USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Таємний договір «Луцьктепла» покажуть лише з підпискою про нерозголошення

6 Серпня 2015 11:17
Договір «Луцьктепла» із «Захід ТЕГ» стосовно давальницької сировини відмовилися показувати члену міськвиконкому Олегу Бондаруку, вимагаючи від нього підписки про нерозголошення його вмісту. Зауважимо, що під час засідання виконавчого комітету мер міста Микола Романюк запевнив, що будь-хто із членів виконкому може прийти на підприємство і йому покажуть договір.

Натомість під час вчорашнього візиту журналістів та активістів «Народного контролю» на підприємство там заявили, що договір містить комерційну таємницю. Проте, пообіцяли показати скановану копію договору на комп’ютері.

Прибувши на підприємство сьогодні, 6 серпня, член міськвиконкому Олег Бондарук хотів ознайомитись із документом, про що і було домовлено днем раніше. Натомість, директор державного комунального підприємства «Луцьктепло» Юрій Паращій почав вимагати, щоб Бондарук підписав договір про нерозголошення інформації, вказаної у документі.

Олег Бондарук відмовився підписувати документ, мотивувавши це тим, що громада міста має знати, на що ідуть її гроші.
Зауважимо, що таке втаємничення є прямим порушенням Закону України «Про доступ до публічної інформації». Активісти припускають, що ціни, прописані в договорі, можуть бути суттєво завищеними. А враховуючи той факт, що середньостатистичну ціну на послуги для лучан «Луцьктепло» вираховує на підставі цін у всіх котельнях, суттєве завищення вартості тепла на одній з них призводить до завищення вартості «комуналки» для всіх лучан.

До слова, як і вчора, у приміщення комунального закладу міста не пустили журналістів. На запитання до секретаря, чи знає вона, що цим порушує Закон України, вона відповіла, мовляв, «це - справа керівництва».

Нагадаємо, видання інформувало раніше, що більше 3 мільйонів гривень щомісяця переплачують лучани за теплоносії через укладений договір між ДКП «Луцьктепло» і підприємством «Захід ТЕГ», що пов’язане з групою «Континіум». Подробиці цього договору - «вкриті мороком». Про це заявив під час засідання постійної комісії з питань ЖКГ, екології, транспорту та енергозбереження Луцької міської ради 23-го липня повідомив депутат Сергій Сівак.З його слів, «цей договір настільки втаємничений, що жодна людина, окрім обмеженого кола керівників «Луцьктепла», не знає про його зміст. Вчора, 5 серпня, під час виконкому мер міста Микола Романюк запевнив, що будь-хто із членів виконкому може прийти на підприємство і йому покажуть договір.

Проте, прибувши на підприємство, члена міськвиконкому Олега Бондарука та активіста Михайла Шелепа не відразу пустили до директора державного комунального підприємства «Луцьктепло» Юрія Паращія. Останній заявив, що усна заява міського голови має бути підкріплена якимось документом, а тому договору «Луцьктепла» із «Захід ТЕГ» так і не показав.

Проте згодом перетелефонував і заявив, що вищевказаний документ їм, все ж таки, покажуть. Під час другої розмови директор «Луцьктепло» заявив, що бухгалтер перебуває у відпустці, а тому договору на місці немає. Натомість запропонував ознайомитися з документом наступного дня, тобто сьогодні, 6 серпня. Але лише одному члену міськвиконкому – Олегу Бондаруку. І не з оригіналом документу, а зі сканованою копією на екрані комп’ютера.

Враховуючи грубі порушення законодавства Бондарук планує добиватись оприлюднення змісту договору «Луцьктепла» із «Захід ТЕГ» в судовому порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
123 Показати IP 6 Серпня 2015 11:28
А на Біблії тому Романюку не поклястись???
Степан Бандера Показати IP 6 Серпня 2015 12:00
Розігнати цю шарашкину контору, що за таємниці. Ще й судити за перевищення службових обов'язків
я Показати IP 6 Серпня 2015 12:19
не, ну це-капец!-военная тайна, у*оды!!!!!!!!1
шеф Показати IP 6 Серпня 2015 13:27
вчіться у сучасних умовах історіі. Юля підписала договір на газопостачання з Росією.Начудила.Договір довго ховали.Від всіх.Обговорювали.Судили.Сиділа.Погано що газ сильно подорозчав для Украіни та Луцька влада не вчиться на чужих помилках.
гань Показати IP 6 Серпня 2015 15:42
луцьк тепло це комунальна власність тобто народу від якого і ховають правду
Анонім Показати IP 6 Серпня 2015 17:53
Не для того Єрємєєв ставив Паращія на посаду, щоб той схеми "Континіума" розкривав
до луцьктепло Показати IP 6 Серпня 2015 20:58
А вони там вже зовсім о.....ли,на яких підставах договір комунального підприємства не можна оприлюднювати,це вже повний безпредел і нонсенс,і не брешіть бо смішно слухати,роблять що хочуть..
Лучанка Показати IP 7 Серпня 2015 10:50
саме цікаве, що бухгалтер у відпустці і договору на місці нема! Вона що, його носить з собою?! От перестанемо зовсім платити за тепло - будете, як сучки приблудні бігати з цим договором у кожну квартиру! Забрехалися вже всі - від мера і нижче! Скоро вибори і меру навіть свіфтлофор на Вишкові не допоможе.
Токаренко Показати IP 10 Серпня 2015 07:52
В реалії, нромаду міста, вже не рахують за громаду! Романюк торгує майном та землею міста, а більшості байдуже! Моя хата з краю! Себе маємо змінити спочатку!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus