USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Справу «Інтера» хочуть зам’яти?

4 Січня 2015 11:37
Розкрутка скандалу навколо "Інтера" поки виглядає так, що держава Україна і її п'ята колонна готові піти на мирову, з якої переможцем вийде п'ята колонна, - пише Еспрессо.tv.

Для того, щоб насправді перемогти в медіапросторі проросійські сили (бодай найкрупніші), потрібно зробити всього кілька простих кроків. При чому, є два варіанти як ці кроки зробити., - ідеться в повідомленні.

Варіант 1. Політичне рішення

Для того, щоб прийняти політичне рішення і закрити "Інтер", "Вести" та інші всім відомі видання, потрібно лише одне – воля реально боротися з прибічниками Януковича. Простіше кажучи, відразу після закриття мають відбутися арешти 10-15 ключових фігур і справи мають бути максимально швидко доведені до суду. Власне, це той варіант, який свого часу зробив Саакашвілі, організувавши навіть спеціальну тюрму для певного типу злодіїв.

Чи готова до цього сьогодні влада? Однозначно - ні і кращий тому приклад - робота генпрокуратури та СБУ за санкційним списком. Хоча нам говоритимуть, що такий крок не можна робити, бо нас не сприйме Європа, яка завжди виступала проти закриття будь-яких ЗМІ.

Варіант 2. Юридичне рішення

Цей варіант також передбачає політичну волю і втілення його в життя та залежить від реального бажання розгромити проросійські сили, а не зробити чергову показуху.

Отже, що потрібно зробити?

1.Нацрада в тижневий термін має зобов'язати всі телеканали привести свій юридичний статус у відповідність до українського законодавства і оголосити, що за сім днів пройде перевірка всіх національних телеканалів на предмет юридичних вимог. Справа в тому, що "Інтер" засновано російським телеканалом ОРТ, а це - пряме порушення норм законодавства. Якщо це буде доведено, то це і є приводом до закриття каналу.

2. Нацрада має звернутися до парламенту з вимогою терміново прийняти закон про заборону трансляцій програм за участю персон нон-грата та про заборону російських серіалів, які несуть загрозу національній безпеці. При цьому ніхто не скасовував норму про 50% українського продукту в ефірі радіо- та телемовлення. Це дозволить істотно почистити радіо- та телеефіри.

3. СБУ має поцікавитися системою фінансування холдингу, до якого входять газета та радіо "Вести" та каналу "112". Перші народний поголос пов'язує чи то з Курченком чи то з Клименком, а другий - з Захарченком.

Власне, всі ці пункти можна продовжувати, але вони лежать на поверхні. І саме те, що їх ніхто не втілює в життя, наводить на думку, що скандал з "Інтером" постараються зам'яти. Чому? Очевидно тому, що немає політичної волі для реальної боротьби.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus