USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Суд зобов’язав луцьку прокуратуру розслідувати дії Романюка

6 Жовтня 2015 11:04
Правомірність дій Луцького міського голови, який подав заяву до суду про заборону мирних зібрань напередодні приїзду екс-президента України Віктора Януковича, перевірить прокуратура. Заяву про вчинення кримінального правопорушення Луцький міськрайонний суд зобов’язав внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Відповідне рішення виніс суд сьогодні, 6 жовтня, під час судового засідання.

Нагадаємо, 17 травня 2012 року планувався приїзд Віктора Януковича на Волинь. Напередодні, 16 травня 2012 року партії Батьківщина і Свобода подали заяву про пікет під стінами Волинської ОДА. Того ж дня Луцький міський голова Микола Романюк звелів своїм підлеглим звернутися до суду з проханням заборонити проведення мирного зібрання.

ЧИТАТИ ДЕТАЛЬНІШЕ ПРО ТЕ, ЯК РОМАНЮК ДОВОДИВ СВОЮ ВІРНІСТЬ РЕЖИМУ ЯНУКОВИЧА

Як повідомляв депутат міської ради, голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов, Микола Романюк не відкликав позову навіть тоді, коли з’ясувалось, що візит Януковича скасований. Але місцева влада у травні 2012 року бажала за будь-яку ціну показати свою міць і прислужитись злочинному уряду. Для М.Романюка було принципово важливо довести місцевій опозиції, що він влада, і за ним Янукович.

«Розпочинаючи процедуру заборони мирного зібрання Микола Романюк перевищив повноваження. Згідно із законом рішення про звернення до суду про обмеження мирного зібрання може прийняти місцева рада та/або її виконком. Отже, Романюк діяв протиправно, порушуючи вимоги Конституції України та Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні». Але йому тоді було байдуже вимоги закону і демократичні принципи, бо він обслуговував режим Януковича», - сказав Осіпов.

Відтак, Андрій Осіпов надіслав відповідне повідомлення про вчинення злочину в прокуратуру міста. Проте прокуратура не внесла заяву до ЄРДР, мотивуючи це правомірністю дій Луцького міського голови.

Андрій Осіпов поскаржився до суду на дії прокуратури. Так, на його думку, прокурор був зобов’язаний внести відомості до ЄРДР, з’ясувати всі обставини, а вже по тому вирішувати, чи був у діях Луцького міського голови склад злочину, чи ні.

Представник прокуратури, своєю чергою, пояснював, що Луцький міський голова діяв, відповідно до діючого положення, затвердженого міськвиконкомом, яке на той час діяло в місті. Так, заява про мирне зібрання мала бути надіслана за 10 днів до акції, а була надіслана в переддень заходу. А міський голова як представницька особа міськради та міськвиконкому мав право подавати заяву до суду. Відтак, на думку прокуратури, міський голова діяв правомірно.

Та Андрій Осіпов зауважив: ці обставини повинні були з’ясовуватися під час досудового розслідування після реєстрації його заяви в ЄРДР, а не до цього.

Зрештою, після перерви, суддя Андрій Сівчук оголосив рішення: скаргу Андрія Осіпова задовольнити повною мірою і зобов’язати прокуратуру внести відомості, вказані в заяві Андрія Осіпова, в ЄРДР для всебічного і об’єктивного розслідування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Я Показати IP 6 Жовтня 2015 11:47
Мені по барабану Романюк, а Ви Андрій Осіпов, чому не виносили це питання у травні 2012р.? Піарітесь як завжди!
Ося до Я Показати IP 6 Жовтня 2015 12:48
Тоді тявкати ніззя було.
Анонім до Ося Показати IP 7 Жовтня 2015 13:23
бо свідоме прикриття не діяло.
Андрій до Я Показати IP 6 Жовтня 2015 13:29
Це питання вперше в міській раді почало розглядатись ще в серпні 2014 року.
не пацик Показати IP 6 Жовтня 2015 12:26
В мене складаеться враження- що до влади в Украыны прут сама наглота пидлота з самих людских нечистот
Юрист Показати IP 6 Жовтня 2015 12:38
Просто дешевий піар!!!!!!! Прочитайте ст. 214 КПК України
Лучанка Показати IP 6 Жовтня 2015 12:46
Дорогі Лучани! Мені Романюк теж по барабану! Але невже ми знову оберемо цього популіста Осіпова до міської ради - він там не дає нікому працювати по наболілих питаннях , а все піариться на своїх розслідуваннях та претензіях до влади. Нехай ще підніме справи часів Кучми!
лучанка Показати IP 6 Жовтня 2015 12:54
та підкупили Осіпова, от йому й не сидиться.... шукає і викладає нікому не цікаві застарілі "компромати"... на рейтинги Миколи Ярославовича це аж ніяк не повпливає, а от ви, Андрію, себе і свого "замовника" висвітлюєте з нехорошої сторони...
протестую Показати IP 6 Жовтня 2015 13:00
Осіпов, не піартесь, не допоможе... людям не цікаві ваші "застарілі" дешеві розслідування.
Лучанин Показати IP 6 Жовтня 2015 13:01
Романюка і так є за що закрити пожиттєво, аби тільки прокурори захотіли очі відкрити, а тут знову згадують що було колись. Але ж з іншої сторони в даному випадку він зробив всім нам добре діло - в місті було тихо. Саме за це йому і дякую.
яяяя Показати IP 6 Жовтня 2015 13:09
Андрій, а що ще до виборів згадаєте. не вийде вам підірвати репутацію мера
бо так Показати IP 6 Жовтня 2015 13:15
перед виборами вирішив згадати про всі застарілі погрішності... не смішіть, шановний.
виборець Показати IP 6 Жовтня 2015 13:21
Андрію, якщо вже вам так хотілось "повпливати" на рейтинги діючого мера, слід було це робити ще тоді, коли ця інформація була як мінімум комусь цікава... зараз це марна трата власного часу ще й "невдале нагадування про себе".
Олеся Показати IP 6 Жовтня 2015 15:03
Усе правильно зробив Осіпов. Прокурори не повинні покривати Романюка. Хай відповідає за свої вчинки. І не має значення перед виборами чи після
Земляк Показати IP 6 Жовтня 2015 20:13
Кто то же должен бодрить этих жирних комуняк. Романюк только буденовку успевал переворачивать и приговаривал, что снова власть меняется. Людям как собаке кость кинул- тротуарчики отремонтировал перед выборами и цветочники из старых колёс разрисовал. Пусть лучше расскажет сколько веников и вёдер списуеться в день в Жеках с его ведома. Позорище
Хлоп до Земляк Показати IP 7 Жовтня 2015 10:45
Вот тема, достойная пера наших правдолюбов Осипова и Полищука! А они -то измываются, не знают, чего накопать на Романюка, дела "времен Очакова и покоренья Крыма" поднимают нагора...Господин Осипов! Господин Полищук! Так сколько же веников и ведер списывается в день в ЖЕКах с ведома Романюка? И о тряпках не забудьте!
Василько Показати IP 6 Жовтня 2015 22:55
Оце вже цікаво. Нарешті Романюк отриає своє. Скільки вже можна його прикривати. Стоп комунякам і перевертням. УРА! Романюка на пенсію
Хлоп до Василько Показати IP 7 Жовтня 2015 10:48
А де "Слава Україні!" ???

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus