USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Сьогодні спливає термін для встановлення остаточних результатів виборів

4 Листопада 2015 09:47
4 листопада – останній день згідно закону, який надано ЦВК, щоб остаточно встановити результати місцевих виборів. ЦВК досі не встановила результати виборів до 1285 рад. Про це повідомили у Радіо Свобода.

«У десятиденний термін з дня голосування, тобто до 4 листопада включно, повинні бути встановлені підсумки виборів депутатів обласних, районних, міських, районних у місті рад в багатомандатних округах. Такими є норми закону про місцеві вибори в Україні», – повідомило видання.

На сайті ЦВК вже оприлюднена інформація щодо майже 90% місцевих рад. З 10 тисяч 562 місцевих рад наразі невідомо результатів у 1285 з них. Це означає, що досі 33 тисячі депутатських мандатів залишаються вакантними.

Найбільші прогалини на сайті ЦВК є в розділах про районні ради у містах та обласні ради. Повністю обласну раду обрали лише у Рівненські області.

На сайті ЦВК оприлюднено імена 9 новообраних мерів волинських міст (з 10-ти), також відомі імена 20 обраних голів селищних рад (з 21) та 321 обраних голів сільських рад (із 359) Волинської області.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ: ЦВК: НА ВОЛИНІ ОБРАНО 9 МЕРІВ І 20 СЕЛИЩНИХ ГОЛІВ

«Ми очікуємо, що жодна територіальна виборча комісія не допустить бездіяльності, уважно стежитимемо за ухваленням відповідних рішень. В разі необхідності і в межах своїх повноважень ЦВК втручатиметься в окремих випадках», – сказав голова ЦВК Михайло Охендовський.

Другий тур виборів відбудеться у 26 містах України. Міського голову обиратимуть у Києві та 17 обласних центрах. Такими, що не відбулися, оголошені вибори у 13 сільських радах.

«Участь у місцевих виборах взяли майже 13,8 мільйона громадян, що складає 46,62% від загального числа виборців. Згідно з інформацією про кількість виборців, які отримали бюлетені на виборчих дільницях, лідерами за явкою стали західні регіони країни. Внутрішньо переміщені особи, а таких щонайменше 1,5 мільйона, права голосу були позбавлені», – додали журналісти.

у Луцьку відбудеться другий тур виборів міського голови. У другий тур вийшли чинний мер, представник БПП «Солідарність» Микола Романюк та представник УКРОПу Олександр Товстенюк.

У Херсоні екс-мер Володимир Сальдо відмовився від боротьби за крісло мера в другому турі, а мер Києва Віталій Кличко відмовився від дебатів зі своїм опонентом у другому турі Бориславом Березою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus