USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Шпига хоче собі заступників-волинян

15 Листопада 2014 17:11
Унаслідок дії Закону України «Про очищення влади» у Волинському управлінні МВС наявні три вакантні посади заступників начальника управління. Хто ними стане – вирішуватиме громадськість і Міністр внутрішніх справ, переконує начальник УМВС України у Волинській області Петро Шпига. Але критерії, яким мають відповідати його заступники, визначені.

Про це у коментарі кореспонденту Інформаційного агентства Волинські Новини розповів начальник УМВС Волині, полковник міліції Петро Шпига.

Нагадаємо, в Україні вступив у законну силу Закон «Про очищення влади», себто про люстрацію. Відповідно до цього документу, вже була проведена перша хвиля люстрації. Посад позбулися чиновники, які займали керівні пости сукупно протягом року з 2010 по 2014 рік. Під дію цього закону підпали й двоє заступників начальника обласного МВС. До Єдиного реєстру осіб, щодо яких застосовано Закон «Про очищення влади», внесено більше 300 осіб. Нагадаємо, цього місяця Президент України звільнив керівника УСБУ у Волинській області.

Зі слів Петра Шпиги, друга хвиля люстрації призначена на березень 2015 року. Вона стосуватиметься керівної ланки МВС: начальників управлінь, відділів, міськрайорганів. Сам же Закон Петро Петрович не коментує.

«Будемо бачити. Є законодавство, є уряд. Ми виконуємо закон», - каже він.

Нині ж в обласному управлінні МВС - три вакантні посади заступників начальника управління. Петро Шпига переконує, що однією з умов, яким мають відповідати кандидатури, окрім професіоналізму та інших якостей, є приналежність до волинської громади. А самі кандидатури пройдуть громадське обговорення.

«Підбиратимемо людей, буде громадське обговорення, тим більше ці всі люди відомі. Бо це будуть саме працівники - мешканці Волинської області. Я саме так проситиму у керівництва МВС, щоб призначили на ці посади людей, які працюють в регіоні, знають обстановку і готові працювати, виконувати обов’язки», - пояснює начальник обласного УМВС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
ВН Показати IP 15 Листопада 2014 20:38
Згоден...але..де ж таких набрати? Абсолютно сторонніх-треба вчити елементарного. А тут-працювати треба. Місцеві-поставивши їм вимоги-будуть працювати під контролем громади. А не втечуть після заробляння. Зрештою-громада скаже.
аяяй Показати IP 15 Листопада 2014 21:27
Надо дать дорогу молодым!
НОНА Показати IP 15 Листопада 2014 22:34
Щоб навести порядок треба відновити екс-територіальний принцип проходження служби. В незалежній Україні поступово склався суто територіальний принцип служби який вкрай негативно впливає на стан справ. Свідомий українець готовий захищати Україну виключно в межах свого села або міста. Керівництво підрозділів обростає кумаи, сватами, рідньою і виникає кругова порука - зразок Середньої Азії. Тому дивно, що Шпига хоче місцевих заступників. Так, що шановні волиняни з такими підходами не чекайте порядку в міліції в найближчій перспективі.
НЕНАНО до НОНА Показати IP 15 Листопада 2014 22:48
Нажаль,протягом тривалого часу спостерігаю атмосферу очолюваного цим керівником УВС. Ваше зауваження слушне,однак не в цьому випадку. За кілька років тут "керували" хто завгодно-крім місцевих. Якщо коротко, то принцип такий: "Мені все пох...,я приїхав і поїду далі, тому - або несіть бабло,або йдіть на...". Зважаючи на їх покровителів в Києві - лише мінялись ПІБ, зірки на погонах,а реальні проблеми регіону нікого не цікавили. Питати було ні у кого -надто швидко їх міняли. А от нині - маємо місцевого керівника,з якого і спитати за реальні справи можна. І що робитимуть місцеві зами також час звіту настане. Їм тікати нікуди - їм тут жити, серед нас.
Мент Показати IP 16 Листопада 2014 07:40
Вся ця тріскотня вже не актуальна. Що, не чули програму кроликів - перетворити вже найближчим часом міліцію в поліцію по американському зразку. Тобто,скільки тергромади можуть і хочуть утримувати правоохоронців - стільки й будуть, а служба детективів взагалі буде підпорядковуватись тільки міністру, а він, особливо такий як зараз, чхати хотів на якісь обговорення посад.
Опер Показати IP 16 Листопада 2014 13:51
Шановний шпига,ти що надієся вседіти в кріслі нач.управління?Ти думаєш,що ніхто не знає про те як ти з Поліщуком ставите область на касу повір знаєм і Лапін тобі не допоможе підеш на кічю аж засмердить,розкажи краще про показники,а то ти їх завалив,а може хлопці тобі допомагають...
Опана до Опер Показати IP 16 Листопада 2014 14:01
Это уже интерессно. Разве власть от Майдана не сделала уроков???
поліщук Показати IP 16 Листопада 2014 16:18
просте питання- особисті реальні здобутки в оперативному плані починаючи з говд : Тай вже пора спитати що зробив на такій високій посаді ?-реального : А мені нема різниці хоч би був негр- аби злодіі в тбрмі сиділи- : тай надойло вже це соплежуйство слухати
шпизі Показати IP 16 Листопада 2014 19:59
іди у відставку, всі менти сміються з твоеї бездіяльності
Волинянам Показати IP 17 Листопада 2014 12:17
Повернути начальником Ходирєва або Щура щоб волиняки не розслаблялись, показники появляться одразу.
КРУК Показати IP 17 Листопада 2014 12:23
ВОЛИНСЬКИМ МЄНТАМ НАЧАЛЬНИКА І ЗАСТУПНИКІВ ТРЕБА ЧУЖИХ І З ДОБРИМИ КНУТАМИ В РУКАХ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus