USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Стихійні смітники – як візитівка Луцька

25 Лютого 2016 13:25
Луцькі комунальники закривають очі на стихійні сміттєзвалища, якими переповнене місто, особливо в районі міських вокзалів. Отож, перше, що бачать туристи, які приїздять до Луцька, – гори неприбраного сміття.

Про це зазначив у своєму запиті депутат міської ради Богдан Богонос під час першого пленарного засідання 4 сесії 24 лютого.

Нагадаємо, в грудні він попросив комунальників звернути увагу на стихійні сміттєзвалища на вулицях Карпенка-Карого, Гнідавській, Привокзальній, під шляхопроводом по проспекту Соборності. Депутат просив прибрати ці непривабливі місця й посилити боротьбу з тими, хто смітить.

Однак за два місяці жодне з цих сміттєзвалищ не ліквідоване.

«Напередодні сесії я пройшовся в районі автостанції та залізничного вокзалу. Знайшов там 4 жахливо засмічені території. Одна - поруч автостанції, ще 2 - біля залізничного вокзалу. Про який розвиток туризму можна говорити, якщо перше, що бачать туристи – оце…», - продемонстрував фото смітників депутат.

Крім того, він зауважив: у міських служб достатньо інструментів, щоб покарати винних і прибрати територію. Якщо служби з цим не справляються, то, може, варто ставити кадрові питання, поцікавився він.

Депутати підтримали запит колеги, а ось Луцький міський голова Микола Романюк вчергове нагадав, що головна причина утворення таких сміттєзвалищ – людська невихованість. Також він запевнив, що відповідне доручення про ліквідацію сміттєзвалищ отримає КП «Луцькспецкомунтранс».

Додамо, у бюджеті міста на 2016 рік, згідно з Програмою благоустрою міст, на ліквідацію стихійних сміттєзвалищ передбачили 600 тисяч гривень.

Варто нагадати, що 30 липня 2015 року Луцька міська рада прийняла рішення №76/143 Про департамент муніципальної поліції Луцької міської ради, яким відділ муніципальної поліції переформатували у департамент, який очолила Юлія Сиротинська та збільшили повноваження «муніципалам»

Так, одним із завдань новоствореного департаменту є контроль за дотриманням чинного законодавства про благоустрій та Правил благоустрою міста Луцька та благоустрій території, контроль за чистотою вулиць, парків, скверів та прибудинкових територій.

У структурі департаменту навіть є відділ контролю за благоустроєм та санітарним станом міста.

Згідно з пунктами положення про департамент муніципальної поліції, його працівники можуть складати акти та адміністративні протоколи за порушення законодавства з питань благоустрою, екологічної безпеки, незаконної торгівлі, проведенні незаконних земельних робіт, розташуванні незаконних об’єктів на території міста згідно чинного законодавства. Також вони проводять рейди, перевірки, огляди на території міста.

А ось за порушення законодавства у сферах містобудування, благоустрою, екологічної безпеки, незаконної торгівлі тощо департамент притягує фізичних та юридичних осіб, винних у порушенні Правил благоустрою міста Луцька.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Лучанин Показати IP 25 Лютого 2016 15:38
муніципали - дармоїди. звільняти таких керівників.
нхя не смішно Показати IP 25 Лютого 2016 16:05
"Вихований" мер і його щобла отримує зарплатню за рахунок податків лучан (в.т.ч. і "невихованих") за те, що повинні прибирати місто 24 години на добу 7 днів на тиждень, а не розводити демагогію. Місто реально заср\не по самі вуха. Або виконуй роботу на яку тебе найняли лучани - або йди нх!
111 Показати IP 25 Лютого 2016 16:31
і ср..гола і ноги босі і в смітті по вуха -зате побудуємо щось не зрозуміле на Театральному майдані .щоб у Львові чи хоч у Рівному такого не було! чи хоч яму викопаємо і буде великий смітник!!!
Лучанка Показати IP 26 Лютого 2016 12:30
Не комунальники винні,а мешканці,які сміття викидають де попало.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus