дозвіл на цю посаду.Жаба душить що вас не взяли потрібно було подавати заяву Попрацюй в цій галузі, на яку виділяють копійки.а скубуть з усіх сторін. А писати і гадити тепер можна. І яка громада тут,вже показилися.
вАНЯ Показати IP 14 Травня 2014 10:10
оЙ НЕ ПРИБІДНЯЙТЕСЯ ЗАРПЛАТА В КУЛЬТУРІ ВИЩА,НІЖ У РОБІТНИКІВ ЗАВОДІВ БІБІЛОТЕКИ ЦВІТУТЬ І ПАХНУТЬ ЗАРПЛАТИ ДІЙСНО ПО 5-6 ТИСЯЧ, ВІДМИВАЄТЕ БАБЛО НА ФЕСТИВАЛЯХ,ВСІ В ШОКОЛАДІ НІ ОДИН НАЧАЛЬНИК НЕ БІДНЕНЬКИЙ ВСІ ПРИ МАШИНАХ,ВІЛАХ,ЧУДНЕНЬКО ВИГЛЯДАЄТЕ.а ЛЮДЕЙ В ЦИХ БІБІЛОТЕКА КАТ-МА,А ГРОШЕНЯТА БЕРЕТЕ.пРАЦІВНИКІВ БІЛЬШЕ НІЖ ЧИТАЧІВ.гРОШИКИ ДАЮТЬ НА ВСЕ НЕ ПЛАЧТЕСЯ ЩЕ Й ВКРАСТИ МАЄТЕ З ЧОГО,БО Є ПЛАТНІ ПОСЛУГИ,ЯКІ НІКИМ НЕ КОНТРОЛЮЮТЬСЯ
111 Показати IP 14 Травня 2014 10:56
Ваня, ти дурень на всю голову! Я працюю в сільській бібліотеці на 0, 75 ставки, не опалюється взимку, а дітвори іде - повно, бо ще малі книжки кольорові люблять. Які в біса платні послуги і чим їх надавати? яких 5 тисяч? Чого ти ще не влаштувався в бібліотеку, ходи - уступлю своє місце! Зарплата -1 400 грн.
До 11111 Показати IP 14 Травня 2014 11:59
Тут не йде мова про сільські бібліотеки, їх взагалі потрібно закрити.Ви,що там робите,ви навіть на робту не ходите.Хто до вас за якими кольоровими книжками,їх куплять малим діткам батьки.В бібліотеку потрібно ходити вчитися.А у вас ні книжок, ні приміщення, ні вас.Звичайно,які платні послуги ви можете надати, ви що компютера знаєте чи його маєте.Це луцькі бібліотеки, а ви відстій про села ніхто мови не веде.Закрити всі і грошей не витрачати,бо до вас ніхто не ходить за чим? У вас же нічого нема.
Протижаб до До 11111 Показати IP 14 Травня 2014 13:04
Культура - це не тільки бібліотеки, це постійна публічна робота багатьох підвідомчих установ. Щоб отримати фах музиканта -інструменталіста з вищою освітою, потрібно навчатись 16-18 років (музична школа, училище, інститут чи консерваторія), а головне - мати талант від Бога. Кому Бог не дав...бачимо в коментарях. Щось не бачу черги на "престижну" професію працівника культури...
В.Ленартович Показати IP 14 Травня 2014 13:40
коли вже у вас імена і прізвища з`являться?...смєльчакі АНОНІмуси,блін.
Ігор Показати IP 14 Травня 2014 13:46
А ти попробуй влаштуйся у бібліотеку там всі свої,тільки по блату. Яка черга ти що з неба звалився.
Анонім Показати IP 14 Травня 2014 15:37
Яким треба бути дурнем щоб бачити зарплату в культ. працівника 5-6 тис. Йди йолопе в холодний клуб де зимою тобі виділять хмиз дров, а потім його-клуб подрай після дискотеки бо тех. працівн. немає тоді побачиш.. І не путай грішне з праведним. Бібліотека є бібліотека а завклуб є завклуб. Йди ти повчися і получай свої 5 тис. Баран
До аноніма Показати IP 15 Травня 2014 09:25
Ти сам дурень ти піди взнай у луцькі бібілотеки,яка зарплата? А тоді будеш називати когось дурнем.Як не знаєш,то не говори.Піди в управління культури і взнай,вони знають,що в бібліотеці зарплата більша ніж у них
Світлана Федонюк Показати IP 15 Травня 2014 11:19
У США взагалі немає міністерства культури, відповідно і його підрозділів на місцях, але хай хтось насмілиться сказати, що там немає культури. Є! Навіть українська. Вже мовчу про їхнє кіно, яке НІКОЛИ не фінансувалось державою. Справа тут не лише у тому, хто персонально очолює культуру області- Дмитрук чи Лисюк, чи Шишкін, чи ще хтось, а в самій системі. В її неефективності, відсутності законодавства, яке б дозволяло не лише експлуатувати культурне надбання народу, а й розвивати щось нове, заробляти на ньому. Проте в основному я солідарна з тими коментаторами, котрі вважають переважну більшість чиновників від культури проїдачами державних грошей... У бібліотеках дійсно відвідувачів менше, ніж працівників... І, повірте, не холодніше ніж у приміщенні районної газети "Слово правди", у якій я зараз працюю... Нехай би хтось з депутатів зробив запит щодо зарплат директорів бібліотек, це відкрита інформація - громадяни б були дуже здивовані...
Світлана Федонюк Показати IP 15 Травня 2014 11:24
І не робіть жертв з бібліотекарів. Це цікава, інтелігентна робота. Я б із задоволенням працювала б у бібліотеці. Не думаю, що там зарплатня менша, аніж ті 1300 гривень, які я отримую у редакції володимир-волинської районки - закінчивши факультет журналістики і навчаючись в національному університеті театру, кіно і телебачення ім. І. Карпенка-Карого.
Волинянка до Світлана Федонюк Показати IP 15 Травня 2014 11:27
Але ж ви обрали професію ту, яка Вам до вподоби, напевно. То в чому справа?
Лучанка Показати IP 15 Травня 2014 11:24
Перш, ніж писати всяку дурню, підіть у бібліотеку, в тому числі і сільську, а тоді будете знати, як люди працюють, що мають... Цікаво, звідки така інформація про зарплату. У мене подруга працює і я знаю точно, що це брехня!!! А чому раніше нікого не цікавила їхня зарплата, яка була мінімальною...
111 Показати IP 15 Травня 2014 16:38
Да! Як у 90-х отримували 0,25 ставки -- 26 грн. 00 коп., то ніхто не верещав за бібліотекарів і їх зарплати. Ото тепер звьоздами стали, як Юлька зарплату людську дала!!! І ніхто тоді на їх місце не хотів. А що тепер заважає вам усім, кого жаба душить, піти в училище, повчитися і собі стільки получати? Українці є українці. Вдушили б того, хто має більше.... Дзвоніть Президенту, в Мінкультури, Кабмін і т.д. Місцева влада все робить, аби всього не дати, придумали 0,25 ставки, 0,25 , 0,75. Пенсіонера - на півставки - то вже закон! Де ще в якій галузі є таке? Подивіться в освіті які ставки, в медицині - в обл.лікарні - поліклініці є лікарки які від старості вже ледь ногами по коридору переставляють, але не випросиш на пенсію, що вона може пам'ятати? А то зациклились на тих бібліотеках ніби вони самі найбільші дерибани бюджету! В усьому світі є бібліотеки і їх утримує держава. Он зараз "Бандерштат" потягне як весь річний бюджет бібліотеки, а ефект - хіба в Гузя в кишені!
Сільський бібліотека Показати IP 15 Травня 2014 17:41
Хто хоче працювати сільським бібліотекарем ? Хто заздрить? Саме сьогодні. як бачимо, можна все, купуйте місця! Ото розживетеся! Але не забудьте, що тут треба працювати із одним вихідним, незалежно чи є читачі-користувачі чи немає, а виконувати план роботи обов'язково. А ще дбати про те, щоб хоч тут діти бачили книжку, бо настав час, коли треба подумати: чи книжку купити чи щось більш необхідне для дітей. А без оцих 50 % кожен бібліотекар подумає чи працювати взагалі.Хоча на таку зарплату можуть тільки справжні бібліотекарі жити, вчити дітей, і вчити їх так само виживати . А ще сьогоднішній бібліотекар на селі - це вчитель-вихователь, психолог, організатор масових заходів, публічна людина. А чи не забагато для однієї людини на один оклад ??! Особисто я відпрацьовую свою зарплату повністю.
Бібліотекар Показати IP 15 Травня 2014 19:36
Уява у Вані багата,а зарплату мають нормальну ті бібліотекарі,які мають стаж роботи більше 20 років+провідний бібл.,а для цього треба попрацювати не одне десятиліття.До того подихайте книжковими грибками та ще посовайте книги(які надходять,здача макулатури та інш.).А щодо влаштування на роботу,то така тенденція в будь-якій організації.Влаштуйтесь в школу,лікарню,редакцію обласних видань,в будь-які управління...Не знаючи ситуації Ваня та інші пишуть дурниці.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus