USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.71 9.93

Що нового у формуванні бюджету Луцька на 2015 рік

21 Січня 2015 13:59
Луцький бюджет 2015-го року формується за новими принципами: завдяки новим податкам. Щоправда, деякі обіцяють скоротити. Бюджет міста хочуть прийняти у сумі понад мільярд гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань міжнародного співробітництва, інформаційної політики, молоді, спорту та туризму сьогодні, 21-го січня.

Загальний бюджет Луцька на 2015-й рік економісти прогнозують - мільярд 89 мільйонів 327 тисяч 226 гривень.

«Цей бюджетний рік планують сформувати на основі нового податкового і бюджетного кодексів, а це - інші підходи, ніж торік. Так, основний бюджетоутворюючий податок – збір з доходу фізичних осіб «вріжуть». Раніше 75% лишалося на місцях, а 25% йшли на область. Тепер же нам лишатиметься лише 60%. Втім, з’являються нові.

Це - транспортний податок: на автівку, якій більше 5 років з об’ємом двигуна 3 тисячі кубічних сантиметрів та більше. Власники платитимуть 25 тисяч гривень за одну машину щороку. Таких автівок зареєстровано у Луцькому ДАІ - більше 200.

Ще ми отримуватимемо дохід із нових акцизних податків, які вводяться на роздрібну торгівлю алкогольними напоями та нафтопродуктами. Відтак, 5% зборів лишається на місцях. Окрім того, буде податок на житло. До загального фонду надходитиме єдиний податок, екологічний податок.

Окрім того, скасований збір за першу реєстрацію транспортних засобів і відмінена субвенція на ремонт доріг. Це прийняла Верховна Рада України і ми, міські ради, мусимо це підтримати», - роз’яснює начальник управління фінансів та бюджету Луцької міської ради Лілія Єлова.

Зі слів посадовця, школи міста, інтернат і реабілітаційний центр будуть утримуватися за рахунок освітньої субвенції з держбюджету, медзаклади - за рахунок медичних субвенцій, теж із держбюджету у сумі понад мільярд.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus