USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Ковелі скликали народне віче проти політики мера

28 Грудня 2015 18:02
Громадські організації скликали народне віче проти політики Ковельського міського голови.

Так, після останнього сесійного засідання Ковельської міської ради, де «гарячим» питанням стало обрання складу виконкому, громадськість вирішила скликати народне віче.

Віче відбулося сьогодні під стінами міської ради. Про це повідомили у прес-службі УКРОПу.

Нагадаємо, що у складі виконавчого комітету Ковельської міської ради передбачено 13 осіб. Громадськість пропонувала включити до його складу керівника «Комітету громадського спротиву» Миколу Печенюка та представницю підприємців місцевого ринку Людмилу Васковець, що й озвучив під час сесії голова фракції «Українське Об’єднання Патріотів – УКРОП» у Ковельській міській раді Ігор Пініс. Укропівець запропонував розглянути питання щодо виконкому першим у порядку денному. Однак, міський голова Олег Кіндер, дану пропозицію по суті проігнорував, заявивши, що вже є пропозиція проголосувати за порядок денний в цілому.

Ігор Пініс закликав колег-депутатів підтримати його пропозицію, порухом руки, запросивши підійти їх до нього. Депутати від УКРОПу, які мають місця наприкінці сесійної зали, почали рухатися в напрямку президії. Одночасно з ними зі своїх місць почали підніматися й інші народні обранці та присутні у залі. На адресу міського голови від представників громадськості почало лунати «Ганьба!». Перед президією виникла штовханина, активними учасниками якої стали не депутати, а обурені громадяни. Правоохоронці ситуацію не прокоментували. Олег Кіндер покликав голів фракцій до себе у кабінет. Після повернення у сесійну залу, мер оголосив перерву. Того ж дня на офіційному сайті Ковельської міської ради з’явилися скан-копії листи комунальних закладів міста, де УКРОП звинувачують у зірванні сесії і з проханням відновити роботу сесії для вирішення проблемних питань бюджетної сфери. Увечері сесія була таки продовжена і склад виконкому таки затвердили. Ні Печенюка, ні Васковець у складі виконкому немає. Натомість депутати проголосували за включення до виконкому людей Кіндера.

Громадські організації з таких рішенням народних обранців не погодилися і вирішили скликати народне віче. Його ініціатори – громадська організація підприємців та працівників приватного сектору міста Ковель та Всеукраїнське громадське об’єднання «Комітет громадського спротиву», національно-визвольний рух «Правий сектор», громадська організація «МАЙДАН ГІДНОСТІ», громадський рух «Громадський контроль», Громадська організація «Союз Українок», Всеукраїнське об’єднання ветеранів, Громадська організація «Волинські правозахисники», Ініціативна група «Автомайдан Ковель», Громадська організація «Альтаїр 777», Ковельський міжрайонний координаційно-інформаційний волонтерський центр «ВОЛОНТЕРИ ВОЛИНІ».

На акцію протесту проти дій ковельської влади прийшло близько трьох сотень ковельчан.

Свої думки з приводу ситуації, яка склалася в Ковелі, висловили керівники громадських організацій та депутати від «Українського Об’єднання Патріотів – УКРОП». Голова фракції УКРОП у Ковельській міській раді Ігор Пініс запевнив громаду, що і надалі відстоюватиме їхні інтереси. До слова, УКРОП у Ковельській міській раді перебуває в опозиції.



Згідно з ухвалою народного віче, вирішили (текст подаємо без змін):

«1.Створити на базі різноманітних громадських та політичних партій, що відстоюють інтереси громади та авторитетних громадян національно-революційний центр із спільними керівниками та координуючими структурами.

2.Постійно діючій Координаційній Раді громади з протидії узурпації влади та корупції в місті Ковелі підготувати текст звернення до громади міста Ковеля щодо ситуації, яка склалася в місті, викликана діями міського голови Кіндера О. О. про свавілля ігнорування ним думки громади та розмістити дане звернення в міських та обласних засобах масової інформації.

3. Народне Віче та Координаційна рада громади з метою збереження спокою недопущення ескалації та протиправних дій вимагає:

- для надання можливості громаді приймати участь в місцевому самоврядуванні та для контролю за діями влади вибрати новий склад Виконавчого комітету Ковельської міської ради.

- дану Ухвалу Народного Віче та Координаційної ради громади з протидії узурпації влади та корупції міста Ковеля довести привселюдно Ковельському міському голові та ознайомити голів партій, які обрані громадою та є їхніми представниками в органах влади.

4. В разі невиконання вимоги громади по пункту 3 даної Ухвали, Координаційна рада громади міста Ковеля залишає за собою право здійснення тиску на владу, а саме: проведення Народних Віче, мітингів, зібрань; акції протесту під час проведення сесій Ковельської міської ради та засідань Виконавчого комітету; утворення та функціонування постійно-діючого наметового містечка, як символу Майдану; перекриття місцевих доріг з метою привернення уваги та вирішення конфліктної ситуації між чинною владою та громадою міста; влаштування «Коридору ганьби» депутатам, які зневажають своїх виборців».

Учасники віче підтримали дану ухвалу одноголосно.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 22
Луцьк Показати IP 28 Грудня 2015 18:17
В робочий час на віче, чи там одні бездельнікі? Вже ті віча остогидли.
123 Показати IP 28 Грудня 2015 18:30
На акцію протесту проти дій ковельської влади прийшло близько трьох сотень ковельчан. Малувато щоб диктувати своє бачення багатотисячному місту!!!!!! В нас привикли, що в області з населенням бідьше 1 млн.мешканців кучка неадекватних людей можуть відправити у відставку губернатора. Якщо так і далі буде продовжуватися то далеко ми зайдемо.
321 до 123 Показати IP 28 Грудня 2015 22:07
Як для Ковеля з врахуванням, що був робочий день, що була погана погода - це багато.
Анонім Показати IP 28 Грудня 2015 18:32
"УКРОП" рулює,базар підтримує: час померанчових пройшов...
до 123 до Анонім Показати IP 28 Грудня 2015 21:24
Не було і 150 людей.А так підходили зіваки або прохожі, які не цінять час
Іра Показати IP 28 Грудня 2015 18:38
Остання фраза здивувала- як можна було всіх порахувати коли там більшість не розуміла що відьувається прийшли вілстоювати одне а вирішили третє. Оце активісти, ще круче мера!
Денис Показати IP 28 Грудня 2015 20:47
Половина людей було обдурено їм сказали що мер продае частину ринку
СБУ Показати IP 28 Грудня 2015 20:53
Укроп вже скоро добаламутить воду...
Анонім до СБУ Показати IP 29 Грудня 2015 00:01
Наприклад, "Однак, міський голова Олег Кіндер, дану пропозицію по суті проігнорував, заявивши, що вже є пропозиція проголосувати за порядок денний в цілому." і т.д. і т.п. Але в дійсності, згідно з регламентом, після приняття порядку денного в цілому починається голосування по пропозиціям, уточнюющим прийнятий в цілому регламент. Інакше кажучи цей баламут бажав зірвати прийняття регламенту, а не уточнівати його.
ковель Показати IP 28 Грудня 2015 21:15
Де факти корупції ,судові справи покажіть? а так демагогія і популізм
Петро Показати IP 28 Грудня 2015 21:21
Стидоба диванним с дописувачам, з вашими міркуваннями будеш в повному л@йні яке набирає обертів, людям які відстоюють свої і ваші інтереси ви повинні сказати ДЯКУЄМО!!!!!!!!!!!!
Анонім до Петро Показати IP 29 Грудня 2015 00:02
Тобі замало того, що відстояли на Майдані?
Ковельчанка небайду Показати IP 28 Грудня 2015 21:22
«1.Створити на базі різноманітних громадських та політичних партій, що відстоюють інтереси громади та авторитетних громадян національно-революційний центр із спільними керівниками та координуючими структурами.- ЯК ЦЕ МОЖНА ЛЮДИНІ із здоровим глуздом проковтнути...якась НІСЕНІТНИЦЯ та НЕВІГЛАСТВО а не ВІЧЕ
888 Показати IP 28 Грудня 2015 21:33
Що писаки *рачка напала,ще не так буде ,народ сила і бачить хто і що робить.
Фотін Показати IP 28 Грудня 2015 21:56
Кіндер злодій - професіонал. Досить терпіти цей цирк. Керівники місцевого рівня дивляться що робиться на державному рівніі собі невідстають.
Анонім до Фотін Показати IP 29 Грудня 2015 00:05
Були вибори. Не потрібно було обирати депутатів, які Вашу Величність не влаштовують.
Воронюк В.М. Показати IP 28 Грудня 2015 21:57
Є Конституція України, там чорним по білому визначено як формуються органи місцевого самоврядування.!!! Що - ще потрібно шановні " борці за справедливість " хватить мутити воду ,- надоїло на це дивитися !!! Г-А-Н-Ь-Б-А !!! Куди дивиться прокуратура і СБУ ???
Молодий Показати IP 28 Грудня 2015 22:02
Нарешті з'явилась дієва опозиція, яка має підтримку в населення. А Кіндера потрібно давно посадити, ГАНЬБА такому меру.
Ковельчанин Показати IP 28 Грудня 2015 22:09
Молодці! У наступний раз буде в 10 разів більше.
777 Показати IP 28 Грудня 2015 22:16
Міськвиконком -це кабінет міністрів в мініатюри для того щоб успішно деребанити міські кошти на свої фірми розміщувати підряди вигідно для себе розпродувати комунальну власність і т д потрібний карманний виконком тому дорога для неангажованих людей туда мером закрита ось вся прозорість і відкритість влади прогнозую що мер знайде продажного громадського активіста івключить в міськвиконком для щоб заглушити конфлікт так що шановні ковельчани продовжуйте ідалі голосувати за саму народну партію Батьківщина і її очільника на Волині Кіндера
ковельчанка Показати IP 30 Грудня 2015 07:56
Антикорупціонерів у нас "хоч греблю гати". Всі кричать на телеканалах що боряться з корупцією, збирають і тусуються на різних форумах, замахуються відразу і хочуть посадити Президента чи Прем'єра... А в кінцевому виходить, що корупція і хабарництво надалі процвітає. Чому? - Тому що боротьба з корупцією починається з усвідомлення громадянином необхідності боротьби з корупцією, а не з бажанням посадити Президента, бо він ".....
Ковельчанин Показати IP 1 Січня 2016 15:28
Коли везете цигарки в Польщу,даєте хабар в лікарні,платите шкільні побори - куди зникає Ваш патріотизм ? Продати свій голос за гречку - результат президент двічі засуджений зек,олігарх кондитер (він же верховний головнокомандуючий),,,А що з підніманням цін на свята базарниками мітингуючими ? Типові жлоби,спекулянти,перекупщики і бариги відстоюють інтереси народу ?Пропоную взагалі в неділю ігнорувати базар ! Прведіть свій час в неділю з родиною,хоббі,відпочинок,книги,спілкування...Ненавиджу базарних бидлопатріотів !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus